Energieboy
Expert
Expert
  • 11686Posts
  • 3462Oplossingen
  • 3078Likes

Openbare opladers worden misbruikt door Hackers

Je kent het wel, je bent onderweg en je batterij is leeg. Even lekker opladen bij openbare oplaadpunten in hotels, cafe's, winkelcentra of op luchthavens en je kan weer verder. Maar kwaadwillenden kunnen die opladers misbruiken om spionagesoftware of malware te installeren op je telefoon.

Neem altijd je eigen oplader mee en gebruik het liefst een "normaal" stopcontact om op te laden. Volgens de FBI hebben hackers een manier gevonden om je telefoon via openbare oplaadstations te hacken. Wil je deze wel gebruiken, met je eigen oplaadkabel, zorg dan dat je een speciale kabel gebruikt die dataverkeer blokkeert maar wel kan opladen. Wat je natuurlijk ook kan doen is een powerbank aanschaffen en deze te gebruiken als je onderweg bent. Altijd veilig stroom tot je beschikking.

Dan nog even een laatste opmerking en dat is dat je altijd moet oppassen met openbare wifi. Gebruik deze niet of, als je daarin thuis bent, VPN of met een goede anti virus programma. Voor je het weet zit je op een nep-netwerk en kunnen ze je betaalgegevens of inloggegevens of andere gegevens worden gestolen.

Misschien nog leuk om te lezen, twitter account van de Amerikaanse veiligheidsdienst. Altijd blijven opletten, dat is natuurlijk het belangrijkste.

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic