Energieboy
Expert
Expert
  • 11676Posts
  • 3460Oplossingen
  • 3072Likes

Private Relay, ook wel Privédoorgifte Apple problemen

Eén van de nieuwe iCloud-functies van iOS 15 is Private Relay, ook wel Privédoorgifte genoemd in Nederland. Het is dan mogelijk om je internetverkeer via aparte servers te versturen en op deze manier met meer privacy kunt browsen. Deze dienst verhult je daadwerkelijke IP-adres en DNS-gegevens.

Dit is eigenlijk nog in bèta en werkt nog niet helemaal 100%, je moet er dus rekening mee houden dat deze functie niet altijd heel goed werkt. Waarom vertel ik dit? Omdat mij is opgevallen dat sommige websites problemen geven en melden dat je dan geen toegang hebt of er zijn problemen met je DigiD. Inloggen met je DigiD is dan niet mogelijk als je Privédoorgifte hebt ingeschakeld. Je krijgt dan een melding dat je langer dan 15 minuten geen activiteit hebt verricht. Maar er zijn ook websites die problemen geven bij het bekijken als je Privédoorgifte hebt ingeschakeld. Websites geven dan de melding Time-Outs of verlopen sessie in beeld en het herladen van de website is geen oplossing, je komt er gewoon niet meer op. 

Er zijn ook mensen die melden dat Google zoekfunctie de veelgebruikte zoektermen niet meer aanvult bij het tikken van een zoekopdracht. Je ziet dan alleen de eerder bezochte pagina's, bladwijzers en andere suggesties. Dit kan natuurlijk op sommige mensen ook best onhandig zijn. 

Wat is hier nu de oplossing voor?
Schakel Privédoorgifte (tijdelijk) uit en ga dan terug naar de website of gebruik je DigiD. Het is natuurlijk erg vervelend maar dit is wel dé oplossing en heb je dit vaker, laat het dan gewoon nog even uit. Zoals je weet, het is nog een bèta versie en Apple is hier nog mee bezig. Heb je er niet zoveel last van en is het niet erg om een andere browser te gebruiken, doe dat dan. Want de Privédoorgifte werkt alleen in Safari en niet in andere browsers. Het kan alleen nog een probleem zijn met je DigiD app, die wil soms ook nog wel eens blijven hangen. En voor de zoekmachine, willen deze met bv DuckDuckGO of Bing. Maar het uitzetten van Privédoorgifte werkt ook om via Google weer normaal te zoeken. 

Hoe kom je bij Privédoorgifte in je iPhone?
plaatje1.jpgGa naar de app Instellingen, klik vervolgens bovenaan op je Apple ID, daarna klik je op iCloud en dan zie je in je scherm onder opslag informatie Privédoorgifte (bèta) staan. Klik daarop en dan kan je deze aan- of uitzetten. 
Laten we hopen dat Apple deze bèta snel omzet naar een normale versie en dat we hem allemaal normaal kunnen gebruiken, zonder omwegen of het elke keer te moeten aan-, of uitzetten. Veel plezier en heb jij nog een leuke tip, laat het weten 🙂

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic