Energieboy
Expert
Expert
  • 11676Posts
  • 3460Oplossingen
  • 3072Likes

Komst echt snel 5G vertraagd

Veel mensen denken dat alle telecom providers nu al het echte snelle 5G signaal ondersteunen om daarmee heel snel via je telefoon op internet kan. Dit is verre van het juiste verhaal want het zijn dubbele bundels die de providers gebruiken om zo te zorgen dat je toch sneller internet hebt dan 4G. De veilig voor de 3,5GHz-frequentieband, die zorgt dat het 5G signaal gebruikt kan worden voor alle telecom bedrijven, zal niet in 2022 plaatsvinden, maar pas op een later moment. 

Oorzaak van deze vertraging is omdat er een groot satellietbedrijf deze frequentie al sinds 1990 gebruikt voor nood-, spoed- en veiligheidscommunicatie op zee en in de lucht. En deze frequentie wil de overheid ook gaan gebruiken voor 5G, snelheidsverhoging die nodig is voor het mobiele netwerk. Uiteraard hopen de telecom providers dat de vertraging van het 5G netwerk niet al te lang duurt en dat ze het snel mogen veilen maar dit kan dus nog even duren. De oorspronkelijke periode van april 2022 zal niet worden gehaald, de commissie zal pas rond die tijd een advies uitbrengen.

Voor wie hier nu echt met smacht op zat te wachten, je zal nog even geduld moeten hebben. Maar gelukkig is het 5G netwerk (dubbele 4G(+) bij Vodafone) al voldoende snelheid moeten geven om zorgeloos te internetten. Laten we hopen dat iedereen snel op 1 lijn zit en dat de veiling plaats kan vinden en dat we snel met onze 5G toestel kunnen internetten. 

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic