1
Vraag
2
Reageer en help mee
Energieboy
Expert
Expert
  • 11689Posts
  • 3462Oplossingen
  • 3078Likes

Wifi assistentie op iPhone

Je hebt de functie vast al wel eens gezien op je iPhone, Wifi assistentie. Met deze functie is het mogelijk om automatisch over te schakelen naar het mobiele netwerk van Vodafone, mocht je Wifi signaal te zwak zijn. Uiteraard super handig als je thuis last hebt van slecht Vodafone bereik of wanneer deze trager is dan buiten. 

Nu kan je natuurlijk elke keer je Wifi verbinding uit- en weer aanzetten, maar dat is niet nodig, en teveel handelingen, het kan ook automatisch. De meeste mensen hebben hun iPhone zo ingesteld dat als die thuis komt, het Wifi netwerk direct het dataverbruik van Vodafone overneemt zodat je lekker snel in huis op internet kan met je toestel. Maar ja, soms is je router te traag, of zit je net in een hoekje van het huis waar je geen bereik hebt of gewoon in de tuin zitten en geen bereik. Met Wifi assistentie zorg je dat je iPhone automatisch over gaat op 4G/5G zodra je Wifi bereik slecht is. Ik hoor je al denken, dat heeft zo z'n voordelen, maar kan ook een nadeel hebben. Juist, daarom wil ik graag deze assistentie met je bespreken.

Wifi assistentie, wat zijn de voor- en nadelen?
Voordeel:
Je kan gewoon blijven internetten, ook als je Wifi even geen bereik heeft en dan schakel je automatisch over op 4G/5G van Vodafone, en je hoeft er niet eens naar om te kijken. Het is natuurlijk super vervelend als je elke keer handmatig je 4G/5G aan, of uit moet zetten. Maar het grootste voordeel is dat je batterij minder snel leeg raakt omdat het toestel niet elke keer hoeft te blijven zoeken naar die ene Wifi kanaal. Een slecht netwerk kost nu eenmaal veel energie! 

Nadeel:
Als ik er lang over denk kan het zijn dat mensen dit niet graag willen gebruiken omdat ze dan misschien data gebruiken van Vodafone en geen hoge bundel hebben. Het grootste nadeel is dus dat Apple dit gewoon heeft aangezet, wat jij misschien niet wil omdat je dan binnen in huis opeens op 4G/5G zit en je geen grote data bundel hebt bij Vodafone. 


IMG_4673.jpg

Voor dat laatste heb ik natuurlijk een oplossing en dat is gewoon even uitzetten 😉
Maar waar kan je dit nu uitzetten in je iPhone? Ga naar de Instellingen app en dan kies je voor Mobiel netwerk. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en onderaan het scherm zie je Wifi-assistentie (deze staat op groen). Zet de schakelaar UIT (op grijpt) als je deze functie niet meer wilt gebruiken. Zo heb je dus geen last meer van ongewenste data gebruik op je toestel. 

Er zijn apps van derden die uitgesloten zijn van Wifi assistentie waaronder apps die audio en video streamen en sommige e-mail apps. De meeste apps van Apple werken wel gewoon met Wifi assistentie zoals Safari, Apple Music, Kaarten en Mail. Dit kan je ook zelf nog anders instellen door via Instellingen app -> Mobiel netwerk -> Mobiele datagebruik te regelen welke apps nu wel, en welke apps nu niet, online mogen via 4G/5G. 

Heb je hier nog vragen over, stel ze gerust onder deze topic en bekijk ook eens de Wifi-assistentie pagina van Apple. Daar nog meer uitleg over deze handige functie. 

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic