1
Vraag
2
Reageer en help mee
Energieboy
Expert
Expert
 • 11824Posts
 • 3475Oplossingen
 • 3098Likes

[Ervaringen & Discussie] De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone Pro Max

Gisterenavond is de nieuwe iPhone 11, opvolger van de iPhone XR gepresenteerd door Apple vanuit Steve Jobs Theater. Ze hebben wat verbeteringen aangebracht en daar wil ik het graag met je over hebben.

De iPhone 11 heeft een 6,1-inch LCD scherm (hetzelfde Liquid Retina scherm als vorig jaar) en heeft een resolutie van 1792 x 828 pixels met een pixeldichtheid van 326 pixels per inch met een contrastverhouding van 1400:1 (standaard). Wel leuk om te melden is dat de Haptic Touch is gebleven (hiermee krijg je extra functies als je lang op het scherm drukt).

De iPhone 11 heeft natuurlijk weer een snellere Bionic-chip gekregen en dit keer met de naam A13 (Neural Engine). Bij games komt deze snelheid wel heel goed van pas en is dan nu ook de snelste CPU in een smartphone. Er zit natuurlijk ook weer een Face ID in en deze is nu verbeterd en zou je sneller kunnen herkennen. Met de 12 MP ultragroothoek- en groothoekcamera’s kan je weer mooie foto’s maken. Zo kun je nu optisch zoomen en is er een wide-angel lens waarmee je bredere foto’s kan maken. Nieuw is de Night Modes, waarmee je in het donker mooie foto’s kunt maken.

En voor de liefhebbers, de iPhone 11 is er is 6 verschillende kleuren. De keuze is: Wit, Geel, Rood, Zwart, Lavendel & Groen. Deze iPhone 11 gaat tot 1 uur langer mee dan de iPhone XR en is ook geschikt voor snelladen. Dit toestel is verkrijgbaar met 64GB, 128GB en 256GB capaciteit.Niet alleen de iPhone 11 heeft gisteren een presentatie gehad, ook de iPhone 11 Pro kreeg z’n eerste stapjes op het podium en die is er in twee formaten, 5,8-inch & 6,5-inch scherm.

iPhone 11 Pro - 5,8-inch scherm
Resolutie van 5,8-inch (diagonaal all-screen OLED-scherm met Multi-touch) is 2436 x 1125 pixels bij 458 pixels per inch en met een contrastverhouding van 2000000:1 (standaard).

iPhone 11 Pro Max - 6,5-inch scherm
Resolutie van 6,5-inch (diagonaal all-screen OLED-scherm met Multi-touch) is 2688 x 1242 pixels bij 458 pixels per inch en met een contrastverhouding van 2000000:1 (standaard).


De 11 Pro & 11 Pro Max zijn voorzien van een nieuw Super Retina XDR scherm en deze ondersteunt HDR-weergave voor films en andere HD-video’s. Deze zijn daarom een stuk helderder dan zijn voorgangers.

Haptic Touch is gebleven maar de 3D Touch is niet meer aanwezig. De iPhone 11 Pro & 11 Pro Max hebben ook weer die snellere A13 Bionic-chip gekregen en geven nu ook ondersteuning voor WiFi 6. En de chip is natuurlijk weer een stuk energiezuiniger van de vorige iPhone.

Deze iPhone 11 Pro heeft niet 2 maar zelfs 3 camera’s achterop voor nog mooiere foto’s en deze zorgen ook voor een betere zoommogelijkheden. In iOS 13 zitten nieuwe tools voor het bewerken van video’s en dat maakt dit toestel dan ook zo speciaal. Auto zoom is natuurlijk een geweldige functie want die zorgt ervoor dat de audio van je video mee inzoomt. Je maakt 4K-video’s in 60 frames per seconden, gaaf toch?!

Je kan met deze 3 camera’s ook een groter gebied vastleggen en is deze merkbaar beter met het maken van foto’s in het donker. De 11 Pro & 11 Pro Max zijn voorzien van een nachtmodes in de camera-app, die zal inschakelen als de lichtomstandigheden minder goed zijn. Uiteraard zijn de foto’s met dit toestel een stuk scherper en helderder en door de groothoeklens kan je extra wijde omgevingen vastleggen.

Als dat nog niet alles is, ook de batterij heeft een oppepper gekregen. De iPhone 11 Pro gaat tot 4 uur langer mee dan de iPhone Xs en de iPhone 11 Pro Max gaat tot wel 5 uur langer mee dan de iPhone Xs Max. De toestellen zijn verkrijgbaar met 64GB, 256Gb en 512GB capaciteit.


Leuk om nog even te melden, want we hebben er lang op moeten wachten, de snellader van 18 Watt. Die zal nu eindelijk worden geleverd bij deze nieuwe iPhones. Daardoor zullen ze ook een stuk sneller opladen.

En alle 3 de nieuwe iPhone hebben ook nog:

 • Face ID
 • Barometer
 • Gyroscoop met 3 assen
 • Versnellingsmeter
 • Nabijheidssensor
 • Omgevingslichtsensor
 • Apple Pay
 • En zijn voorzien van iOS 13


Er zijn slechts een aantal redenen om over te stappen naar de nieuwe iPhone 11:

 • Supersnelle A13 Bionic-chip
 • Een groot scherm (vooral de Pro Max)
 • Beste scherm met heldere kleuren
 • Geweldige camera's (12 MP)
 • En klaar voor iOS 13

13 September vanaf 14:00 uur is Pre-order bij Vodafone. Meer info, lees deze pagina.

Heb jij nog iets leuks toe te voegen of heb ik iets niet geschreven wat misschien wel belangrijk is, laat het weten. Iedereen is welkom om deze topic aan te vullen en/of mee te praten over de nieuwe iPhones. (foto is van Vodafone website gebruikt)
20 Reacties 20
Teazy

Gedreven Meedenker
 • 39Posts
 • 0Oplossingen
 • 12Likes
Energieboy wrote:
Dat is ook een goed idee. Kan je hem zelfs nog even bekijken in een Apple Store 😉

Ik voel een tripje amsterdam aankomen! :laughing:
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic