1
Vraag
2
Reacties
Energieboy
Expert
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Updates iOS - Apple

Wanneer komt er een nieuwe iOS uit?
Dat wil ik hier graag gaan melden en als er nieuwe dingen in zitten of er zit een fix in, dan zal ik deze ook melden. Volg de topic en je bent altijd op de hoogte :wink:

Handig om te weten, hoe de update te installeren:

 • Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen, Algemeen en dan Software-update. Het kan zijn dat je toestel even moet zoeken of je een update nodig hebt, even geduld.
 • Is er een update, tik dan op Download en installeer.
 • Laat de installatie verlopen en wacht tot je toestel opnieuw is opgestart
 • Je installatie is dan volledig doorlopen en is deze weer up-to-date


Je kan natuurlijk ook de update uitvoeren via iTunes. Dit doe je door je iPhone met een kabel aan te sluiten op je Mac of PC en dan open je iTunes. Klik linksboven op je aangesloten iPhone en kies voor Zoek naar update en de update zal worden gedownload en daarna op je iPhone worden geïnstalleerd.
87 Reacties 87
Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Fanatiekelingen onder ons hebben het vast al wel gezien, Apple heeft weer een nieuwe update uitgebracht voor de iPhone. iOS 16.1.2 verbetert de Crashdetectie voor iPhone 14 en 14 Pro en zou ook de compatibiliteit met mobiele providers hebben verbeterd. In deze update zitten twee kleine updates die bedoeld zijn om problemen op te lossen die in iOS 16.1 zijn ontstaan. Gelukkig maar, dan hebben we, tenminste ik had er wel last van, geen probleem meer met het wegvallen van Wifi verbinding.

Apple zegt verbeteringen door gevoerd te hebben voor Crashdetectie (alleen te gebruiken in iPhone 14 modellen). Zo kan je denken aan geen valse botsing melding als je in een achtbaan zit. Je kan deze nieuwe update weer lekker gaan downloaden en dan krijg je in ieder geval de laatste beveiligingsverbeteringen binnen en zijn er nog wat andere bugfixes aangebracht.

iOS 16.1.2 releasenotes: https://support.apple.com/kb/HT201222 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Voor wie er echt op zat te wachten, iOS 16.2 is eindelijk uit. Een update met nieuwe functies, die ik zo hieronder op een rij zal zetten, en natuurlijk ook de laatste beveiligingsverbeteringen. Even voor de mensen die nog een oud toestel hebben en geen iOS 16 op kunnen installeren, er is ook een update voor jullie! iOS 15.7.2* biedt geen nieuwe functies, maar zorgt we dat je toestel veiliger werkt. Apple spreekt dan ook eigenlijk alleen over beveiligingsverbeteringen voor oudere toestellen. Er is dus voor iedereen wel een update te vinden 😉.

* Voor de mensen die iOS 15.7.2 willen installeren kunnen dit doen met de volgende toestellen: iPhone 6S t/m iPhone 7 Plus. Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222


Nu dan de mensen die zaten te wachten op iOS 16.2. Een leuke nieuwe functie is de nieuwe Freeform app. Hierin kan je tekenen, foto's plakken, typen, en nog veel meer dingen toevoegen en samenwerken met anderen. Erg leuk als je met collega's projecten aan wil maken en er samen mee wilt werken en ook nog eens op al je apparaten. Naast deze nieuwe functie heeft Apple voor Apple Music ook iets leuks uitgebracht, Apple Music Sing is gemaakt voor een avondje karaoke. De songteksten zijn geanimeerd en zo kan je makkelijk mee zingen en je kan de volume van de vocalen zelf aanpassen. Er zijn ook verbeteringen voor het always-on scherm, alleen voor iPhone 14 Pro modellen. In deze nieuwe iOS versie zijn er ook weer een aantal bugs opgelost en is natuurlijk de beveiliging weer een stuk verbeterd.

Ben jij een HomeKit (woning app) gebruiker? Dan is er ook hiervoor een belangrijke verbetering in de nieuwe HomeKit architectuur. Met deze update is de betrouwbaarheid verbeterd en zou het ook een stuk sneller moeten gaan om alles te kunnen bedienen, zeker als je veel accessoires hebt. Dit is overigens een EXTRA update die je in je HomeKit (woning app) moet uitvoeren. Als je dit doet dan moet je er wel rekening mee houden dat al je apparaten voorzien moeten zijn van dit nieuwe EXTRA stukje software en dat deze alleen te gebruiken is met iOS 16.2. Heb je een oudere iPad waar je ook je HomeKit bij gebruikt en die nog iOS 15.7.2 heeft, dan werkt dit niet meer als je op je iPhone, waar wel iOS 16.2 op staat, deze extra stukje software installeert. Meer uitleg hierover kan je zelf lezen op deze pagina.

Ik zou nog even terug komen op de nieuwe functies die Apple heeft toegevoegd in iOS 16.2:

- Freeform - HomeKit-architectuur - Slaap-widget - Medicijnen-widget - Nieuwe always-on optie (iPhone 14 Pro) - Verbeterde iCloud-beveiliging (alleen in de VS)- Verberg IP-adres uitschakelen per site - AirDrop verbeteringen - Ongewenste SOS-noodmeldingen - Game Center verbeteringen - Apple Music Sing - Nieuwe animaties in Muziek-app - Stille Siri-reactie - Live activiteiten vaker updaten - nog wel wat meer kleine dingen - en diverse bugfixes.

Een hoop nieuwe dingen en veel verbeteringen, ze zijn altijd welkom. Update daarom lekker je iPhone en geniet van al het nieuws. Veel plezier!
iOS 16.2 releasenotes: https://support.apple.com/kb/HT201222 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Apple heeft weer een nieuwe update uitgebracht, iOS 16.3. Dit is een update met een aantal handige, belangrijke verbeteringen en een aantal bugfixes. Privacy en veiligheid zijn vandaag de dag super belangrijk en daarom heeft Apple daar verbeteringen aan toegevoegd. Zo kan je een beveiligingssleutel aan je Apple ID account toevoegen en heeft Apple geavanceerde gegevensbescherming in iCloud opgeschroefd. Met die laatste bedoel ik voornamelijk met end-to-end encryptie versleuteling. 

Sommige mensen hadden problemen met hun iPhone 14 Pro Max scherm bij het opstarten en zouden mensen tijdens het rijden Siri niet goed kunnen gebruiken met CarPlay. Deze problemen zouden volgens Apple nu moeten zijn opgelost. Uiteraard zijn er nog wel veel meer kleine problemen opgelost en zijn er tal van bugfixes verholpen. 

Even een paar verbeteringen op een rij:
- Gegevensbescherming voor de totale iCloud-gegevenscategorieën worden nu met end-to-end encryptie beveiligd en geeft je goede bescherming bij een mogelijke datalek in de iCloud.
- Problemen opgelost in Freeform, Woning-widget, iPhone 14 Pro Max lijnen bij opstarten en Siri verzoeken in CarPlay
- Nieuwe Black Unity-wijzerplaat en -wallpaper voor de iPhone en Apple Watch
- Nieuwe werking SOS noodmelding
- En het alle belangrijkste: verbeterde beveiliging!

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 


Extra info: Apple brengt ook iOS 15.7.3 uit voor oudere iPhones!
Heb jij nog een ouder model, download dan deze update met belangrijke beveiligingsupdates.

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Apple had er gisteren zin in en kwamen weer met een heleboel updates. Voor iPhone gebruikers is daar nu iOS 16.3.1 uitgekomen met verbeteringen en bugfixes. Grote updates kan je altijd wel even wachten, als je nog geen zin hebt om de update uit te voeren. Maar kleine updates zijn vaak zeer belangrijk en wordt aangeraden om snel te updaten. In deze versie zijn zijn er een aantal problemen verholpen. 

Misschien heb jij geen last gehad, met je laatste update, maar het kan net zo goed zijn dat je wel problemen had zoals vastlopers, apps die niet goed reageerden en bugs die ze hebben verwijderd. Mensen die iCloud-backup problemen hadden, die zullen nu blij zijn met deze update. En had je last met de crashdetectie, dan is dit probleem nu ook opgelost (tenminste, dat hoop ik). Malafide websites zullen niet blij meer zijn want Apple heeft twee beveiligingslekken gedicht. 

Om eerlijk te zijn, ik zou deze update in ieder geval installeren. De keuze is aan jou zelf 🙂

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Zo, daar zijn we weer 🙂
Afgelopen maandag heeft Apple weer een nieuwe update uitgebracht, iOS 16.4. Dit is een middelgrote software-update voor je iPhone, en natuurlijk ook al je andere iOS devices. In deze update zitten natuurlijk weer veel verbeteringen zoals een nieuwe functie in de Podcasts-app, HomeKit-architectuur update, functies die terug gekomen zijn in de Boeken-app, 31 nieuwe emoji (o.a. hartjes in verschillende kleuren, kwal, samba ballen, gans), Wallet verbetering, ruim 10 nieuwe Shortcuts acties in Opdrachten-app, nu ook linkjes naar Mastodon berichten in Berichten-app (iMessage) en nog wat kleine updates die handig zijn. 

Twee dingen wil ik er even tussenuit pikken en dat zijn de Puchberichten voor websites en verwijzing naar Apple Music Classical. Vanaf nu is het mogelijk om puchberichten te ontvangen van websites. Stel je hebt een favoriete website en daarvan wil je het nieuws blijven volgen, dan kan je daar nu een melding van krijgen, net zoals je dit kent vanuit een app. En waar ik zelf naar uit keek, Apple Music Classical app. Vanaf 28 maart officieel te gebruiken in Nederland en echt een geweldige app. Zeker als je een klassieke muziek liefhebber bent.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 of https://support.apple.com/nl-nl/HT213676


En dan heb ik nog een extra melding voor oudere iPhone gebruikers:
Voor de oudere toestellen (iPhone 6s (Plus), iPhone 7 (Plus), iPhone SE (1e generatie, 2016)) heeft Apple iOS 15.7.4 uitgebracht. Een belangrijke update waarin beveiligingslekken zijn opgelost. Een update die je eigenlijk wel moet installeren als je nog een ouder toestel in bezit hebt. 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Het gaat snel bij Apple, er is alweer een nieuwe update: iOS 16.4.1.
Het gaat dit keer om een kleine update met bugfixes maar deze zijn wel belangrijk. Er waren wat vastlopers, visuele foutjes en problemen met Siri. De moeite waard om even te downloaden 🙂

En voor de oudere toestellen, daar is ook een update voor uitgekomen. Apple brengt iOS 15.7.5 met natuurlijk een beveiliging in de update en een paar bugs die zijn verholpen. Dus ook als je een ouder toestel hebt, downloaden!

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Apple heeft aangekondigd om beveiligingsupdate sneller uit te gaan brengen en nu is het dan zover. De eerste beveiligingsupdate is gisteren uitgekomen en het gaat om de iOS 16.4.1 (a) versie. Een kleine update waarin belangrijke beveiligingsverbeteringen zijn doorgevoerd. Deze update is er alleen voor mensen die iOS 16.4.1 hebben geïnstalleerd. Of Apple ook voor oudere toestellen met deze beveiliging komt, geen idee. 

Welke update hierin zit is mij nog niet helemaal duidelijk maar Apple vond het toch nodig om deze update uit te voeren. Deze update is vooral bedoeld om de beveiliging sneller te dichten, of ook wel goed op te schroeven 😁. Zoals je weet kan je deze update weer gewoon downloaden via Instellingen app, Algemeen en dan Software-update. Download en installeer deze versie, dan is je iPhone/iPad weer veilig. 

Mochten er mensen zijn die dit lezen en ook in het bezig zijn van een iMac/MacBook met macOS Venture 13.3.1, dan is daarvoor ook een belangrijke update aanwezig (13.3.1 (a)).

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Voor mij onverwacht, een nieuwe update iOS 16.5 van Apple. Veel vernieuwingen zitten er niet in maar wel weer belangrijke updates. En voor de oudere toestellen heeft Apple iOS 15.7.6 uitgebracht!

Wat is er toegevoegd aan deze update?
- gedeelde beheerder mogelijk om Matter-accessoires toe te voegen aan de woning app
- nieuwe Pride wallpappers (ter ere van de LHBTIQ+ gemeenschap)

- verbeteringen, bugs en beveiligingslekken zijn opgelost

Download deze update en maak je alvast klaar voor de grote update iOS 17. Deze nieuwe update zal worden besproken tijdens de WWDC van Apple. Ik zit er al bijna klaar voor, jij ook? Deze is live te volgen op 5 juni om 19:00 uur. 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Zou ik het toch bijna vergeten om jullie te melden dat er een nieuwe update is voor je iPhone. Het camera-adapter is opgelost en er zijn weer een aantal belangrijke beveiligingsupdates doorgevoerd. Dit is iOS 16.5.1 en voor de oudere toestellen heeft Apple ook een update uitgebracht, iOS 15.7.7.

Het was ook een zeer korte update en zo gebeurd. Waarschijnlijk dat ik heb bijna was vergeten te melden. Wel even downloaden, het gaat hier toch weer om belangrijke beveiligingsupdates 🙂

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Even een korte update - installeer de laatste update iOS 16.5.1 (a) NIET:
Gisterenavond, 10 juli 2023, heeft Apple een update uitgebracht iOS 16.5.1 (a) met een belangrijke beveiligingsmaatregel. Maar wat blijkt deze is niet goed en is daarom terug getrokken door Apple. Sommige gebruikers kregen bij het gebruik van Safari foutmeldingen en daardoor werkte de site niet goed, of helemaal niet. Mensen die met Safari op Facebook, Instagram of de wegversie van Whatsapp gingen, kregen problemen. Beetje vervelend natuurlijk, zeker als je deze versie trouw al had geïnstalleerd (zoals ik zelf).

Gelukkig kan deze update worden verwijderd. Mocht je hem al hebben geïnstalleerd dan kan je deze terug draaien en anders NIET installeren! Hoe kan je deze versie weer verwijderen? Ga naar de Instellingen app, dan ga je naar Algemeen en kies voor Info. Tik op het huidige versienummer en dan krijg je onderaan in beeld de mogelijkheid om deze beveiligingsmaatregel te verwijderen. Klik dan ook op de knop Verwijder beveiligingsmaatregel en bevestig me Verwijderen. Wanneer je toestel weer opnieuw opstart is deze versie verwijderd. 

Deze versie niet installeren want Apple zal vast binnenkort weer een nieuwe versie uitbrengen die dit probleem niet heeft 🙂

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Er is een vernieuwde beveiligingsupdate uitgebracht door Apple. Het gaat hier om versie iOS 16.5.1 (c). Nu zal je je afvragen, waar is dan b gebleven? Goede vraag, dat was hem waarschijnlijk ook niet, daarom is nu de c variant uitgebracht. Deze versie is wel goed en heeft het Safari probleem opgelost. Ik kan met een gerust hart zeggen dat je deze versie wel kan installeren. 

Handig om te weten, hoe de update te installeren:

 • Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen, Algemeen en dan Software-update. Het kan zijn dat je toestel even moet zoeken of je een update nodig hebt, even geduld.
 • Is er een update, tik dan op Download en installeer.
 • Laat de installatie verlopen en wacht tot je toestel opnieuw is opgestart
 • Je installatie is dan volledig doorlopen en is deze weer up-to-date

Veel plezier!

 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

24 juli heeft Apple weer een nieuwe iOS update uitgebracht, iOS 16.6.
Er is opnieuw gesleuteld aan deze nieuwe update en voornamelijk bugfixes, beveiliging en verbeteringen achter de schermen. Deze update is voornamelijk een beveiligingsverbetering voor Webkit (Safari), Beveiligingslekken, Neural Engine en natuurlijk nog meer verbeteringen aangebracht. Deze update is wel belangrijk!

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 


** Voor oudere toestellen is er ook een update uitgebracht, iOS 15.7.8 **

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Apple heeft een hele mooie update uitgebracht, iOS 16.6.1. en deze lost een actieve exploit op waarbij hackers met een afbeelding met kwaadaardige code kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot je system. Het gaat hier om twee beveiligingsproblemen en daarom belangrijk om deze te installeren! 

Vanaf donderdagavond 7 september te downloaden via de bekende weg 🙂

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Zoals iedereen weet heeft Apple iOS 16.6.1. uitgebracht omdat er twee gevaarlijke beveiligingslekken zijn gedicht. Apple heeft nu ook voor de oudere toestellen een update uitgebracht, iOS 15.7.9. en bevat ook zeer belangrijke beveiligingsfiles. Dus heb je een ouder toestel, doe ook deze update!

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Iedereen zat er al op te wachten, iOS 17. En ja hoor, gisteravond, 18 september rond 19:00 uur, kwam deze online. Het was even wachten maar nu is het mogelijk om deze te downloaden en te installeren. Heb het zelf al gedaan en had er geen moeite mee, het ging allemaal best vrij snel.

Hoe kan ik deze versie downloaden?
Voor de veel mensen onder ons een koud kunstje, maar ik wil het hier toch nog even melden. 

 • Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen, Algemeen en dan Software-update. Het kan zijn dat je toestel even moet zoeken of je een update nodig hebt, even geduld.
 • Is er een update voor iOS 17, tik dan op Download en installeer.
 • Laat de installatie verlopen en wacht tot je toestel opnieuw is opgestart (neem er de tijd voor)
 • Je installatie is dan volledig doorlopen en is deze weer up-to-date

 

Verbeteringen binnen iOS 17:
- Journal app
Een soort dagboek waar je je gevoelens en gebeurtenissen van de dag kan vastleggen. Deze app kan je verbinden met veel andere standaardpaps en zo kan je je eigen Journal app maken. Even rekening mee houden dat deze app later dit jaar beschikbaar komt in een aanvullende iOS 17 update. 

- Vernieuwde berichten app en iMessage
Er is niet zoveel aangepast maar hij ziet er toch net even iets anders uit dan normaal. Je iMessage apps zijn vervangen door een nieuwe Plusknop. Lekker overzichtelijk en daarna makkelijk om een keuze te maken. Je kan daarin foto's versturen, delen van je locatie, spelletjes doen met anderen via iMessage en nog veel Mere. Oh ja, er is ook nog een nieuwe functie toegevoegd, de Check-in functie. Hiermee kan je anderen laten weten dat je veilig thuis bent gekomen. 

- Verbeterde stickersfunctie
Het is nu makkelijker om stickers te maken van je eigen foto's en die kan je dan weer sneller delen via andere apps. Ook kan je live stickers maken, dit zijn geanimatiseerde stickers waar je leuke effecten kan toevoegen. 

- Nieuwe telefoonfuncties
Wat wel erg leuk is, is deze nieuwe functie. Als iemand je belt dan krijg je een persoonlijke pagina te zien. Het maakt het allemaal wel iets persoonlijker en zo kan je direct in beeld zien zie je belt. Gelukkig is het nu weer een groot scherm geworden, in iOS 16 had je alleen boven in beeld een klein schermpje, nu is het weer lekker groot en zichtbaar. Let alleen wel op wat voor foto je plaatst, stel dat de ander z'n telefoon zichtbaar heeft liggen 😂🤣

- Betere autocorrectie
Hier zit ik zelf al een lange tijd op te wachten. Volgens Apple zou deze nu veel beter zijn dan in de vorige versies. Heb zelf nog niet kunnen testen maar dat zal vast en zeker wel goed zijn. De autocorrectie zet een streep onder het woord dat aangepast moet worden. 


Dit is maar een kleine greep uit wat er allemaal nog meer kan. Mocht ik zelf nog iets leuks tegen komen dan zal ik dat zeker hier melden. Veel plezier met het onderzoeken van iOS 17, wie weet heb jij nog wel hele leuke dingen gevonden. 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Jawel, de afgelopen weken gingen een beetje snel bij de updates van Apple's iPhone. Inmiddels is al een nieuwe versie 17.0.3. Het zijn allemaal hele kleine updates, maar de twee voorlaatste zijn wel belangrijke, het gaat hier over een beveiligingsupdate en problemen die opgelost moesten worden. Dus mocht je 17.0.1 en 17.0.2 nog niet hebben gedownload, doe dit dan alsnog en pak dan ook gelijk 17.0.3 mee 🙂

In een paar dagen tijd kwamen ze achter elkaar en nu is er weer een nieuwe versie aan de beurt. Overigens deze iOS 17.0.3 is het meest voor mensen die oververhitting problemen hebben met name de iPhone 15. Sommige gebruikers lieten weten dat ze met hun iPhone 15 last hadden van oververhitting en de iPhone 15 (Pro) werd uitzonderlijk warm. Door een bug in iOS 17 kon dit allemaal gebeuren en met deze software-update zou dit opgelost worden. 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Het is oktober en dan komt Apple meestal met een nieuwe update en ja hoor, nu is iOS 17.1 uitgebracht voor je iPhone. In deze update vast weer beveiligingsupdate maar belangrijker nog, er zitten een aantal nieuwe functies in deze update. Zo is er een nieuwe instelling toegevoegd en deze heet 'Scherm' en daarmee kan je aangeven dat het scherm automatisch of na 20 seconden moet uitschakelen. Er is wel een iPhone-Pro toestel voor nodig! Kleine aanpassing in Apple Music, het hartje bij favorieten nummers is nu een sterretje geworden en je kan nu een artwork kiezen voor je eigen afspeellijsten. In deze iOS 17.1 versie is ook een ondersteuning gekomen voor digitale huissleutels voor Matter sloten en een ondersteuning voor Nintendo 64-controller voor Nintendo Switch. Maak jij nu graag een nieuwe wallpaper en is deze te klein, nu kan je deze sneller vergroten met één druk op de knop, handig toch 🙂

Hoe dan ook, er zijn weer veel nieuwe dingen bij gekomen en zeker de moeite waard om te downloaden. Al is het dan alleen om straks ook een Apple Watch met 4G/5G ondersteuning bij Vodafone te kunnen gebruiken. 

Deze update maakt het mogelijk dat overdrachten via AirDrop verder gaan via het internet wanneer je je buiten AirDrop-bereik begeeft. De versie bevat ook verbeteringen voor de functie ‘Stand-by’ en Apple Music, en biedt ook andere functies, probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je iPhone.

Dit zijn de officiële releasenotes van iOS 17.1:
AirDrop
• De overdracht van materiaal gaat verder via het internet wanneer je je buiten AirDrop-bereik begeeft

Stand-By
• Nieuwe opties om te bepalen wanneer het scherm wordt uitgeschakeld (iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max)

Muziek
• De favorietenfunctie is uitgebreid en omvat nu ook nummers, albums en afspeellijsten, en je kunt een filter toepassen om je favorieten in de bibliotheek weer te geven
• Nieuwe verzameling omslagillustraties biedt ontwerpen waarin de kleur zich aanpast aan de muziek in je afspeellijst
• Onder aan elke afspeellijst worden suggesties voor nummers weergegeven, wat het gemakkelijk maakt om muziek toe te voegen die goed bij je afspeellijst past

Deze update bevat ook de volgende verbeteringen en oplossingen voor problemen:
• Optie om een specifiek album te kiezen voor gebruik met ‘Foto’s shuffelen’ op het toegangsscherm
• Woning-sleutelondersteuning voor Matter sloten
• Verbeterde betrouwbaarheid van de synchronisatie van schermtijdinstellingen op apparaten
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat de privacyinstelling ‘Belangrijke locatie’ opnieuw kon worden ingesteld bij het overzetten of het voor de eerste keer koppelen van een Apple Watch
• Er is een probleem verholpen waarbij de namen van inkomende bellers niet verschenen wanneer je je al in een ander gesprek bevond
• Er is een probleem verholpen waarbij aangepaste en aangeschafte beltonen niet verschenen als opties voor je sms-toon
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat het toetsenbord minder goed reageerde
• Optimalisatie van ongelukdetectie (alle iPhone 14- en iPhone 15-modellen)
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat beelden op het scherm konden blijven staan

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Ruud001

Raadgever
 • 887Posts
 • 1Oplossingen
 • 872Likes

Mooi artikel @Energieboy 👍🏻

Wel een hoop copy paste😂

Maar wel een lekker toestel hoor, die iPhone 15 pro  max. Een aanrader. 

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Dacht je even klaar te zijn met alle updates, komt Apple weer met een nieuwe iOS 17.1.1. In deze iOS update zitten geen nieuwe functies maar wel bugfixes. Mijn advies is dan ook, even updaten. Heb je een BMW of een Toyota dan is het NFC probleem nu opgelost. 

Mocht je nog altijd last hebben van Wifi problemen, dan is dit goed mogelijk. Apple heeft aangegeven dat dit in iOS 17.2 opgelost moet zijn. Erg vervelend voor de mensen die hier last van hebben (uh ja, ik zelf dus ook). Veel plezier met deze update.

Energieboy
Expert topicstarter
Expert
 • 12114Posts
 • 3531Oplossingen
 • 3154Likes

Het is weer zover, er staat een nieuwe iOS update voor je klaar. iOS 17.1.2 bevat beveiligingsverbeteringen en bug fixes die zeker aan te raden is om te installeren. Er zijn twee zero-day* kwetsbaarheden ontdekt in de Webkit browser-engine. Aanvallers konen hiermee toegang krijgen tot gevoelige informatie via een out-of-bounds read kwetsbaarheid. Beetje ingewikkeld verhaal maar een kleine update die zeker aan te raden is. Deze kwetsbaarheden konden zelfs het geheugen corrupt maken. 

Deze update is voor alle toestellen die een update hebben gehad naar iOS 17 (uPhone XS en nieuwer). Apple geeft mogelijk nog een update uit voor oudere toestellen, maar zeker is dit niet. Heb jij nog iOS 16 dan is het mogelijk dat je toestel kwetsbaar is voor genoemde exploits. Ik hoop dan ook dat Apple nog een update uitbrengt voor oudere toestellen. 

* Zero-day exploit is een aanval waarbij misbruik wordt gemaakt van een zwakke plek in de software, die nog onbekend is bij de ontwikkelaar. 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic