Sharon
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 3523Posts
  • 215Oplossingen
  • 437Likes

Roaming en bellen naar het buitenland - wat is het verschil?

Bel jij regelmatig in óf naar het buitenland? De tarieven en voorwaarden verschillen per situatie. Wij zetten het voor je op een rijtje.

 

Wat is roaming/roamen?

Roamen wil zeggen: bellen via een buitenlands netwerk, zowel in de EU als daarbuiten. In de EU betaal je niks extra’s hiervoor want sinds 2017 bel je met Vodafone in de EU uit je eigen, gewone, bundel. Dit is dus niet onbeperkt, maar hangt af van de grootte van jouw belbundel. Heb je een abonnement met onbeperkt bellen of sluit je de Onbeperkt Bellen BloX aan? Dan kan je dus ook onbeperkt bellen binnen de EU.

 
Situatie Binnen of buiten bundel
Van NL naar EU

Buiten de bundel behalve als je Red of Red Together hebt (100 minuten per maand), Red Unlimited (onbeperkt inbegrepen) of de 100 minuten naar EU bundel voor €5

Van NL naar Wereld

Buiten de bundel of met 50 minuten naar Wereld bundel voor €12,50

Van EU naar EU

Binnen de bundel mits je voldoende minuten hebt, of Onbeperkt bellen

Van EU naar Wereld Buiten de bundel

 

Bekijk de EU-landen van Vodafone op deze pagina

 

In de praktijk
Dus; als jij je in Spanje bevindt en je belt naar een Nederlands, Spaans, of Frans nummer, dan is dat roamen. En roamen gaat in Spanje dus gewoon van je eigen belbundel af. Bel je vanuit Spanje naar Japan? Dat gaat niet van je bundel. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van jouw abonnement. Bekijk hier hoeveel dat voor jou is. 

Mijn bundel is op
Dan betaal je dezelfde buitenbundeltarieven als in Nederland, mits je niet een aanvullende BloX aansluit.

Door de verschillende scenario's kunnen we ons voorstellen dat dit een ingewikkeld verhaal is. Daarom geven we per situatie nog wat aanvullende informatie. 

 

Bellen vanuit Nederland naar de EU

Bevind je je in Nederland en bel je naar een EU land? Dan gaat dit dus niet van je bundel af! Je gebruikt dan namelijk het Nederlandse netwerk en bent niet aan het roamen. 


Heb je een Red abonnement afgesloten na juli 2017? Dan heb je standaard 100 minuten in je bundel waarmee je vanuit Nederland naar EU-nummers kan bellen. Met Red Unlimited kan je wel onbeperkt naar de EU bellen vanuit Nederland.

Heb je een ander abonnement en wil je toch naar het buitenland bellen? Gebruik dan voor telefoontjes binnen de EU de BloX 100 minuten bellen naar de EU.

 

Bellen vanuit Nederland (of de EU) naar landen buiten Europa

Bellen vanuit een EU-land naar een land buiten de EU valt buiten de bundel. Wil je vanuit Nederland bellen naar een ander werelddeel? Gebruik dan de BloX 50 minuten bellen naar de Wereld voor landen buiten de EU. Liever geen BloX, of bel je vanuit één van de EU landen? Bekijk dan de actuele tarieven voor bellen naar de Wereld op deze pagina. Kies de voorwaarden die bij jouw abonnement horen. Als je de PDF opent, zie je dat Vodafone de buitenlandtarieven heeft verdeeld in drie zones. Welke tarieven gelden, ligt er dus aan waar je heen belt. 

Bellen vanuit de EU naar landen die binnen de EU vallen
Dan valt dat binnen je standaard bundel, mits je voldoende belminuten hebt.

Bellen buiten de EU naar landen buiten Europa

Ben je in Zuid-Amerika en ga je bellen? Dan is dat ook roamen, alleen gaat dit ook niet van je belbundel af. Hiervoor gelden ook weer de speciale tarieven per zone. Kies jouw abonnement en check welk tarief voor jouw situatie geldt. 

 

Meer info

Is er nog iets niet duidelijk? Of mis je een scenario? Dan lezen we graag je bericht onder dit artikel! 

10 Reacties
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties op dit artikel.

Uitgelicht topic