Energieboy
Expert
Expert
  • 11675Posts
  • 3460Oplossingen
  • 3072Likes

WhatsApp werkt vanaf 1 januari 2023 niet meer op bepaalde oude telefoons

whatsapp-logo-1.jpgGebruik jij WhatsApp en heb je nog een oud toestel, dan moet je dit bericht zeker even lezen. WhatsApp heeft besloten om de stekker uit de ondersteuning te trekken voor verschillende iPhones en Android-toestellen maar de app is straks ook niet meer beschikbaar op onder meer Huawei, Sony, LG en sommige Samsung modellen.

Heb jij een toestel dat niet meer voldoet aan de nieuwe WhatsApp eisen dan krijg je gelukkig wel een waarschuwing voordat de app stopt met werken. En mocht je één van deze gelukkige zijn dan wordt door de berichtendienst aangeraden om over te stappen naar een nieuwer toestel. Nu zeg ik wel één van de gelukkige, maar zo fijn is dat natuurlijk niet. Hier kan Vodafone niets aan doen, dit komt omdat WhatsApp de ondersteuning voor verschillende toestellen niet meer gaat ondersteunen.

"Om te kiezen welke ondersteuning we stoppen, kijken wij, net als andere technologiebedrijven, naar welke apparaten en software het oudst zijn en het minste aantal gebruikers hebben. Deze apparaten beschikken mogelijk niet over de nieuwste beveiligingsupdates of hebben niet alle functies die nodig zijn om WhatsApp uit te voeren", aldus WhatsApp.

Waar moet je toestel aan voldoen? Voor iPhone gebruikers moet je straks minimaal iOS 12 hebben, dit is vanaf iPhone 5S en nieuwer. Voor de Android-toestellen geldt dat ze minimaal Android 4.1 of hoger moeten draaien. Het is dus goed om even te controleren of je toestel op 1 januari nog wel geschikt is voor WhatsApp om al je Gelukkig Nieuwjaar berichten te versturen 🤔.

Ik heb hier een lijstje van toestellen waarop WhatsApp vanaf 1 januari 2023 niet meer beschikbaar is:

- Apple: iPhone 5, iPhone 5c
- Samsung: Galaxy Ace 2, Galaxy Core, Galaxy S2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy Trend Lite, Galaxy Xcover 2
- Sony: Xperia Arc S, Xperia miro, Xperia Neo L
- Huawei: Ascend D, Ascend D1, Ascend D2, Ascend G740, Ascend Mate, Ascend P1
- LG: LG Enact, Lucid 2, Optimus 4X HD, Optimus F3, Optimus F3Q, Optimus F5, Optimus F6, Optimus F7, Optimus L2 II, Optimus L3 II, Optimus L3 II Dual, Optimus L4 II, Optimus L4 II Dual, Optimus L5, Optimus L5 Dual, Optimus L5 II, Optimus L7, Optimus L7 II, Optimus L7 II Dual, Optimus Nitro HD
- Archos 53 Platinum
- Grand X Quad V987 ZTE
- Grand S Flex ZTE
- Lenovo A820
- Wiko Cink Five
- Wiko Darknight ZT
- HTC Desire 500
- Quad XL
- Memo ZTE V956

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic