Sietske
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 1394Posts
  • 51Oplossingen
  • 59Likes

De 10 handigste apps voor op vakantie!

De zomer is weer begonnen en dat betekent: terrasjes, wijntjes, biertjes en.. op vakantie gaan! Naar welk zonovergoten land vertrek jij binnenkort? We zijn benieuwd!
Om je op weg te helpen en je vakantie nog aangenamer te laten verlopen, hebben we tips voor een aantal handige & leuke gratis reis-apps voor je verzameld. Download ze direct door op jouw besturingssysteem te klikken!

1. Google Translate
We zien je denken: waarom staat Google Translate tussen deze apps? Nou, we hebben een toffe ontdekking gedaan! Richt je camera op bijvoorbeeld een verkeersbord of menukaart en de tekst wordt direct voor je vertaald naar de door jou ingestelde taal (30 talen beschikbaar).
Android - https://itunes.apple.com/us/app/google-translate/id414706506?mt=8

 

4549i171D8745E2A1461F.png

2. WiFi-Finder
Zeker nu we in het buitenland kunnen roamen 'like at home' wil je zo bereikbaar mogelijk zijn. Heeft je netwerk even last van de warmte? Geen nood! Dan hebben we de WiFi-finder voor je. Deze app gebruikt de GPS-functie om je het dichtstbijzijnde WiFi-netwerk te tonen, zonder dat je eerst verbinding moet maken. Super handig voor de mensen die écht niet zonder telefoon kunnen 😉
Android - iOS

3. WieBetaaltWat
Ga jij met een groep vrienden op vakantie? Dan is deze app ideaal! Met WieBetaaltWat houd je een lijst bij van gezamenlijke uitgaven. Iedereen kan afzonderlijk invoeren wat hij/zij betaalt heeft en zo kun je makkelijk de balans van de groep bekijken. Alle kosten worden verrekend en de app rekent precies uit wie wat aan wie moet betalen. Dat scheelt je flink wat rekenwerk aan het eind van de vakantie!
Android - iOS

4. Around Me
Het is natuurlijk super leuk om nieuwe plaatsen te ontdekken, maar soms is het toch wel handig als je makkelijk een supermarkt of tankstation kunt vinden zonder urenlang rond te dwalen. Dit voorkomt de nodige frustratie.
Wat je ook zoekt, Around Me laat jou precies zien hoe ver de bestemming is en waar je naartoe moet.
Android - iOS

5. Duolingo
Wil jij een gesprek aan gaan met de locals? Met Duolingo kun jij 27 talen leren of beter ontwikkelen! Deze app zit vol lessen en spellen, waardoor jij straks alles verstaat, de taal kunt spreken, lezen én schrijven. Succes gegarandeerd! 😉
Android - iOS

6. Touchnote
Je kunt het ouderwets noemen, toch blijft het leuk: een ansichtkaart versturen naar je familie en vrienden.

4544i24948F7CCE54ACFD.png

Met deze app doen we dat wel op de moderne manier natuurlijk: personaliseer jouw ansichtkaart met gebruik van jouw eigen afbeeldingen. Al die vakantiekiekjes hebben dus gelijk een goed doel! Je kunt de kaart verzenden naar elk land ter wereld.
Android - iOS

7. Prey Anti Theft
Op de één of andere manier zijn we op vakantie altijd bang dat ons toestel gestolen wordt of dat je hem kwijtraakt. Want wat moet je zonder toestel als je ergens op een onbewoond eiland zit? Mocht dit rampscenario zich voordoen, dan helpt Prey Anti Theft je om je telefoon terug te vinden, het toestel te blokkeren, een alarm in te schakelen en nog meer. Super handig!
Android - iOS

8. Currency Converter
Niks is vervelender dan wanneer je bij een kraampje staat, je iets wilt kopen, maar eigenlijk geen idee hebt hoeveel het kost. '10.000 Thai baht, klinkt als een fortuin, maar hoeveel euro is het eigenlijk?!' Bij deze wisselkoers-app vul je het bedrag van de vreemde valuta in en zie je direct hoeveel euro het is (of andersom). Je kunt de bedragen overigens omrekenen naar welke valuta je wilt!
Android - iOS

9. Packpoint
Sommigen vinden het leuk, anderen hebben er een hekel aan: je koffer inpakken voor de grote (of kleine) reis. Het is altijd handig om hier wat hulp bij de krijgen. Packpoint zorgt ervoor dat je niks vergeet! Hoe het werkt? Voer de plaats van bestemming in, geef aan of je een man of vrouw bent, wanneer en hoe lang je op vakantie gaat en welke activiteiten je op de planning hebt staan. Deze superslimme app checkt de verwachte weersomstandigheden en geeft jou een kant en klare lijst met spullen die je mee móet nemen. Uiteraard kun je de inpaklijst zelf nog aanvullen. Maak je liever je eigen lijst en wil je zelf activiteiten toevoegen? Dat kan natuurlijk ook!
Android - iOS

10. Travellr
Heel leuk al die apps, maar wat nou als je eigenlijk nog helemaal geen plannen hebt? Je wilt heel graag op vakantie maar je hebt nog geen idee waarheen.. TUI helpt je hierbij via de Travellr app.

4547iD031C1E2C280A5E9.png

Deze app maakt gebruik van Instagram foto's van duizenden vakantiegangers die overal ter wereld zijn geweest. Zoals de welbekende datingapps swipe je door de foto's en maak je bij elke foto je keuze met een kruisje of een hartje. Uiteindelijk wordt zo de ideale vakantiematch gevonden uit alle vakanties van TUI.
Android - iOS

Zo! Dit zijn onze favorieten! Welke apps raden jullie aan voor de komende zomer? Laat je reacties, feedback en tips achter onder dit topic. Fijne zomer allemaal! 🙂
 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties op dit artikel.

Uitgelicht topic