Energieboy
Expert
Expert
  • 11816Posts
  • 3472Oplossingen
  • 3098Likes

WhatsApp zonder iCloud je chat gesprekken verplaatsen

Veel mensen kopen elk jaar een nieuwe iPhone en dan krijg je dat gedoe weer met overzetten van je oude iPhone naar de nieuwe. Voor de meeste mensen is het natuurlijk heel makkelijk want als je een iCloud Backup hebt gemaakt dan komen deze ook weer op je nieuwe iPhone. Daarnaast kan je ook nog alleen WhatsApp gegevens laten omzetten, ook weer via iCloud. Niet iedereen heeft zin om extra ruimte te kopen en actief gebruik te maken van iCloud opslag en dan kan het vervelend zijn als je je WhatsApp wil overzetten naar je nieuwe iPhone. Dit probleem is nu verleden tijd want WhatsApp maakt het mogelijk om je gegevens rechtstreeks over te zetten, en dit zonder iCloud. 

Deze functie is nu nog niet voor iedereen te gebruiken, het is uitgerold onder de beta-testers en ik hoop zelf dat deze functie snel online komt. Verwachting is wel dat deze voor de nieuwe iPhone al gebruikt kan worden door iedereen. De WhatsApp testers hebben deze nieuwe functie ontdekt en maakt het mogelijk om chats, media en andere gegevens direct over te zetten van je oude iPhone naar de nieuwe. De knop 'Transfer Chats to iPhone' maakt het mogelijk om je gesprekken snel over te zetten en is het niet meer nodig om iCloud te gebruiken. Je moet natuurlijk nog wel altijd een backup maken van je chat geschiedenis anders ben je die kwijt als je iPhone stuk gaat of je deze kwijt raakt. Hiervoor heb je nog altijd wel iCloud opslag nodig. En je weet, een backup maken is altijd verstandig!

Zoals ik al schreef, deze functie is nog in een testfase. Wanneer deze uit komt, geen idee. Laten we hopen dat dit snel gebeurd en dan kunnen we allemaal makkelijker onze gegevens overzetten. Alvast veel plezier.

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic