sabinel

Ontdekker
  • 5Posts
  • 0Oplossingen
  • 4Likes

Message+ stopt per 1 augustus 2017

http://voda.fo/ne/wkyff
Call+ en Message+ zullen vanaf 1 augustus niet langer beschikbaar zijn, hoewel Android-gebruikers de app wel nog deels kunnen gebruiken. Voor iOS-gebruikers zal de app na 31 juli niet meer werken. Gebruik je Call+ en/of Message+? Check dan de Q&A voor meer informatie.

Wat is RCS?
RCS, oftewel 'Rich Communication Service', is een nieuwe standaard voor het versturen, ontvangen en uitwisselen van berichten, foto's, video's, geluidsfragmenten en zelfs live video uitzendingen / video casts tussen mobiele telefoons en smartphones. RCS is door de GSM Association (GSMA) uitgeroepen tot industriestandaard en is al sinds 2007 in ontwikkeling.
Voor welke toestellen is Call+ beschikbaar?
Om Vodafone Message+ te gebruiken, moet je klant zijn van Vodafone en een telefoon hebben met het Android-besturingssysteem versie 4.0 of hoger of een iPhone met iOS-versie 6 of later.
Heb jij Android als besturingssysteem? Dan kun je na 31 juli nog gebruik maken van de apps, echter kun je geen gebruik meer maken van de RCS (aanvullende) functionaliteiten.
Wanneer je iOS als besturingssysteem hebt, zullen de apps na 31 juli 2017 niet meer werken. We adviseren je dan ook om de app te verwijderen.

Hoe verwijder ik de app?
Als je de app wilt verwijderen is dit mogelijk via de reguliere manier hoe je een (zoals elke andere) app verwijderd op jouw toestel.
Als je Message+ verwijdert, verwijder je ook automatisch Call+ en andersom. Dit aangezien beide producten tegelijkertijd worden gedownload.

Hoe worden de gesprekken berekend?
Vodafone Message+/Call+ maakt gebruik van het Vodafone netwerk voor oproepen. Het is geen VoIP dienst. Oproepen worden in rekening gebracht op basis van je tariefplan. Chat berichten en multimedia content maken gebruik van een internetverbinding. Data verbruik op het mobiele netwerk wordt in rekening gebracht volgens je data tariefplan. Wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is, worden jouw berichten als sms in rekening gebracht.
1 Reactie 1
Marc
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 7269Posts
  • 231Oplossingen
  • 343Likes

Gearchiveerd.
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic

VoLTE Roaming met Vodafone

VoLTE roaming betekent: bellen over 4G in het buitenland. In Nederland is bellen over 4G al in gebruik maar in het buitenland is deze functionaliteit nog niet overal mogelijk. Mobiel internetten doe j...

Geplaatst in Tips van Vodafone