Sharon
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 3523Posts
  • 215Oplossingen
  • 440Likes

Betalen via je telefoonrekening beschikbaar voor Apple


Vanaf 17 April 2019 (vandaag dus!) is het mogelijk om aankopen in de iTunes App Store op het Apple IOS platform af te rekenen via de Vodafone telefoonrekening. Voor Android was dit al mogelijk, maar nu kunnen Apple fans dus ook van deze dienst gebruik maken. Betalen via je Vodafone telefoonrekening is beschikbaar voor particuliere - en zakelijke klanten van Vodafone met een mobiel telefoonnummer.

 


Wat houdt dit precies in?

Diensten zoals Netflix, Apple Music of Blendle kun je nu ook al via de Vodafone rekening betalen. Maar met deze nieuw toegevoegde functionaliteit kun je nu dus ook afrekenen binnen de iTunes App Store inclusief de in-app aankopen. Dit is dus handig wanneer je bijvoorbeeld een game of game credits koopt.

De ins en outs op een rijtje:

  • In de iTunes App Store kun je zelf aangeven welke betaalmethode je wilt gebruiken.
  • Om aankopen in de iTunes App Store af te handelen via de telefoonrekening, moet je wel de Vodafone factuur als betaalmethode geselecteerd hebben.
  • Vodafone klanten met een content blokkade kunnen geen aankopen doen via hun telefoonrekening. Hef hiervoor eerst deze blokkade op.
  • Het is mogelijk om aankopen tot en met 50 euro in de iTunes App store af te rekenen via Vodafone, met een limiet van 100 euro per dag en 300 euro per week.

Hoe activeer ik dit?
Zoals hierboven vermeld moet je dus Vodafone (telefoonrekening) instellen als betaalmethode. Volg deze handleiding om Vodafone als betaalmethode te gebruiken. Als je alle stappen correct hebt gevolgd, werkt het. Wil je deze betaalmethode wissen of stoppen? Dan kun je deze handleiding ook gebruiken.

Ben je toch niet zo tevreden over je aankoop? Of werkt het niet zoals verwacht? Dan kun je een terugbetaling aanvragen. Volg deze stappen om een terugbetaling aan te vragen. Het aankoopbedrag zal op de telefoonrekening als retourbedrag worden ontvangen.

Hoe kan ik mijn aankopen controleren?
Met een Vodafone abonnement kun je je aankopen terugvinden op je factuur in My Vodafone onder het kopje: ‘Aankoop bij derden’ in de categorie ‘Verbruiksgegevens’.

Staat de informatie die jij zoekt niet in dit topic? Bekijk dan eens onze Veelgestelde vragen over dit onderwerp. Deze zijn als bijlage toegevoegd.


12 Reacties
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties op dit artikel.

Uitgelicht topic