Sharon
Community Developer
Community Developer
  • 3522Posts
  • 213Oplossingen
  • 434Likes

Roaming en bellen naar het buitenland - wat is het verschil?

Bel jij regelmatig in of naar het buitenland? De tarieven en voorwaarden verschillen per situatie. Lees snel verder als je hier informatie over zoekt.

 

Roaming/roamen

Roamen wil zeggen: bellen via een buitenlands netwerk, zowel in de EU als daarbuiten. In de EU betaal je niks extra’s hiervoor want sinds 2017 bel je met Vodafone in de EU uit je eigen, gewone, bundel. Dit is dus niet onbeperkt, maar hangt af van de grootte van jouw abonnement/belbundel. Sluit je de Onbeperkt Bellen BloX aan, dan kan je dus wel onbeperkt bellen binnen de EU.

 

Dus; als jij je in Spanje bevindt en je belt naar een Nederlands, Spaans, of Japans nummer, dan is dat roamen. En roamen gaat in Spanje dus gewoon van je eigen belbundel af. Is je bundel op? Dan betaal je dezelfde buitenbundeltarieven als in Nederland, mits je niet een aanvullende BloX aansluit. Ben je in Zuid-Amerika en ga je bellen? Dan is dat ook roamen, alleen gaat dit niet van je belbundel af. 

 

Bellen vanuit Nederland naar de EU

Bevind je je in Nederland en bel je naar een EU land? Dan gaat dit dus niet van je bundel af! Je gebruikt dan namelijk het Nederlandse netwerk en bent niet aan het roamen. 

 

Heb je een Red abonnement afgesloten na juli 2017? Dan heb je standaard 100 minuten in je bundel waarmee je vanuit Nederland naar EU-nummers kan bellen. Met Red Unlimited kan je wel onbeperkt naar de EU bellen vanuit Nederland.

Heb je een ander abonnement en wil je toch naar het buitenland bellen? Gebruik dan voor telefoontjes binnen de EU de BloX 100 minuten bellen naar de EU.

 

Bellen vanuit Nederland (of de EU) naar landen buiten Europa

Wil je vanuit Nederland bellen naar een ander werelddeel? Gebruik dan de BloX 50 minuten bellen naar de Wereld voor landen buiten de EU. Liever geen BloX, of bel je vanuit één van de EU landen? Bekijk dan de actuele tarieven voor bellen naar de Wereld op deze pagina. Kies de voorwaarden die bij jouw abonnement horen. Als je de PDF opent, zie je dat Vodafone de buitenlandtarieven heeft verdeeld in drie zones. Welke tarieven gelden, ligt er dus aan waar je heen belt. 

 

Bellen buiten de EU naar landen buiten Europa

Hiervoor gelden ook weer de speciale tarieven per zone. Kies jouw abonnement en check welk tarief voor jouw situatie geldt. 

 

EU landen


EU landen.jpg

 

Meer info

Is er nog iets niet duidelijk? Of mis je een scenario? Dan lezen we graag je bericht onder dit artikel! 

Uitgelicht topic