1
Vraag
2
Reacties
SamsungExpert
Super Expert
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes

Hulp bij de reset van een Samsung / Android telefoon

Reset maken
Een reset maken doe je vaak niet zomaar. Maar, een reset maken na een grote update kan handig zijn! In dit topic leg ik uit hoe je dit kan doen. Hiervoor heb je een aantal dingen nodig:

  • USB kabel
  • Telefoon zelf
  • Samsung Kies op de PC/Laptop

Heb je nog geen Samsung Kies? Dan moet je dit eerst installeren. Dit kan hier.

 

Daarna verbind je de USB kabel aan je PC of laptop en plug hierna je smartphone aan de PC/laptop.
Vervolgens maak je een back-up van de bestanden en data dat je wilt opslaan op de PC (deze kun je na de reset weer terug op je smartphone verzenden). Wanneer deze data is opgeslagen via Samsung Kies, kun je je toestel resetten. Dit doe je via Instellingen > Back Up maken en terugzetten en dan Apparaat resetten.

Als dit proces is voltooid zal je telefoon vragen of je je accounts opnieuw wilt toevoegen zoals je Google account of Samsung account. Daarna kan je je back-up terugzetten. Je gaat dan je opgeslagen data van de PC halen door opnieuw je mobiele smartphone aan de PC te koppelen via de USB kabel. Vervolgens ga je naar Samsung Kies te gaan een verstuur je je data naar je mobiele smartphone.

Je hebt ook de mogelijkheid om te switchen naar Samsung Kies Lite (je mist hierbij wel en aantal functies)!
Samsung Kies site: https://www.samsung.com/nl/support/mobile-devices/hoe-werkt-samsung-kies/

Dit was het! Je hebt nu geleerd hoe je een reset doet. 

Last van Trouble shooting bij Kies? Bekijk dan de instructievideo van Samsung Kies. 

*Let wel erop dat je PC Samsung Kies aan kan! Dit programma kan voor sommige computers of laptops te groot zijn.

35 Reacties 35
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Camera wazig?

Mocht je camera wazig zijn waardoor scherpstellen niet lukt kun je altijd kijken of er toch nog een manier is om dit op te lossen, volg dan de volgende stappen op.


  • Kijk even op de cameralens of daar geen vuil op zit zo wel veeg dit met een schoon doekje ervan af.
  • Controleer of je front facing camera wel naar behoren werkt als dit wel het geval is kan je camera beschadigd zijn.
  • Als je een hoesje hebt zorg ervoor dat het hoesje niet de camera half bedekt of helemaal.
Hebben deze tips je niet geholpen? Dan kan je camera toch beschadigd zijn, helaas! Je kunt het toestel beschikbaar stellen ter reparatie.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Waterschade?


Bij waterschade kun je reparatie alvast van de tafel gooien vocht en water hebben het binnenste van het toestel overhoop gehaald je toestel kan je beter gewoon laten vervangen door een nieuwe dan...
Maar mocht dit nog redelijk weinig waterschade zijn hier zijn dan en aantal tips what to do!


  • Zorg ervoor dat je het toestel goed droogt met en theedoek (droog)
  • Zoek en kom en gooi er rijst in (je gaat het zonde vinden maar rijst kost je 3 euro en je mobiel misschien 500 euro). Een afgesloten bak met rijst is het beste.
  • Haal de batterij eruit en overige leg alles los in de bak met rijst dus de batterij leg je erin de achterkant ook en voorkant en je simkaart los!
  • Laat het drogen voor 48 uur dat is dus 2 dagen de rijst zal dan het meeste vocht opnemen. Je kunt ook speciale rijstzakken kopen voor tablet, telefoon en overige formaat. Je mag het toestel ook langer dan 48 uur in het rijst laten liggen.
  • En zet het toestel gelijk uit wanneer deze uit het water komt en ga deze ook niet opladen!
Helaas kan aan de hand van deze tips geen garantie worden gegeven dat je toestel het ook echt zal doen, het is wel één van de meest bekende tip als je waterschade hebt aan je toestel.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Google Now Launcher

Je hoeft je telefoon niet meer te rooten en te flashen. Vanaf nu heeft Google zijn eigen kleine launcher gemaakt, de app is nog niet helemaal klaar en nog niet alles is in en Google jasje gezet.

Je kunt de app hier downloaden. Let op! De Google Now applicatie is nodig.
De app geeft je wel inzicht op Android hoe het er normaal uiziet. Je kunt later kiezen welke van de startschermen je wilt bijvoorbeeld: Touchwiz of Google Now Launcher.

Mocht je dit eens dit willen meemaken? Dan kun je dit eens proberen (wellicht bevalt het je wel).
De Google Now Launcher is beschikbaar op apparaten met Android 4.1 (Jelly Bean) of hoger.

Let op! De ondersteuning door Google is stopgezet en deze launcher zal helaas niet verder worden ontwikkeld.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Veiligheid voor je toestel

Zoals je weet is veiligheid natuurlijk een nummer één prioriteit op je toestel! Zonder veiligheid was je toestel waarschijnlijk niet meer een toestel geweest dat je zomaar zou gebruiken voor vele diensten.
Android is op dit moment niet het zwaar bewaakst OS (Operating System). Bedrijven als Blackberry en Apple hebben de beveiliging in handen (daarnaast gaan BlackBerry en Samsung samen harder en beter werken aan Samsung Knox om het nog beter te beveiligen). Daarom is het voor je Android toestel of Samsung toestel belangrijk dat je toestel volledig veilig is.


  • Zorg ervoor dat je geen apps van derde toestaat, deze optie kun je het beste uitvinken als deze aangevinkt staat. Het is namelijk niet veilig zeker wanneer je op een verkeerde link klikt waardoor er zomaar in de achtergrond een download wordt gestart.


  • Download alleen uit vertrouwde bronnen, het klinkt misschien verleidelijk als je ziet dat een app via een linkje gratis wordt aangeboden, die in de Google Play Store betaald is. Vermijd dit, het kan zo zijn dat het bestand wat je hebt gedownload een achterdeur bevat voor slechte bedoelingen!


  • Controleer de app, in de Google Play Store staan ook soms apps die niet heel friendly voor je toestel zijn. AdWare wordt het genoemd, reclame en virus advertenties dat je 'zogenaamd' een virus hebt op je toestel (wat niet waar is)! Of zoals eerder benoemde advertenties waarbij geen Google Play Store advertenties worden getoond maar van een onbekende website. Controleer daarom bij een app het volgende: Hoeveel x downloads, wat is de gemiddelde score, de reviews en belangrijk de rechten!


  • Een Antivirus app, deze apps kunnen de beveileging verhogen. Helaas kwam in verschillende testen het helaas niet altijd even goed uit. Doordat Android niet alle ingangen nog heeft gedicht kan de antivirus scanner zich soms vergissen dit ligt echter aan Android zelf en niet aan de app. Toch kan een antivirus app handig zijn zoals: AVG, McAfee en Norton. Scan je toestel ook eens als je er toch even tijd voor hebt.


Samsung heeft Samsung Knox gemaakt dit is het veilige achter Android zoals jullie eerder hoorde zal BlackBerry Samsung Knox verbeteren. Met Samsung Knox zijn bestanden versleuteld en is de veiligheid erg hoog, je kunt daardoor niet alle apps gebruiken die je wel zou willen.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Updates - Branded, unbranded

Hoe zit het nou met een branded toestel en de unbranded toestellen? In het volgende bericht hoor je er meer over!

Ik heb mijn abonnement verlengt bij een Vodafone winkel - telefonische klantenservice - https://www.vodafone.nl/shop/ is mijn toestel branded?

Ja, in dit geval is je toestel branded je zult dus van een aantal diensten gebruik kunnen maken maar ook zit er extra software op waardoor je toestel beter communiceert met het netwerk. Zo worden er niet alleen extra's bij geplaatst maar kunnen er als het nodig is fouten worden hersteld voordat een toestel wordt geüpdatet. (Mocht dit niet zo zijn kun je contact opnemen dan kan de software op het toestel worden toegevoegd).

Als er een update beschikbaar is krijg ik deze dan direct binnen?

Nou dat is niet altijd het geval. Updates worden steeds per toestel verstuurd niet alle toestellen krijgen dus op de 1e dag gelijk de update. Updates zullen om en om worden verstuurd naar de smartphones het kan zo zijn dat jij de update nog niet hebt ontvangen maar een vriend/vriendin wel. Maar je krijgt de update in dit geval door Vodafone gestuurd en niet via Samsung, Sony of HTC.

Ik heb verlengt via een externe dealer of het toestel los gekocht in en winkel, is mijn toestel branded of unbranded?

Als je een toestel koopt bij een winkel is deze bijna altijd wel unbranded of via een externe dealer. Als het om een externe dealer gaat kan het soms zo zijn dat je een branded toestel krijgt maar in de meeste gevallen is dit niet zo. Hun kopen de toestellen in via de fabrikant zelf en niet via een provider en dan naar jou.

Als er een update beschikbaar is krijg ik deze dan direct binnen?

De unbranded toestellen krijgen in meeste gevallen de update eerder binnen dan branded toestellen (soms kan het weleens vertraging hebben waardoor branded gebruikers eerder er zijn). Je krijgt dus updates die bijvoorbeeld direct door Samsung, Sony of HTC worden verstuurd. En niet in dit geval door Vodafone.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
App werkt niet meer naar behoren?


De app die jij altijd gebruikte werkt opeens uit het niets niet meer? Ben je dan hopeloos of volg je de volgende tips op om dit probleem hopelijk te verhelpen.

1. Start je toestel eens opnieuw op misschien dat de app normaal functioneert? Haal (als dit mogelijk is) de batterij eruit voor en paar minuten en start het toestel opnieuw op.

2. Als dit nog steeds niet heeft geholpen ga je naar: Google Play Store > Mijn Apps > Zoek de betrefende app op en kijk of er een update aanwezig is zo ja update deze en kijk of het probleem dan is verholpen. Als er geen update beschikbaar is kun je de app opnieuw installeren (let op! In sommige apps kan je data verloren gaan).

3. Heeft dit nog steeds niet geholpen? Ga dan naar: Instellingen > Applicatiebeheer > Zoek de betrefende app op > Cache legen.
Je kunt altijd feedback vermelden via de app zelf en ook als de app vastloopt kun je nog feedback geven als de melding 'App' is gestopt.

Heb je een app gedownload en niet vanuit de Google Play Store kunnen deze tips misschien niet allemaal werken! Tevens is er geen garantie dat de app ook echt zal werken. Wees hier dus voorzichtig mee.

Mochten deze tips niet helpen kan de app zelf een mogelijk probleem hebben, Probeer het vaker eens opnieuw om te kijken of er resultaten zijn. Het kan altijd zo zijn dat de app maker(s) een update uitbrengt voor bugfixes.
Serkan B
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 4256Posts
  • 241Oplossingen
  • 733Likes
Handig topic@SamsungExpert!
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Lollipop maar sommige apps werken niet?


Android 5.0 Lollipop is de nieuwste versie van Android maar nog niet alle apps zijn compatibele met deze nieuwe versie, maar hoe zit het dan met later?

Op dit moment ontvangen sommige toestellen de Android 5.0 update (Lollipop). Maar nog niet alle apps werken op deze versie van Android, dat door de vernieuwde interface van Lollipop.
Op dit moment kan je er weinig aan doen dan niet te updaten naar Lollipop ook al is het erg verleidelijk. Mocht je en paar bepaalde apps hebben geüpdatet en ze werken niet meer? Vraag het eerst aan andere, zoek op het web via Google naar dit bepaalde probleem of check even de website van de bepaalde app (als deze beschikbaar is).

Developers zijn op dit moment bezig om ook hun compatibele te maken met Android 5.0 Lollipop, dit gebeurd steeds meer. Het is dus even geduldig afwachten.

Mocht dit bij jou gebeuren is het afwachten.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Reset maken via het Android boot menu


Het is ook mogelijk om en reset te maken via je eigen toestel zelf maar wist je dat dit ook gewoon mogelijk is via het Android boot menu? Gaat iets anders dan je misschien gewend bent dan het standaard resetten.

Voordat je dit doet wordt je aangeraden om en back up te maken van je data! Zo bied Samsung - Samsung Kies aan (kijk op de site van jou productnaam welke tools zij gebruiken om en back up te maken).

Als je de back up hebt gemaakt ga dan te werk als volgt: Schakel je toestel uit, zorg er dan voor dat je vingers tegelijk op de home, volume en aan/uit knop zitten je krijgt op en bepaald moment het Android menu te zien.
Je kunt met de volume knoppen naar beneden scrollen en ga dan naar > wipe date/factory reset dat bevestig je met de aan/uit knop (dat is de ok knop). Eenmaal daarop geklikt scroll je omlaag naar Yes - delete all user data, dan klik je weer op de aan/uit knop en begint deze zichzelf te resetten.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Wat te doen bij een camera failure?


Natuurlijk is het hopen dat je camera goed werkt maar wat als deze een foutmelding toont?
Probeer dan je toestel opnieuw te starten. Mocht dit geen baat hebben volgen hier een aantal tips.


  • Kijk even of een andere camera app wel werkt, denk aan de Google Camera app. Deze is te downloaden via de Google Play Store vanaf versie KitKat. Werkt deze nou ook niet wat doen je dan?
  • Leeg het cache geheugen van je standaard camera app (dit doe je via Instellingen > Applicatiebeheer) en start het toestel opnieuw op.
  • Werkt dit ook niet dan zou je camera beschadigd kunnen zijn, en reset zou het defect misschien kunnen repareren. Wat als dit ook niet is gelukt? Bied dan je toestel ter reparatie aan dan zal de rest volgen.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Hoe weet je of je toestel Vodafone branded is of unbranded?

Het is handig dat je weet of je toestel branded of niet branded is voordat je jezelf hiermee in de war brengt.
Door *#1234# te typen kom je bij je version terecht. Het is belangrijk om naar de laatste te kijken namelijk de CSC code, mocht je de afkorting VF tegenkomen dan is je toestel branded maar zie je de afkorting PHN voorbij komen dan is je toestel dus niet branded en ontvangt het zijn updates dus via Samsung.

Een branded toestel kun je ook herkennen aan: Voorgeïnstalleerde Apps, Vodafone logo bij het opstarten.
Unbranded toestellen zijn hiervan het tegenovergestelde.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Galaxy S4 Android Lollipop update SMS niet te openen (Via een nieuwe update opgelost)!


De Galaxy S4 is op dit moment te updaten naar Android versie Lollipop alleen lijken vele Galaxy S4 gebruikers last te hebben van deze update als het gaat om de SMS app die wit blanco blijft en zich niet opent. Er is nog geen fix voor het probleem maar er zijn gelukkig ook apps die de SMS app kunnen vervangen zoals Vodafone Message +! Het nieuwe SMS.


  • Voor Vodafone Message + heb je een dataverbinding nodig met het internet
  • Een chatbericht van 3 tot 5 regels verbruikt ongeveer 2 kB
  • De kosten van sms'en en mms'en via Message+ zijn hetzelfde als het versturen van een gewoon sms of mms bericht
Ook is er een mogelijkheid om gebruik te maken van Google Hangouts dit werkt wel net wat anders. Klik hier voor meer informatie over Hangouts.

Of de Galaxy S4 een nieuwe software update krijgt met benodigde bugfixes is nog niet duidelijk.

Mocht je ook deze problemen hebben kun je het via de volgende pagina laten weten, Galaxy S4 SMS problemen

Update: Een update is uitgerold om dit probleem en andere problemen op te lossen, tevens het gebruiksgemak te verbeteren! Update is binnen te halen via OTA of Samsung Kies.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Wat te doen als je telefoon niet update maar er wel een update beschikbaar is?

Het kan soms gebeuren dat sommige smartphones niet kunnen updaten door een bepaalde fout, maar wat kun je het beste hieraan doen?

Oplossing 1: Controleer eerst even of er wel echt een update beschikbaar is voor je toestel (door dit in Google te typen of even het forum te doorzoeken). Updates gaan bijna altijd in batches daardoor ben je eerste, laatste of ergens tussenin.

Oplossing 2: Controleer om de zoveel dagen of het dan ook niet lukt met updaten. Voorbeeld: maandag en controleer dit in de middag - woensdag controleer je op een update in de avond enz... Sommige updates kunnen weken duren voordat deze beschikbaar is.

Oplossing 3: Heeft dit allemaal nog steeds geen nut gehad dan kun je via verschillende programma's die de fabrikant van je toestel meegeeft voor op de PC. Download deze om te controleren op updates. Je vindt meer informatie op de website van je fabrikant hierover.

Oplossing 4: Nog geen succes? Heb je een Samsung toestel bezoek dan een Samsung Service Center en zo ook gevolgd met andere fabrikanten. Het kan zo zijn dat je toestel een reparatie trajact kan volgen als er echt geen fix kan worden gevonden.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Google Play services is gestopt

Mocht je de melding Google Play services is gestopt ontvangen zul je in vele gevallen zien dat deze melding kan komen om de 10 seconden of bij het vergrendelen van je apparaat. Maar wat doe je hieraan?

1. Herstart je telefoon even opnieuw (dit heeft in sommige gevallen wel nut).

2. Clear de cache van de Google Play services door te gaan naar Apps > Instellingen > Applicatiebeheer > Scrol helemaal naar rechts > Zie Google Play services en klik op clear cache (buffer leegmaken)

3. Ben je nog bij stap 2? Mooi! Ga vanuit de informatie van Google Play services terug naar alle apps en klik op de menu knop met Appvoorkeuren opnieuw instellen er zal geen informatie verloren gaan alleen de voorkeuren in apps zal naar de standaard instellingen worden aangepast.

4. Log uit met het account wat je op dit moment gebruikt op het toestel en kijk even of een ander Google account verandering brengt. Sync ook alles aan elkaar voor een betere verbinding met de services.

Heeft dit tot nu toe nog geen effect gehad op de melding? Dan kun je ook wat moeilijkere stappen nemen (ervaring kan hierbij handig zijn)!


  • Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw installeren van de Google Play Store.
  • Of het bijwerken van Google Play services/deze opnieuw in te stellen.
Wil je deze stappen toch niet volgen? Dan kun je altijd een reset voeren van het toestel (zorg eerst wel voor een back up van al je gegevens, bekijk de website van je fabrikant en zoek meer informatie over welke tools hun gebruiken).

Hebben al deze stappen niet geholpen? Dan is een reparatie echter nodig, stuur je toestel dan op ter onderzoek en vermeld je probleem in de winkel/online zodat een notitie kan worden gemaakt.
SamsungExpert
Super Expert topicstarter
Super Expert
  • 4686Posts
  • 439Oplossingen
  • 899Likes
Beveilingsupdates van Android fabrikanten

Het mocht misschien opgevallen zijn maar fabrikanten als Google, Samsung & LG willen je maadenlijks beter beschermen tegen bepaalde lekken in Android. Android kent nog steeds veel gaten die niet zijn opgevuld, helaas! Ook in de 5.0 versies zijn lekken te vinden.

Zo werd laatst duidelijk door een bepaald MMS-bericht via de Berichten app of Hangouts zonder de SMS te openen je telefoon per direct overgenomen kon worden. Vodafone houdt deze schadelijke MMS-berichten al tegen. Daarnaast zullen fabrikanten samen met telecomaanbieders werken om ook de toestelupdates zo snel mogelijk beschikbaar te stellen!

Via de speciale app Stagefright Detector App heb je de mogelijkheid om je toestel op deze specifieke Android lek te testen.

Maar zou ik nog een Android toestel aanschaffen na deze lekken? Waarom niet! Want wie wilt gaan voor de vrijheid, de vele apps en wie zich niet aan een telefoon wilt laten hangen met vaak hetzelfde design en niet de Wow! Met toptoestellen en perfecte specificaties en heel veel fabrikanten is een wereld voor je geopend, welcome to Android ;).
DennisPl

Ontdekker
  • 5Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes
Op mijn Samsung S7 (met Android 7.0) werkte Mobiele Hotspot niet (wel verbinding, maar geen internettoegang). Met deze stappen lukte dat wel: https://forum.vodafone.nl/t5/Samsung/Samsung-Galaxy-S6-Mobiele-hotspot/m-p/275249#M12924
Misschien ook hier even melden?
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic