1
Vraag
2
Reageer en help mee
Energieboy
Super Expert
Super Expert
  • 10467Posts
  • 3257Oplossingen
  • 2479Likes

Databesparingsmodus op je Android

Ook als je een Android telefoon hebt hoef je geen groot databundel te hebben, als dit niet nodig is. Je moet er alleen goed mee om kunnen gaan en dan helpt het om Databesparingsmodus aan te zetten. Databesparingsmodus kan daarom goed van pas komen als je niet zoveel data hebt, of over hebt voor het einde van de maand. Want ook mensen met groot verbruik kunnen wel eens over hun databundel heen gaan. Uiteraard kan je dan de Vodafone BloX Beperkt Internet activeren, wat overigens altijd goed is om te doen. Geheel gratis en ik kan het iedereen adviseren!

Vanaf Android versie 7.0 (Nougat) is het mogelijk om data te besparen en de functie werkt heel eenvoudig. Overigens, vanaf Android 8.0 (Oreo) is dit verplicht gemaakt voor op de toestellen. Databesparing beperkt het datagebruik door te voorkomen dat sommige apps gegevens verzenden of ontvangen op de achtergrond. De apps die je open hebt, kunnen nog steeds data verbruiken, maar doen dit minder vaak. Afbeeldingen worden dan bijvoorbeeld niet weergegeven totdat je erop tikt. Twittermeldingen komen nog wel altijd binnen, maar mailtjes niet!

Het inschakelen van je Databesparing doe je via:
Ga naar Instellingen, druk op Netwerk en internet, druk op Datagebruik (je kan bepalen welke apps onbeperkt op de achtergrond mogen draaien, ook al staat Databesparing aan) en dan Databesparing, schakel deze in. Houd er wel rekening mee dat als je hotspot wilt gebruiken, dat je Databesparing uitgeschakeld moet zijn, anders werkt deze functie niet. 

Als Databesparing is ingeschakeld, wordt het pictogram Databesparing Databesparing weergegeven in je statusbalk en wordt bovenaan de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat een melding weergegeven.


Wil je niet dat apps worden onderbroken als je geen WiFi hebt:
Soms kunnen bepaalde apps en services niet meer werken zoals verwacht. Je kan instellen dat bepaalde apps en services in de Databesparingmodes toch ankergrond gegevens blijven ontvangen, ook als je geen WiFi hebt (dus gewoon via mobiele data). Ga naar Instellingen, druk op Netwerk en internet, druk op Datagebruik, Databesparing en daarna op Onbeperkte datatoegang. Schakel de app of service in waarvoor je mobiele data wilt blijven gebruiken in de modus Databesparing

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic