Stevie
Expert
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

Leveringen iPhone 5 - iPhone D-DayiPhone D-Day!

In Amsterdam is hij al uitverkocht, maar voor ons is het zover! De Iphone is er en leverbaar bij Vodafone! De winkels zijn er klaar voor, online is er klaar voor, telesales is er klaar voor, laat maar komen!

Natuurlijk zijn we sinds woensdag al aan het pre-orderen, maar vandaag is het officieel; de verkoop van de iPhone 5 bij Vodafone!

Heb jij al een order geplaatst en een orderbevestiging gekregen? Dan is het nog even afwachten tot jouw toestel komt.... wie weet vandaag al :S! De eerste klanten krijgen vandaag, of anders uiterlijk maandag hun toestel.
Of heb jij niet gepre-ordered, maar ben jij één van de die hards die in de rij staat bij één van onze winkels? Maak dan wat foto's van de drukte en stuur deze door!!

Ik wens jullie allemaal veel plezier met je nieuwe iPhone, of het verkrijgen ervan en als jullie vragen hebben dat zijn jullie van harte welkom op het forum!

PS: We zullen via het forum ook status updates blijven geven over leveringen, voorraden etc. To be continued....Update:

Om vooraan het topic ook alle updates te tonen pas ik deze post aan en zal hieronder ook alle updates plaatsen.


 • Vraag 1: Meerdere mensen die 26/09 hebben besteld, hebben nog geen idee van levering van het toestel. Orderbevestiging is wel goed gegaan bij jullie toch? Mensen die later hebben besteld, hebben vaak het toestel wel al, is er iets met deze groep?
 • Antwoord 1: Deze issue is intern doorgezet en nagekeken. We hebben toen aangegeven dat er door handmatige doorvoering e.d. de orders op afgesloten stonden terwijl de toestellen nog niet verzonden waren. Hierdoor kregen jullie geen updates per mail of sms. Vervolgens zijn de uitleveringen begonnen, op dit moment krijgen geloof ik alle 26/9 bestellers hun toestel druppelsgewijs binnen. Zo zal het vanaf nu ook doorgevoerd worden met 27/09 orders, 28/09 etc. etc.


 • Vraag 2: Orderbevestigingen komen over het algemeen wel binnen? Of hebben hier nog steeds meer mensen problemen mee?
 • Antwoord 2: Iedere ochtend zal een batch orderbevestigingen uit worden gestuurd naar diegene die een nieuwe bestellingen hebben geplaatst de dag ervoor, dus bijv. op donderdag besteld, op vrijdag orderbevestiging. Let op: bij een foutief e-mailadres zullen wij geen orderbevestiging kunnen sturen, controleer dus goed op spelfouten e.d. bij telefonische aanvraag, spel je mailadres o.i.d. zodat je zeker weet dat het goed wordt genoteerd. Soms kan het iets langer duren dan 24 uur door verwerkingen van orders in het systeem.


 • Vraag 3: Hoe kan het dat toestellen die tegelijkertijd zijn besteld en hetzelfde toestel zijn apart worden geleverd? OF Hoe kan het dat iemand die een dag later heeft besteld het toestel eerder heeft (hangt samen met punt 1)?
 • Antwoord 3: Verschillende kanalen (online, telefonisch), verschillende aanvragen (nieuw of verlenging), verschillende toestellen, aangeleverde voorraad vanuit Apple, besteldatum en tijdstip, handmatige verwerking of via het automatische systeem, dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levering. Daardoor lijkt het alsof het niet FIFO is, maar wordt wel zoveel mogelijk gedaan met de beschikbare voorraad. Echter doet ieder kanaal dit apart. Dus daardoor kunnen er verschillen ontstaan tussen bestellingen die online of telefonisch worden geplaatst. Dit is even apart van de groep die we in vraag 1 hebben beschreven.


 • Vraag 4: Ik heb geen ordernummer ontvangen OF ik heb een ordernummer maar kan mijn status niet tracken?
 • Antwoord 4: Normaal krijg je een ordernummer op basis van jouw individuele persoonlijke bestelling. Momenteel worden er duizenden orders tegelijkertijd door het systeem gehaald waardoor we niet in staat zijn momenteel om gepersonaliseerde ordernummers mee te sturen, dit geldt voor klanten die een verlenging hebben aangevraagd online of telefonisch of telefonische nieuwe aanvragen. Nieuwe aansluitingen die via internet zijn aangevraagd zullen wel een ordernummer ontvangen (I know, raar, maar dat is een anders systeem), deze kunnen via de status ordertool (https://www.vodafone.nl/shop/order/orderLookup.jsp) opgezocht worden. Ik geef echter eerlijk toe dat deze tool niet altijd adequaat werkt en updates vaak niet tijdig worden verwerkt, waardoor je niet altijd op de hoogte zult worden gehouden van je order zoals gewenst.


Update

Voorraad

Op dit moment is de voorraad beperkt, zoals deze bij Apple ook beperkt is. Uitleveren zal (helaas) minimaal 4 weken duren met de huidige voorraad en het aantal backorders dat we hebben en die er continu bijkomen. Nog altijd is dit wel afhankelijk van het toestel dat je hebt gekozen. Zoals je ook op het forum kon lezen, gaat het bijvoorbeeld hard met de zwarte iPhone 5 16GB, witte toestellen, toestellen met meer geheugen zullen beter leverbaar zijn. Echter is de voorraad in het algemeen beperkt.


Tijdelijke stop

Om het aantal orders die in de wacht staan te beperken en de levertijd niet te ver laten oplopen hebben we ervoor gekozen om een tijdelijke verkoopstop in te lassen. Zodra de voorraad weer wordt aangevuld zullen we verder gaan met de verkoop.


26/09 groep

We hebben de status gecheckt van een aantal mensen uit de lijst die ik gisteren heb gegenereerd van mensen die op 26/09 hebben besteld maar nog geen iPhone hebben. Steekproefgewijs hebben we een aantal nummers gecheckt. Deze stonden allemaal klaar voor uitlevering, wat betekent dat er een toestel klaar ligt bij GLS en deze enkel nog jullie kant op hoeft te komen. Ik zie op het forum inderdaad ook een aantal mensen die aangeven dat ze het toestel hebben ontvangen n.a.v. een bestelling op 26/09.

Aan de hand van de voorraad die we ontvangen worden orders uitgeleverd die in backorder staan. Dit zien we nu ook gebeuren (gelukkig!), zo zal de tendens verder gaan naar de bestellers van de volgende dag, en dan de dag erna, dag daarna etc. etc.

Hou mij op de hoogte of jullie je toestel ontvangen!


Nummerbehoud

Goedkeuring van nummerbehoud wordt gecommuniceerd per sms.Update (10/10/2012):


 • Op dit moment hebben we geen voorraad, er komt wel weer nieuwe voorraad binnen, maar dan moet je je bedenken dat het om 100 toestellen gaat voor bijvoorbeeld een aantal dagen. Deze worden volledig toegeschreven aan backorders, er komen momenteel geen nieuwe bestellingen binnen, hier hebben we via de Online shop en Telesales een tijdelijke stop op gezet.


 • De gemiddelde levertijd bedraagt nog altijd 4 weken, gelijk aan bestellen bij Apple zelf via de online shop. Zo heeft Apple ook hun online reserveringen pagina dichtgegooid; er kunnen geen reserveringen worden gemaakt vanwege zeer beperkte voorraad. Als de leverancier zelf al dergelijke maatregelen moet nemen, kunnen jullie je voorstellen dat er echt een tekort is.
 • Levertijd is nog altijd afhankelijk van het type toestel, we krijgen niet overal even veel nieuwe voorraad van, de ene keer is het voornamelijk 16GB, dit keer 32GB bijvoorbeeld.

 • Nieuwe klanten krijgen GEEN voorrang op bestaande klanten, alles is gelijk getrokken. Echter kan het omdat nieuwe klanten worden afgehandeld en uitgeleverd via Dynafix en niet intern via Vodafone, dat zij eerder een toestel krijgen omdat Dynafix sneller levert. Dit zijn echter speculaties en kan geen garantie aan worden verleend.


 • Nummerbehoud wordt direct in behandeling genomen zodra dit wordt aangevraagd. Hoe lang dit duurt is mede afhankelijk van de oude provider. Op het moment dat het is goedgekeurd ontvang je een sms en zal je order volledig worden verwerkt waarna je order aan een toestel word gekoppeld en het word uitgeleverd.
Verder zijn er niet veel nieuwtjes. Ik weet dat het niet veel is, maar het is moeilijk om veel te vertellen over toestellen die niet leverbaar zijn 🙂 en waarvan je niet concreet weet wanneer ze komen. Hopelijk hebben jullie er iets aan...Update (17/10/2012):


We zijn aan het wachten op een nieuwe levering van Apple. Er staat een levering gepland met een (relatief) aanzienlijk aantal toestellen. Echter zijn wij nog steeds in afwachting wanneer de levering komt en hoeveel stuks het daadwerkelijk zijn. Zodra ik een bevestiging heb van deze levering zal ik dit doorgeven aan jullie. Vervolgens worden de aantallen verdeeld over de kanalen, dit zal gebeuren n.a.v. het aantal orders per kanaal. (Dit betekent niet dat de Vodafone winkels het meeste krijgen zoals sommige beweren, online en telesales hebben ook een groot aandeel in het aantal geplaatste orders.) Vervolgens zullen de toestellen worden uitgeleverd en wordt zoveel mogelijk en zo goed mogelijk de volgorde van besteldatum aangehouden.

Wanneer de uitlevering naar jullie, onze klanten precies gaat plaatsvinden durf ik nu nog niet te zeggen, daar zal ik weer meer informatie over ontvangen op het moment dat wij zelf voorraad hebben en de orders verwerkt gaan worden.

Sorry dat ik momenteel geen beter nieuws heb of niet meer, maar het komt eraan!


Update (18/10/2012):

Voor degene die nog geen sms hebben ontvangen, geen zorgen.
We sturen vandaag 2 bulken berichten uit naar klanten met openstaande orders.

De eerste bulk hebben we zojuist gestuurd, dit was een test groep met ongeveer 250 klanten erin.
De volgende groep zal later vandaag volgen.

Dan even over de voorraad:

Vandaag hebben we de levering ontvangen.
Deze voorraad zal worden verdeeld naar kanaal (zoals e-nova heel mooi heeft uitgelegd op de vorige pagina) en dan beetje bij beetje worden uitgeleverd. Dit kan echter even duren, omdat de toestellen nog moeten worden verdeeld, verwerkt, orders koppelen, weer verwerken, naar GLS, die moeten ze weer verwerken en uiteindelijk uitleveren.

Daarnaast is het zo dat er tijdens het weekend een wereldwijde technische update plaatsvind binnen één van de systemen van ons ordersysteem. Dit ter verbetering van het systeem. Dit kan evt. ook invloed hebben op uitleveringen van bestellingen, verwacht echter geen mega impact op het iPhone 5 gedeelte, maar vond het wel zo netjes het te melden.


Update (18/10/2012):

Ik krijg wat vragen van mensen die een mail hebben gekregen zojuist. Omdat we vandaag weer voorraad hebben gekregen is weer het één en ander in gang gezet in onze systemen. Hierdoor kan het dat je een mail krijgt o.i.d. Dit betekent dat je order door het systeem aan het lopen is.

Momenteel zijn wij orders dus aan het verwerken, als jouw order door het systeem heen gaat dan krijg je hier bevestigingsmails van. Morgen kan ik zien hoeveel orders zijn verwerkt en of dan alle orders uit september bijvoorbeeld zijn verwerkt. We zijn daar nu dus mee bezig, maar omdat ik niets wil communiceren voordat ik zeker weet dat alles goed in het systeem staat wacht ik even tot morgen voordat ik jullie een bevestiging geef van "ja, er is een iPhone beschikbaar voor deze orders", hopelijk begrijpelijk.

Er zijn drie batches smsjes uitgegaan vandaag, deze staan echter niet in relatie tot levertijd of allocatie van toestellen, deze zijn enkel ter informatie over de beperkte voorraad en onze excuses hiervoor.


Update 23/10/2012:

Eén van onze forum gebruikers Igor heeft een zeer goed initiatief gestart.
Hij heeft een gedeeld document opgezet waarin iedereen zijn gegevens kan plaatsen omtrent zijn of haar iPhone 5 order om zo een overzicht te krijgen van de leveringen van Vodafone: welke datum is grotendeels uitgeleverd, welke toestellen etc.

Vul dit formulier in om jouw gegevens ook in het gedeelde document te zetten.
Voor de resultaten hiervan kun je hier kijken.

Hopelijk helpt het!

Update 26/10/2012:

Hi allemaal,

Ik mag jullie goed nieuws brengen: Vodafone heeft een nieuwe voorraad iPhone 5 ontvangen en begint zo spoedig mogelijk met uitlevering van de toestellen! De groep klanten waar een iPhone 5 voor klaarligt zal een sms of e-mail ontvangen met daarin een bevestiging.
Let op: klanten die nieuw zijn bij Vodafone en hun contract hebben afgesloten via telesales ontvangen geen mail of sms. Deze klanten krijgen wel een telefoontje van de koerier voor het maken van een afleverafspraak.

Op het moment dat er een iPhone 5 aan jouw order is toegewezen en je een sms of mail hebt ontvangen dan verwachten wij binnen een week het toestel te kunnen uitleveren.

We kunnen niet aangeven om hoeveel toestellen het exact gaat of hoe de verdeling van toestellen ligt (hoeveel 16GB, 32GB, 64GB, zwart of wit), dus wacht even af of je een sms of mail krijg dat jouw toestel geleverd zal worden. Net zoals in vorige rondes zullen de smsjes in fases worden uitgestuurd, dus niet schrikken als je niet bij de eerste ronde zit.
Heb jij aan het einde van de dag echter geen sms of e-mail van ons ontvangen, dan zit jouw toestel helaas niet bij deze levering.

Update 30/10/2012:

Orders waarbij de klant vrijdag een sms heeft ontvangen over zijn/haar levering:
Ik zie een aantal mensen die vragen hebben over hun order n.a.v. een sms die ze vrijdag hebben ontvangen dat hun iPhone 5 bij de laatste levering zat. Als je deze sms hebt ontvangen is er sowieso een toestel voor jou beschikbaar! Ik heb dit zojuist nogmaals gecheckt. Jullie behoren tot een geselecteerde groep orders waar een toestel aan is gekoppeld, of waar dit momenteel gebeurd in het verwerkingsproces. We verwachten dat deze toestellen binnen een week kunnen worden uitgeleverd. Er zit wat vertraging in de verwerking eventueel door de storing in onze systemen die afgelopen weekend heeft plaatsgevonden, maar nogmaals, heb je een sms ontvangen, dan is er een toestel voor jou!

Witte iPhone 5:
We hebben een beperkte voorraad witte iPhone 5 mogen ontvangen. Deze toestellen zullen worden verwerkt, gekoppeld aan orders en vervolgens uitgeleverd. Hier geldt hetzelfde als voor de andere toestellen: ze worden gealloceerd over de verschillende kanalen en dan vanuit die kanalen uitgeleverd, zoveel mogelijk vasthoudend aan besteldatum. Het kan echter dat iemand uit een ander kanaal met een latere besteldatum het toestel eerder ontvangt, wederom, dit ligt aan het bestelkanaal.

Met vragen, jullie weten me te vinden!
3.305 Reacties 3.305
040Rob

Meedenker
 • 14Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Dus eigenlijk kunnen we niet op de KS aan..
flieger

Stamgast
 • 187Posts
 • 0Oplossingen
 • 60Likes
MaartenW schreef:
Nee, alle hij vertelde mij dat alle huidige orders pas kunnen worden geleverd na 4 november....
mag toch hopen dat hij het verkeerd heeft!
Beide gevallen zouden belachelijk zijn. Sommige mensen roepen maar wat als ze het antwoord niet weten, dus ik hoop dat er deze week wel degelijk leveringen plaatsvinden.
MichaelIP5

Liefhebber
 • 38Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
@ degene die het heeft over leveringen 4 november; is gewoon weer het stnadaard riedeltje 3 a 4 weken levertijd.
 
Ik heb verlengd per 2 oktober (eigenlijk eerder maar niet goed gegaan) dus ik heb mijn vingers crossed dat ik bij de huidige levering zit omdat ik een 32 gb white heb besteld en de 16 gb veel gewilliger zouden zijn, tenminste als dat nog steeds zo is.
Ik wacht met spanning af op bericht van beste Stevie (grappig zo'n prachtige dame op de foto maar noemt zich stevie 😉
 
Stevie, you can do it girl!! Verlos ons uit ons lijden.. 😉 
 
Grappig trouwens; krijg ik vandaag een soort flyer-kaartje van vodafone waarop staat: Leuk! je blijft!
 
Dus ik dacht zou het de simkaart zijn en dat de tel eraan komt staat er alleen maar wat standaard info dingen over instellingen etc
en de text: Fijn dat je weer voor Vodafone hebt gekozen. Met je NIEUWE SMARTPHONE heb je een fantastisch toestel in handen
IK HEB HELEMAAL NOG GEEN NIEUW FANTASTISCH TOESTEL IN HANDEN!!!! hahahaha ik kon er wel om lachen opzich maar tis ook wel een btje zout op de wonden niet? 
 
ANyway Stevie, again thanks voor al je moeite en info. Het wordt nog steeds erg gewaardeerd!
Enkel hoop ik nu toch echt dat we de beloofde info gaan krijgen. statusorder krijg ik niet eens te pakken en na 15 min maar opgehangen.. i aint that desperate. 
 
Wel grappig dat ze zeggen tijdens het wachten, je krijgt om de 3 dagen een sms met hoe en wat... mijn laatste smsjes over beperkte vooraad waren op 5 en 8 oktober 😉
 
peswyk

Gedreven Meedenker
 • 39Posts
 • 0Oplossingen
 • 4Likes
Nee
MichaelIP5

Liefhebber
 • 38Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
ja
peswyk

Gedreven Meedenker
 • 39Posts
 • 0Oplossingen
 • 4Likes
Dus eigenlijk kunnen we niet op de KS aan..
 
 
 
NEE
SteveJobs

Gedreven Ontdekker
 • 8Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Is er enig idee over hoe de vaste winkels worden bevooraadt uit deze 'grote' vracht? Ik heb op 29 september besteld. De jongen in de winkel zei dat ik wel eerder aan de beurt zou zijn, omdat ik een zakelijke klant ben. Ik maak mezelf geen illusies, maar is het reeel om te denken dat ik eind deze week (na 4 weken vanaf bestelling) mijn iPhone krijg?
tiggelmania

Gedreven Liefhebber
 • 50Posts
 • 0Oplossingen
 • 3Likes
Ik heb die flyer ook binnengekregen, beetje voorbarig nog. Heb de witte 16gb besteld op 2 oktober via F&F verlenging.
troyin_iPhone5

Gedreven Meedenker
 • 91Posts
 • 0Oplossingen
 • 13Likes
Ik ben al wat jaren klant bij VF nog nooit zo'n flyertje gehad en nu ook niet. Wel al binnen 2 dagen de nanosim en orderbevestiging mail zonder order nummer.

2 okt. contract verlengd en iphone5 32gig black besteld.

Vandaag ook nog aan de lijn gehangen (was leuk gesprek serieus) maar wel met het antwoord dat er niet bekend is wanneer er een levering aan komt.

Tip voor allen probeer heel druk bezig te zijn dan vergeet je vanzelf je bestelling... haha
troyin_iPhone5

Gedreven Meedenker
 • 91Posts
 • 0Oplossingen
 • 13Likes
Zakelijke klant en voorrang is grootse onzin. Ik ben ook zakelijke klant en tegen mij werd juist gezegd dat het willekeurig gaat en niet eens op datum.
MichaelIP5

Liefhebber
 • 38Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
@ peswyk oh haha denk al waar zeg je nou nee op hahahha
 
@ tiggelmania Leuk he die flyer.. dacht jij niet ook van HELL YEAH daar komt ie eindelijk? hahahha
SteveJobs

Gedreven Ontdekker
 • 8Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
oh, nou blij met een dooie mus dus... Nu maar hopen dat ik niet tot kerst aan het wachten ben:p
MichaelIP5

Liefhebber
 • 38Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
@ troyin_iPhone5 Oh dus jij hebt ook al de nanosim? Ik heb zelfde dag dus verlengd en geen sim gezien. NIet dat ik wat aan die sim heb zonder tel maar toch.. zo zie je maar die krijgt dat die een sms die niet en die een mail met ordernr en ik 1 zonder net als jij. 
 
Het zou misschien wel handig zijn als ze gewoon 1 werkwijze aan zouden houden.
Rudra

Gedreven Liefhebber
 • 28Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
Ik mag hopen dat ik t niet pas na 4 november geleverd gaat worden.. Ik heb mijn eerste bestelling op 26 sept. 2012 gedaan en werd 1okt om 10.34 gebeld door een vodafone medewerker dat ze nieuwe abbonementen hadden en dat hij mijn order zag en mij een beter voorstel kon doen! Uiteraard sta ik open voor verbeteringen dus ik hoorde hem aan. Ik heb dit ook op het forum gemeld( 1 van mn eerste berichten). Dus heb ik op advies van hem dat gedaan en mijn bestelling van 26sept. Overgezet naar 1 okt 2012. Hij vertelde dat ze die dag ook 64Gb binnen hadden gekregen en dat het nog niet eens op de site stond dus dat ik 1 van de eerste zou zijn aangezien hij de telefoons kon zien! Ik kreeg gelijk ook mijn ordernummer binnen via sms en dat ik die week al mijn telefoon zou hebben. Ik was heel blij maar nu ik dit allemaal zo lees en geen mail oid heb gekregen, zelfs geen reactie van@stevie heb gekregen moet ik zeggen dat ik echt diep teleurgesteld ben. Ik ben al 14 jaar trouwe klant bij vodafone en ook zakelijk, maar als je naar KS belt kunnen ze je niks vertellen. Ik vind dit echt ronduit schandalig. En ik snap de mensen die zeggen van ja laat eerst maar de orders van sept. Bezorgd worden maar origineel ben ik dat ook. En ik zou hem de eerste week van oktober krijgen maar totde dag van vandaag niks meer gehoord. En ik ben echt de moeilijkste niet, maar laat iets weten.. Dat is t enige wat ik vraag..
Niek

Stamgast
 • 93Posts
 • 0Oplossingen
 • 60Likes
2 okt. in de middag bestelling gedaan (F&F verlenging, 32GB zwart) en gisteren merkte ik dat mijn abonnement was omgezet, ook per mail bevestigd gekregen.
Dus er begint bij mij schot in te komen, nu mijn iPhone nog...
MichaelIP5

Liefhebber
 • 38Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
Steve JObs; how nice of you to join us 😛
SteveJobs

Gedreven Ontdekker
 • 8Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
jammer genoeg kan ik vanuit het bovenmenselijke ook geen uitsluitsel geven, je bent er niet meer en meteen wordt je vergeten...
MichaelIP5

Liefhebber
 • 38Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
@ Rudra mijn verhaal is nog veel erger.. zij haddne mij namelijk gebeld voor verlenging nog voor de phones op de site vermeld stonden maar uiteindelijk heeft die medewerker mijn order niet doorgezet ofzo want toen ik begin okt belde was mijn order niet bekend. Ik zou hem dat weekend geleverd krijgen dus nog voor oktober.. zucht.. heel verhaal maar zal het je besparen
 
All we can do is wait.. en hopen dat Stevie met de beloofde info komt dat we vandaag zouden krijgen..
tiggelmania

Gedreven Liefhebber
 • 50Posts
 • 0Oplossingen
 • 3Likes
@MichaelP5 Ja ik dacht in een flits dat het de nanosim was, maar eenmaal goed bekeken een flyertje waarbij er algemene informatie opstaat. BUMMER!
 
 
MichaelIP5

Liefhebber
 • 38Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
@ Jobs whehehehe come on man use your ipowers
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic