Energieboy
Expert
Expert
  • 11683Posts
  • 3462Oplossingen
  • 3077Likes

Valse telefoontjes o.a. van ‘Amazon’

Ben je gebeld namens Amazon? Wees dan alert want er zijn sinds enkele dagen oplichters actief namens dit bedrijf.

Heb je ooit eens een engels sprekende persoon aan de lijn gehad die vertelde dat je windows computer niet in orde was, of dat je BSN nummer in verkeerde handen is gekomen en dat je al je gegevens moet opgeven. Nou, dan denk ik dat je deze vorm van oplichting ook wel zal herkennen. Mensen krijgen een telefoontje met een automatisch gesproken bericht en die laat je weten dat er grote, kostbare bestellingen worden gedaan, namens u. Wil je deze aankopen niet doen dan vragen ze je op een bepaald nummer te drukken en dan verbinden ze je door met een medewerker van Amazon. 

Wees voorzichtig, als je van niets weet, hang gewoon weer op en druk op geen cijfer. Want deze nep-medewerker van Amazon, of welk bedrijf dan ook, wil je helpen om deze grote bestelling te annuleren. Maar je begrijpt het al wel, ze willen dan met een speciaal programma in je computer en deze overnemen. Zodra deze nep-medewerker in je computer zit kan die met alles meekijken en dus ook je bankgegevens inzien en wat je allemaal invult tijdens het inloggen van je bank. Want ze vragen je natuurlijk om in te loggen en met je mee te kijken of het geld niet al is overgemaakt.

Ze willen niet alleen dat je inlogt bij je bank maar vragen je ook allemaal persoonlijke en/of financiële informatie. Er zouden zelfs al slachtoffers zijn die de oplichters toegang hebben gegeven tot hun mobiele telefoon. Pas daarom aub op voor al deze vreemde telefoontjes! En het vervelende is, ze bellen tegenwoordig niet meer anoniem of via een buitenlands nummer. Nee, het zijn gewoon Nederlandse 06 nummer of zelfs plaatselijke nummer (bv 010-Rotterdam of 030-Utrecht). Dus pas op, verbreek de verbinding en hang op! 

Mocht je echt iets ergens gekocht hebben, of belt je verzekering, of belt je bank, zoek dan de contactgegevens op van deze instantie en bel zelf terug. Zoek naar de website of kijk gewoon tussen je papieren of je daar een nummer kan vinden. Neem niet zomaar iets aan van iemand die belt. Als laatste tip: blokkeer het nummer vanwaar je bent gebeld, meestal is dit toch een nummer dat je niet kent en/of is het nummer niet eens in gebruik. Bel het nooit terug! 

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic