SamsungExpert
Super Expert
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes

4G netwerk optimaliseren (Tips & Tricks)


Hoe zorg je voor en beter 4G netwerk? Ook jij kunt meehelpen! Daarom vindt je in dit topic en aantal Tips & Tricks om je 4G netwerk te verbeteren en kom je ook te weten of je wel 4G hebt.

Wat is 4G?
4G (of in de technische termen LTE) is het 4e generatie netwerk dat sneller is bedoeld met het internet (bellen is nog niet beschikbaar via 4G je wordt dan overgeschakeld naar 3G of 2G). Het begon met 2G toen naar 3G en nu zijn we op 4G. Is 4G ook sneller vraag je misschien af? Jazeker in de gebieden waar 4G goed functioneert kun je zeker verschillen zien tussen 3G en 4G!

Hoe kan ik gebruik maken van 4G?
Zorg voor het volgende:

  • En 4G/LTE toestel dat op het Nederlandse netwerk kan draaien
  • Vodafone RED abonnement met 4G
  • En of je ook 4G dekking hebt

Ik voldoe aan alle eisen maar heb geen 4G?
Het kan zo zijn dat je niet beschikt over en 4G beschikking omdat je binnenhuis zit (daar kan op dit moment geen garantie voor worden gegeven) of je zit dicht in de buurt van de grens richting België of Duitsland. Of in en bos bijvoorbeeld.
Door wet en regelgeving mogen daar bijvoorbeeld geen masten worden geplaatst ook campings willen geen masten omdat dit het uitzicht van andere zou hinderen, helaas is er dan weinig te doen dan gebruik maken van 3G als dat beschikbaar is.

Wist je dat...?
Door je toestel met beide handen vast te houden zorg je voor vertraging op het netwerk en bij 4G is dat zeker en puntje. Zorg er dus voor dat je het toestel niet volledig met je handen omringd maar zorg voor voldoende ruimte aan het toestel. Af en toe even naar het raam lopen kan ook weleens werken laat je toestel dan even in de buurt van het raam liggen en 4G kan en connectie proberen te maken.
En handige tip gebruik binnenhuis Wi-Fi omdat het toch volledige dekking bied dan het 4G netwerk.

Hoe zit het met 4G+?
Op dit moment beschikken nog weinig toestellen over 4G+ (Samsung beschikt er al wel over) maar het netwerk is nog niet volledig uitgerold in Nederland, je vindt in en aantal grote steden wel 4G+ terug. En ook jij kunt gewoon dan gebruik maken van 4G als 4G+ niet beschikbaar is in je regio.
0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic