Vodafone Info
Community Developer
Community Developer
  • 316Posts
  • 27Oplossingen
  • 218Likes

Wijzig regelmatig je wachtwoord

Het is belangrijk dat je een sterk wachtwoord hebt, dat je regelmatig wijzigt. Zo geef je hackers niet de kans om misbruik te maken van jouw gegevens. Denk hierbij aan je wachtwoord voor internetbankieren, je e-mail maar zeker ook My Vodafone. We leggen je hier uit hoe je dit wachtwoord wijzigt én geven je tips voor een veilig wachtwoord.


Wachtwoord My Vodafone
Je wachtwoord wijzig je door uiteraard eerst in te loggen in My Vodafone met je oude wachtwoord. Vervolgens klik je rechtsboven in op jouw gebruikersnaam en dan op Mijn account. Op de nieuwe pagina die opent klik je daarna bij Je wachtwoord op Wachtwoord wijzigen. 

< Wijzig mijn wachtwoord voor My Vodafone >

Veilig wachtwoord?
Benieuwd of je een veilig wachtwoord gebruikt? Controleer dan of het wachtwoord voldoet aan onderstaande checklist:

  • Je verandert het wachtwoord 1x per jaar.
  • Je wachtwoord bestaat uit minimaal 10 tekens.
  • Je wachtwoord bevat minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
  • Je wachtwoord bevat minimaal 1 cijfer 
  • Je wachtwoord bevat minimaal 1 leesteken (bijv. ?,! of %).

Wachtwoordzin
Een lang wachtwoord is altijd beter. Gebruik bijvoorbeeld een 'wachtwoordzin': een lang wachtwoord dat uit een aantal woorden bestaat (minimaal 4) zoals 15LammetjesindeWei? of deze dan: 10uurZonophetBalkon! En varieer met cijfers en hoofdletters.

Wachtwoordmanager
Vind je het toch een uitdaging om zelf constant nieuwe wachtwoorden te bedenken? Er zijn ook handige programma’s die je op je hierbij helpen zoals bijvoorbeeld: Keepass of LastPass. Deze programma’s vormen en onthouden je verschillende wachtwoorden.

Niet één wachtwoord
Tot slot nog de tip om niet voor al je accounts hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Dat is makkelijk voor jou, maar maakt je ook kwetsbaar voor hackers. Deel je wachtwoorden dan in per categorie: eentje voor je Social Media accounts, eentje voor je e-mail, eentje voor online betalingen enz.

Meer tips
Naast wachtwoorden voor je accounts is de informatie op je mobiele telefoon ook erg kwetsbaar voor verschillende vormen van misbruik. Lees daarom ook eens onze tips om fraude, phishing en hacking te voorkomen.

Heb je zelf nog een tip voor een sterk wachtwoord? Of heb je een vraag over dit topic? Plaats dan een reactie op of open je eigen topic.  

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties op dit artikel.

Uitgelicht topic