1
Vraag
2
Reageer en help mee
Energieboy
Expert
Expert
  • 11824Posts
  • 3475Oplossingen
  • 3098Likes

Publieke beta installeren iOS 14 voor iPhone

Yes, hij is uit, de publieke bèta van iOS 14. Nu kan iedereen, die graag de iOS 14 bètaversie wil proberen, installeren. Maar let op, gebruik alleen een toestel die je NIET nodig hebt. Gebruik daarom een testtoestel want in de bèta kunnen namelijk nog wat bugs voorkomen en het kan zijn dat apps, die jij gebruikt, niet geoptimaliseerd zijn en daardoor niet goed werken. Heb je geen testtoestel maar een toestel dat je echt dagelijks nodig hebt, installeer deze bèta dan niet. Mits je er geen problemen mee hebt als je een keer een vastloper hebt.

Zorg ervoor dat je een bakcup hebt gemaakt van je toestel, dit kan je doen via je iCloud maar het beste is om een backup te maken op je desktop met iTunes. Met een backup kan je altijd weer terug naar je oude iOS 13 versie, mocht de nieuwe bèta iOS 14 je niet bevallen. Overigens is het wel beter om een bakcup via iTunes te maken want dan weet je zeker dat je altijd de laatste backup hebt. Via iCloud kan het zijn dat je telefoon een backup heeft gemaakt van je bèta versie en dan kan je niet terug naar iOS 13!

Zoals ik al schreef, iedereen kan zich aanmelden voor deze publieke bèta. Ga met je iPhone naar de website van Apple Beta Software Program (beta.apple.com) en lees alles even op je gemak door. Weet namelijk zeker dat je dit ook echt wil. Twijfel je, doe het dan niet. Verwijder wel eventuele aanwezige bèta profielen zodat je daar geen problemen mee krijgt (ga naar instellingen, algemeen, profielen). Pagina gelezen en je hebt er zin in, dan ga je de volgende stappen zetten:

Klik nu op Sign up en voer je Apple ID in, of deze komt netjes in beeld en dan hoef je alleen nog maar te bevestigen. Kies vervolgens op de volgende pagina, in het menu bovenin, voor Enroll You Devices, druk op de knop Download profile en daarna in het pop-up menu druk je op Sta Toe. Nadat je dit hebt gedaan ga je naar instellingen en dan zie je bovenaan een melding om een certificaat te installeren, klik hierop. Daar zal worden gevraagd of je deze iOS bèta profiel wil installeren, klik dan rechts boven in beeld op installeer. Nu heb je het meeste gedaan en dan ga je nu terug naar instellingen, algemeen, software-update. Je iPhone zal nu de publieke iOS 14  bèta versie gaan installeren.

Heb geduld want dit kan even duren voor hij ook daadwerkelijk gaat installeren.
Let op, je doet dit uit eigen verantwoordelijkheid, dus als je fouten maakt moet je je toestel opnieuw installeren door alles terug te zetten via de backup vanuit iTunes, die je hebt gemaakt. Ik kan je verder niet helpen met installeren, of als er fouten zijn. Je doet dit dus echt helemaal zelf! Twijfel je, doe het dan niet. Ben je ervaren gebruiker en weet je goed om te gaan met je toestel, doe het dan “misschien” wel en gebruik bijvoorkeur een testtoestel.

Veel plezier met testen van de publieke iOS 14  bèta versie

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic