1
Vraag
2
Reacties
Energieboy
Super Expert
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Updates iOS - Apple

Wanneer komt er een nieuwe iOS uit?
Dat wil ik hier graag gaan melden en als er nieuwe dingen in zitten of er zit een fix in, dan zal ik deze ook melden. Volg de topic en je bent altijd op de hoogte :wink:

Handig om te weten, hoe de update te installeren:

 • Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen, Algemeen en dan Software-update. Het kan zijn dat je toestel even moet zoeken of je een update nodig hebt, even geduld.
 • Is er een update, tik dan op Download en installeer.
 • Laat de installatie verlopen en wacht tot je toestel opnieuw is opgestart
 • Je installatie is dan volledig doorlopen en is deze weer up-to-date


Je kan natuurlijk ook de update uitvoeren via iTunes. Dit doe je door je iPhone met een kabel aan te sluiten op je Mac of PC en dan open je iTunes. Klik linksboven op je aangesloten iPhone en kies voor Zoek naar update en de update zal worden gedownload en daarna op je iPhone worden geïnstalleerd.
67 Reacties 67
Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Fanatiekelingen onder ons hebben het vast al wel gezien, Apple heeft weer een nieuwe update uitgebracht voor de iPhone. iOS 16.1.2 verbetert de Crashdetectie voor iPhone 14 en 14 Pro en zou ook de compatibiliteit met mobiele providers hebben verbeterd. In deze update zitten twee kleine updates die bedoeld zijn om problemen op te lossen die in iOS 16.1 zijn ontstaan. Gelukkig maar, dan hebben we, tenminste ik had er wel last van, geen probleem meer met het wegvallen van Wifi verbinding.

Apple zegt verbeteringen door gevoerd te hebben voor Crashdetectie (alleen te gebruiken in iPhone 14 modellen). Zo kan je denken aan geen valse botsing melding als je in een achtbaan zit. Je kan deze nieuwe update weer lekker gaan downloaden en dan krijg je in ieder geval de laatste beveiligingsverbeteringen binnen en zijn er nog wat andere bugfixes aangebracht.

iOS 16.1.2 releasenotes: https://support.apple.com/kb/HT201222 

Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Voor wie er echt op zat te wachten, iOS 16.2 is eindelijk uit. Een update met nieuwe functies, die ik zo hieronder op een rij zal zetten, en natuurlijk ook de laatste beveiligingsverbeteringen. Even voor de mensen die nog een oud toestel hebben en geen iOS 16 op kunnen installeren, er is ook een update voor jullie! iOS 15.7.2* biedt geen nieuwe functies, maar zorgt we dat je toestel veiliger werkt. Apple spreekt dan ook eigenlijk alleen over beveiligingsverbeteringen voor oudere toestellen. Er is dus voor iedereen wel een update te vinden 😉.

* Voor de mensen die iOS 15.7.2 willen installeren kunnen dit doen met de volgende toestellen: iPhone 6S t/m iPhone 7 Plus. Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222


Nu dan de mensen die zaten te wachten op iOS 16.2. Een leuke nieuwe functie is de nieuwe Freeform app. Hierin kan je tekenen, foto's plakken, typen, en nog veel meer dingen toevoegen en samenwerken met anderen. Erg leuk als je met collega's projecten aan wil maken en er samen mee wilt werken en ook nog eens op al je apparaten. Naast deze nieuwe functie heeft Apple voor Apple Music ook iets leuks uitgebracht, Apple Music Sing is gemaakt voor een avondje karaoke. De songteksten zijn geanimeerd en zo kan je makkelijk mee zingen en je kan de volume van de vocalen zelf aanpassen. Er zijn ook verbeteringen voor het always-on scherm, alleen voor iPhone 14 Pro modellen. In deze nieuwe iOS versie zijn er ook weer een aantal bugs opgelost en is natuurlijk de beveiliging weer een stuk verbeterd.

Ben jij een HomeKit (woning app) gebruiker? Dan is er ook hiervoor een belangrijke verbetering in de nieuwe HomeKit architectuur. Met deze update is de betrouwbaarheid verbeterd en zou het ook een stuk sneller moeten gaan om alles te kunnen bedienen, zeker als je veel accessoires hebt. Dit is overigens een EXTRA update die je in je HomeKit (woning app) moet uitvoeren. Als je dit doet dan moet je er wel rekening mee houden dat al je apparaten voorzien moeten zijn van dit nieuwe EXTRA stukje software en dat deze alleen te gebruiken is met iOS 16.2. Heb je een oudere iPad waar je ook je HomeKit bij gebruikt en die nog iOS 15.7.2 heeft, dan werkt dit niet meer als je op je iPhone, waar wel iOS 16.2 op staat, deze extra stukje software installeert. Meer uitleg hierover kan je zelf lezen op deze pagina.

Ik zou nog even terug komen op de nieuwe functies die Apple heeft toegevoegd in iOS 16.2:

- Freeform - HomeKit-architectuur - Slaap-widget - Medicijnen-widget - Nieuwe always-on optie (iPhone 14 Pro) - Verbeterde iCloud-beveiliging (alleen in de VS)- Verberg IP-adres uitschakelen per site - AirDrop verbeteringen - Ongewenste SOS-noodmeldingen - Game Center verbeteringen - Apple Music Sing - Nieuwe animaties in Muziek-app - Stille Siri-reactie - Live activiteiten vaker updaten - nog wel wat meer kleine dingen - en diverse bugfixes.

Een hoop nieuwe dingen en veel verbeteringen, ze zijn altijd welkom. Update daarom lekker je iPhone en geniet van al het nieuws. Veel plezier!
iOS 16.2 releasenotes: https://support.apple.com/kb/HT201222 

Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Apple heeft weer een nieuwe update uitgebracht, iOS 16.3. Dit is een update met een aantal handige, belangrijke verbeteringen en een aantal bugfixes. Privacy en veiligheid zijn vandaag de dag super belangrijk en daarom heeft Apple daar verbeteringen aan toegevoegd. Zo kan je een beveiligingssleutel aan je Apple ID account toevoegen en heeft Apple geavanceerde gegevensbescherming in iCloud opgeschroefd. Met die laatste bedoel ik voornamelijk met end-to-end encryptie versleuteling. 

Sommige mensen hadden problemen met hun iPhone 14 Pro Max scherm bij het opstarten en zouden mensen tijdens het rijden Siri niet goed kunnen gebruiken met CarPlay. Deze problemen zouden volgens Apple nu moeten zijn opgelost. Uiteraard zijn er nog wel veel meer kleine problemen opgelost en zijn er tal van bugfixes verholpen. 

Even een paar verbeteringen op een rij:
- Gegevensbescherming voor de totale iCloud-gegevenscategorieën worden nu met end-to-end encryptie beveiligd en geeft je goede bescherming bij een mogelijke datalek in de iCloud.
- Problemen opgelost in Freeform, Woning-widget, iPhone 14 Pro Max lijnen bij opstarten en Siri verzoeken in CarPlay
- Nieuwe Black Unity-wijzerplaat en -wallpaper voor de iPhone en Apple Watch
- Nieuwe werking SOS noodmelding
- En het alle belangrijkste: verbeterde beveiliging!

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 


Extra info: Apple brengt ook iOS 15.7.3 uit voor oudere iPhones!
Heb jij nog een ouder model, download dan deze update met belangrijke beveiligingsupdates.

Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Apple had er gisteren zin in en kwamen weer met een heleboel updates. Voor iPhone gebruikers is daar nu iOS 16.3.1 uitgekomen met verbeteringen en bugfixes. Grote updates kan je altijd wel even wachten, als je nog geen zin hebt om de update uit te voeren. Maar kleine updates zijn vaak zeer belangrijk en wordt aangeraden om snel te updaten. In deze versie zijn zijn er een aantal problemen verholpen. 

Misschien heb jij geen last gehad, met je laatste update, maar het kan net zo goed zijn dat je wel problemen had zoals vastlopers, apps die niet goed reageerden en bugs die ze hebben verwijderd. Mensen die iCloud-backup problemen hadden, die zullen nu blij zijn met deze update. En had je last met de crashdetectie, dan is dit probleem nu ook opgelost (tenminste, dat hoop ik). Malafide websites zullen niet blij meer zijn want Apple heeft twee beveiligingslekken gedicht. 

Om eerlijk te zijn, ik zou deze update in ieder geval installeren. De keuze is aan jou zelf 🙂

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 

Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Zo, daar zijn we weer 🙂
Afgelopen maandag heeft Apple weer een nieuwe update uitgebracht, iOS 16.4. Dit is een middelgrote software-update voor je iPhone, en natuurlijk ook al je andere iOS devices. In deze update zitten natuurlijk weer veel verbeteringen zoals een nieuwe functie in de Podcasts-app, HomeKit-architectuur update, functies die terug gekomen zijn in de Boeken-app, 31 nieuwe emoji (o.a. hartjes in verschillende kleuren, kwal, samba ballen, gans), Wallet verbetering, ruim 10 nieuwe Shortcuts acties in Opdrachten-app, nu ook linkjes naar Mastodon berichten in Berichten-app (iMessage) en nog wat kleine updates die handig zijn. 

Twee dingen wil ik er even tussenuit pikken en dat zijn de Puchberichten voor websites en verwijzing naar Apple Music Classical. Vanaf nu is het mogelijk om puchberichten te ontvangen van websites. Stel je hebt een favoriete website en daarvan wil je het nieuws blijven volgen, dan kan je daar nu een melding van krijgen, net zoals je dit kent vanuit een app. En waar ik zelf naar uit keek, Apple Music Classical app. Vanaf 28 maart officieel te gebruiken in Nederland en echt een geweldige app. Zeker als je een klassieke muziek liefhebber bent.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 of https://support.apple.com/nl-nl/HT213676


En dan heb ik nog een extra melding voor oudere iPhone gebruikers:
Voor de oudere toestellen (iPhone 6s (Plus), iPhone 7 (Plus), iPhone SE (1e generatie, 2016)) heeft Apple iOS 15.7.4 uitgebracht. Een belangrijke update waarin beveiligingslekken zijn opgelost. Een update die je eigenlijk wel moet installeren als je nog een ouder toestel in bezit hebt. 

Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Het gaat snel bij Apple, er is alweer een nieuwe update: iOS 16.4.1.
Het gaat dit keer om een kleine update met bugfixes maar deze zijn wel belangrijk. Er waren wat vastlopers, visuele foutjes en problemen met Siri. De moeite waard om even te downloaden 🙂

En voor de oudere toestellen, daar is ook een update voor uitgekomen. Apple brengt iOS 15.7.5 met natuurlijk een beveiliging in de update en een paar bugs die zijn verholpen. Dus ook als je een ouder toestel hebt, downloaden!

Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Apple heeft aangekondigd om beveiligingsupdate sneller uit te gaan brengen en nu is het dan zover. De eerste beveiligingsupdate is gisteren uitgekomen en het gaat om de iOS 16.4.1 (a) versie. Een kleine update waarin belangrijke beveiligingsverbeteringen zijn doorgevoerd. Deze update is er alleen voor mensen die iOS 16.4.1 hebben geïnstalleerd. Of Apple ook voor oudere toestellen met deze beveiliging komt, geen idee. 

Welke update hierin zit is mij nog niet helemaal duidelijk maar Apple vond het toch nodig om deze update uit te voeren. Deze update is vooral bedoeld om de beveiliging sneller te dichten, of ook wel goed op te schroeven 😁. Zoals je weet kan je deze update weer gewoon downloaden via Instellingen app, Algemeen en dan Software-update. Download en installeer deze versie, dan is je iPhone/iPad weer veilig. 

Mochten er mensen zijn die dit lezen en ook in het bezig zijn van een iMac/MacBook met macOS Venture 13.3.1, dan is daarvoor ook een belangrijke update aanwezig (13.3.1 (a)).

Energieboy
Super Expert topicstarter
Super Expert
 • 10769Posts
 • 3333Oplossingen
 • 2625Likes

Voor mij onverwacht, een nieuwe update iOS 16.5 van Apple. Veel vernieuwingen zitten er niet in maar wel weer belangrijke updates. En voor de oudere toestellen heeft Apple iOS 15.7.6 uitgebracht!

Wat is er toegevoegd aan deze update?
- gedeelde beheerder mogelijk om Matter-accessoires toe te voegen aan de woning app
- nieuwe Pride wallpappers (ter ere van de LHBTIQ+ gemeenschap)

- verbeteringen, bugs en beveiligingslekken zijn opgelost

Download deze update en maak je alvast klaar voor de grote update iOS 17. Deze nieuwe update zal worden besproken tijdens de WWDC van Apple. Ik zit er al bijna klaar voor, jij ook? Deze is live te volgen op 5 juni om 19:00 uur. 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic