Andere gebruikers met deze vraag

Eveline_iuhfubw

Gedreven Ontdekker
  • 6Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Vodafone installeert malware app (genaamd Vodafone) met laatste Android update

Ik heb een samsung Galaxy S20+ 5G

 

Ik moest mijn toestel updaten. Toen is er met de Android update ook een 'leuke' Vodafone spyware app meegeinstaleerd die zich niet goed weet te verstoppen.

 

Het is een blauw ikoon met een simkaart. Ik kan er allemaal leuke Vodafone diensten mee kopen. SMS horoscoop en dergelijke **bleep**.

 

Ik kan de app NIET deinstalleren. Ik kan de notificaties NIET uitzetten. Ik kan zelfs de app niet naar een vuilnisbakje slepen.

 

Vodafone ontkent dat het van hun was. Maar ik zag tijdens het updated van Android dat deze meekwam als Push vanuit Vodafone. Ik vermoed dat deze Vodafone mallware app (Want dat is het) niet voor de gebruiker zichtbaar moet zijn. Helaas ben ik wat beter bekend met Android. Ik heb ook developer tools en debugging aanstaan. Wellicht dat ik hierdoor meer zie dan Vodafone gewild had.

 

Hebben meer mensen deze push-app van Vodafone door hun strot gekregen? En zo ja weet iemand hoe deze mallware weer te verwijderen? Ook via android -> apps is de deinstallatie-knop uitgeschakeld.

 

Zal straks wel weer een rekening met vage abonnenenten krijgen... Wellicht is het geen app van Vodafone zelf maar wel een app die gepushed is door Vodafone zelf

 

Ik zal dit bericht zo ook even op Tweakers plaatsen

Andere gebruikers met deze vraag