Desiree-

Raadgever
  • 397Posts
  • 12Oplossingen
  • 53Likes

Hoe verleng je de batterijduur van je iPhone?

http://voda.fo/ne/4ytku'Wat?! Nog maar 10% van mijn batterij over? En ik heb mijn iPhone net nog opgeladen.'
Sja.. deze situatie herkent vrijwel iedereen met een iPhone. Maar wat doe je eraan? Gelukkig hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet.


Functies aan- of juist uitzetten
Bluetooth en airdrop
Push e-mail
Push notificaties
Niet storen-functie
Locatievoorzieningen
Geluiden en meldingen
Persoonlijke hotspot
Mobiele data
Energiebesparingsmodus

Instellingen aanpassen
Helderheid, schermverlichting en lichtsterkte
Automatisch downloaden van updates
Apps die op de achtergrond verversen

Ook belangrijk om op te letten
Temperatuur omgeving
Handmatig sluiten van apps
Wallpaper
Batterijgebruik


Functies aan- of juist uitzetten


Bluetooth en Airdrop
Gebruik je deze niet? Dan is het verstandig om ze uit te zetten. Bluetooth kun je uitschakelen via de instellingen van je toestel. Airdrop schakel je uit door in het startscherm vanaf de onderkant naar boven te vegen en te kiezen voor ‘Uit’.


Push e-mail
Push e-mail gebruikt ook aardig wat van je batterij elke keer als er nieuwe mail wordt opgehaald. Als je het niet erg vindt om niet direct al je mails te ontvangen, dan kun je dit ook aanpassen naar ‘Fetch’. Dat betekent dat je iPhone dan om de zoveel minuten zoekt naar nieuwe mails. Je kunt het natuurlijk ook aanpassen naar ‘Handmatig’. Dan worden je mails pas opgehaald als je ook daadwerkelijk de mail app opent. Je kunt dit als volgt aanpassen: Instellingen -> Mail, contacten, agenda’s -> Nieuwe gegevens.


Push notificaties
Van apps kun je ook push berichten ontvangen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan spelletjes die op je telefoon staan. Je krijgt dan elke keer een melding zodra er nieuws is. Welke apps die sturen, kun je controleren via Instellingen -> Berichtgeving. Hier kun per app deze berichten ook weer uitzetten.


Niet storen-functie
Hoef je even niet bereikbaar te zijn omdat je bijvoorbeeld aan het werk, op school of in de sportschool of bioscoop bent? Dan kun je ook de niet storen-functie aanzetten in je iPhone. Dit doe je door te kiezen voor Instellingen > Niet Storen. Je kunt daar kiezen voor handmatig of automatisch. Hou er ook rekening mee dat je onderaan bij ‘Stilte’ ook kiest voor ‘Altijd’. Anders krijg je toch berichten binnen als je even met je telefoon bezig bent. Wil je wel gebeld worden door bepaalde personen? Dan kun je die contactpersonen toevoegen aan favorieten. Vervolgens kun je onder ‘Niet storen’ kiezen van wie je wel nog een gesprek wilt ontvangen.


Locatievoorzieningen
Dit zijn diensten die via GPS, Bluetooth, WiFi en telefoonmasten je locatie opvragen. Je kunt dit volledig uitzetten via : Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen. Hier kun je het schuifje op ‘uit’ zetten. Je kunt dit ook per app instellen. Daarvoor blijf je op dezelfde plek, maar kies je per app of je de toegang tot de locatie nooit, bij gebruik van de app of altijd toestaat. Sommige apps werken anders niet optimaal als deze je locatie niet kunnen bepalen.


Geluiden en meldingen
Word je gebeld of krijg je een berichtje? Dan hoor je vaak een beltoon, maar meestal staat de trilfunctie ook aan. Die trilfunctie kost natuurlijk extra energie. Je zet dit uit via Instellingen -> Geluiden -> Trillen bij geluid uit.


Persoonlijke hotspot
Hiermee kun je jouw internetverbinding delen. Alleen als je die continu aan laat staan kost je dat aardig wat energie en MB’s. Ons advies is dan ook om deze alleen aan te zetten als je dit ook daadwerkelijk wilt gebruiken. Dit zet je uit via Instellingen -> Persoonlijke hotspot


Mobiele data
Ben je op een plek waar WiFi is? Zet je mobiele data dan uit. Dit is niet alleen beter voor je internetbundel, maar ook voor je batterij. Dit doe je bij Instellingen -> Mobiel netwerk -> Mobiele data.


Energiebesparingsmodus
Is je batterij bijna leeg en wil je die laatste procentjes bewaren voor als je ze echt nodig hebt? Zet je iPhone dan in de energiebesparingsmodus. Je iPhone wordt er wel een stuk trager door. Vandaar ook ons advies om dat te doen als het echt niet anders kan. Dit vind je bij Instellingen -> Batterij -> zet het schuifje bij energiebesparingsmodus aan.


Instellingen aanpassen


Helderheid, schermverlichting en lichtsterkte
Je beeldscherm is één van de topverbruikers als het aankomt op energie. Denk hierbij dan vooral aan de helderheid, schermverlichting maar ook de lichtsterkte. Je kunt deze als volgt aanpassen:
Helderheid: Instellingen -> Helderheid en achtergrond
Schermverlichting: Instellingen -> Algemeen -> Automatisch slot
Lichtsterkte: Instellingen -> Helderheid en achtergrond -> Pas automatisch aan


Automatisch downloaden van updates
Vaak worden updates van apps automatisch gedownload. Dit kost je niet alleen een hoop extra MB’s, maar ook je batterij wordt hier niet vrolijk van. Je zet dit uit via Instellingen -> iTunes en App stores -> Automatische downloadsApps die op de achtergrond verversen
Daar heb je er vaak toch wel een aantal van. De meeste bekende zijn Facebook en Whatsapp. Van welke apps wil je niet continu updates krijgen? Dat kun je hier instellen: Instellingen -> Algemeen -> Ververs apps op achtergrond


Ook belangrijk om op te letten


Temperatuur omgeving
Een iPhone werkt het beste tussen een temperatuur van 0 tot 35 graden. Als het warmer is kan de batterij sneller leeg gaan of je telefoon kan zelfs kapot gaan.


Handmatig sluiten van apps
Het handmatig afsluiten van apps kun je beter niet doen. Hiermee haal je de app dan misschien wel uit het gebruikte RAM geheugen. Alleen open je de app daarna opnieuw? Dan moet je iPhone dit weer helemaal gaan laden. Daardoor kost dit uiteindelijk meer batterijduur dan dat je ermee wint. Je kunt dus beter je apps open laten staan.


Wallpaper
Een bewegende Wallpaper kost ook een stuk meer van je batterij dan een gewone foto. Ons advies is daarom een foto te gebruiken in plaats van zo’n bewegend plaatje op je achtergrond.


Batterijgebruik
Daarnaast kun je ook nog een overzicht krijgen van jouw batterijgebruik. Dit kun je als volgt nakijken: Instellingen -> Batterij -> Batterijgebruik.
0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic