Sharon
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 3523Posts
  • 215Oplossingen
  • 440Likes

Red Together in het buitenland


Heb je een Red Together (extra) abonnement en ben je regelmatig in het buitenland? Dan kan het verwarrend zijn wat er nu wel en niet binnen je bundel valt. Daarom zetten we de verschillende scenario’s voor je op een rijtje.

 

Welke landen vallen onder “EU”?
We hebben de wereld ingedeeld in 3 zones: de EU, Wereld en Uitzonderingen. Het is dus belangrijk om eerst te weten welke landen tot onze “EU” behoren. Zo zie je meteen waar je je bundel dus gewoon kan gebruiken:

Dit zijn onze EU landen

A Albanië*, Andorra*, Azoren
B België, Bulgarije
C Canarische Eilanden, Cyprus
D Denemarken, Duitsland
E Estland
F Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Frans-Polynesië
G Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guersney
H Hongarije
I Ijsland, Ierland, Isle of Man, Italië
J Jersey
K Kroatië
L Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg
M Madeira, Malta, Martinique, Mayotte, Monaco*
N Nederland, Noorwegen
O Oostenrijk
P Polen, Portugal
R Roemenië, Réunion
S Saint Martin, San Marino*, Slovenië, Slowakije, Spanje
T Tjechië, Turkije
V Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk
Z Zweden, Zwitserland

Alle overige landen vallen onder de zone "Wereld" of "Uitzonderingen". In die PDF aan het topic is toegevoegd (onderaan), lees je op pagina 3 welke landen tot welke zone behoren. 

Data gebruiken in NL en de EU
Een Red Together abonnement heeft een standaard databundel van 50 GB. Wanneer je dit abonnement deelt met een Red Together Extra abonnement, verdubbelen we dit tot 100 GB. Ben je Ziggo-klant, dan verdubbelen we het zelfs tot 200 GB.

Ieder Red Together of Red Together Extra abonnement kan tot maximaal 40 GB in de EU gebruiken.

Ga je hierover heen? Dan betaal je 2,00 euro per 200 MB in de EU tot een maximum van 60,50 euro. Dat is je standaard datalimiet. Zit je aan dit bedrag aan buitenbundelkosten in het buitenland? Dan kan je (om de kosten te beperken) niet meer verder internetten. Je kan deze limiet zelf aan- of uitzetten. En als je een abonnement hebt, ook het bedrag aanpassen. Dat varieert van 60,50 euro tot onbeperkt.

Wijzig mijn datalimiet in My Vodafone


Data gebruiken buiten NL en de EU
De overige landen die niet in bovenstaand lijstje voorkomen, vallen dus onder “Wereld” of “Uitzonderingen”. Lees op pagina 3 van de PDF-bijlage van dit artikel welke landen tot welke zone behoren. Heb je geen aanvullende Alles in 1 Wereld bundel? Dan betaal je 2,50 euro per MB in de zone “Wereld” en 7,50 euro per MB in de zone “Uitzonderingen”.

Bellen en sms’en in NL en EU

Je bundel van Red Together gebruik je in de EU zoals je deze ook in Nederland gebruikt. Je kan dus onbeperkt bellen en sms’en in Nederland en de EU naar Nederlandse nummers. Je weet normaal gesproken voordat je iemand belt, niet waar diegene zich bevindt. Dus ook buiten Nederland maar in de EU betaal je geen extra kosten.

Bellen en sms’en naar buitenlandse nummers in de EU
Met Red Together bel je de eerste 100 minuten naar EU-nummers, zonder extra kosten. Daarna betaal je 0,23 cent per minuut. Bevind je je buiten Nederland en in de EU op het moment dat je naar het EU-nummer belt? Dan gaat het wel van je bundel af omdat je op dat moment aan het “roamen” bent. Je betaalt dan dus niks extra's. 
Je sms’t voor 0,07 cent per bericht naar buitenlandse nummers in de EU.

Bellen en sms’en in landen buiten de EU
De overige landen die niet in bovenstaand lijstje voorkomen, vallen onder “Wereld” of “Uitzonderingen”. Lees op pagina 3 van de PDF-bijlage van dit artikel welke landen tot welke zone behoren. Heb je geen aanvullende Alles in 1 Wereld bundel? Dan gelden de volgende tarieven voor bellen en gebeld worden in landen buiten de EU:

Sharon_0-1642001279188.png

 

Bellen en sms’en naar landen buiten de EU
Heb je geen aanvullende aanvullende BloX afgesloten om te bellen naar nummers buiten de EU? Dan betaal je 1,25 euro per minuut voor zowel “Wereld” als “Uitzonderingen”. 
Sms’en naar landen buiten de EU is 0,25 cent per bericht.

Fair Use Policy
Tot slot nog wat informatie over onze FUP: wil je je abonnement net zo gebruiken in de EU als in Nederland, dan dien je aan bepaalde voorwaarden voor redelijk gebruik te voldoen. Deze voorwaarden noemen we de Fair Use Policy (FUP). We spreken van redelijk gebruik als je je abonnement meer in Nederland dan in de EU gebruikt. Je moet daarvoor kunnen aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Een duurzame band houdt in dat je in Nederland woont, werkt of studeert. 

 

2 Reacties
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties op dit artikel.

Uitgelicht topic