pstrooij

Ontdekker
  • 1Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Rare mail incassobureau

Mijn zus was tot november vorig jaar klant van Vodafone (mobiel) en heeft een nogal rare mail ontvangen. De mail was afkomstig van klanten@vodfone3v.com en kwam al in haar spambox binnen.

In deze mail werd gesproken over een factuur van november die nog open zou staan (factuurnummer met letters en cijfers terwijl al haar facturen alleen cijfers als nummer bevatten), waar ze ook al volgens de mail een brief over zou moeten hebben gehad (nooit gezien) en binnen een paar dagen betaald zou moeten worden, anders zou het dossier naar hun advocaat overgaan.

Rare is ook dat in de mail wordt aangegeven dat je na betaling een 19-cijferige code krijgt die je via een link in de mail moet activeren.

Is iemand bekend met incassobureau's van Vodafone en zijn dit normale praktijken?

Qua tekst vond ik de mail ook nogal verdacht: veel onnederlandse taal en gebruik van Vlaamse woorden ipv Nederlands.

Graag reacties.
2 Reacties 2
Netwerker
Expert
Expert
  • 986Posts
  • 111Oplossingen
  • 401Likes
Hallo P. Strooij

Zoals je al aanvoelt en vermeldt, is deze email spam.
Afzender blokkeren in je email-client. Email verwijderen (deleten). Prullenbak van je email-client leegmaken (empty garbage-box) Niet meer aan denken.

Vodafone stuurt nooit dergelijke incasso-mails. En Vodafone fakturen hebben alleen cijfers. Te beginnen met drie nullen. Een klantnummer bij Vodafone heeft altijd negen cijfers. En begint met het cijfer 3. Verder zijn incasso-berichten altijd heel formeel. En wordt de klant een termijn van twee weken geboden om de openstaande factuur alsnog te voldoen. Bij echte mails van Vodafone wordt zeker niet gevraagd om op een weblink te klikken. En incasso-bureaus sturen nooit klungelige mails.

Succes!

Netwerker
SamsungExpert
Super Expert
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Hi! @pstrooij ,

Naast het perfect antwoordt van Netwerk wat je moet doen met de mail kun je deze ook opsturen naar Vodafone klantenservice dan kunnen zij deze nader bekijken. Klik hier om te kijken wat je kunt doen met de mail (lees de tekst onderaan de pagina) of via de Fraudehelpdesk kun je dit ook melden.
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic