Energieboy
Super Expert
Super Expert
  • 11496Posts
  • 3432Oplossingen
  • 3021Likes

Opnieuw 5G veiling uitgesteld

2024 zou het jaar worden van de 5G frequenties, maar die kans is verkeken. De 5G veilig is namelijk opnieuw vertraagd en daar balen alle telecomproviders enorm van. Wij Nederlanders willen steeds sneller internet maar door de nieuwe vertraging wordt het voor de telecomproviders niet gemakkelijk gemaakt. Om te voldoen aan de grote vraag van sneller internet moeten de providers nieuwe antennes plaatsen en er is een grens aan de capaciteit. 

Eind dit jaar zouden de nieuwe frequenties vrij komen maar daar gooit Nationaal Frequentie Plan (NFP) toch wat roet in het eten. Een nieuwe datum is nog niet bekend en dus komt er eind dit jaar geen nieuwe 5G-fequenties in de 3,5GHz-band veiling. Er zijn partijen die hebben beroep aangetekend tegen de aanpassing van het NFP. Uiteraard balen alle telecomproviders. 

De nieuwe frequenties zijn hard nodig om de stijgende internetverkeer te kunnen verwerken en het meest belangrijke, om het sneller te kunnen maken. Voorlopig zullen we het nog moeten doen met de huidige 5G (4G+) frequenties tot de veilig ook daadwerkelijk is geweest.

1 Reactie 1
xJBx

Stamgast
  • 49Posts
  • 3Oplossingen
  • 18Likes

Zal nog wat gaan worden met al die nieuwe antennes die geplaatst moeten gaan worden, aangezien de bereik van 5G minder ver is dan 4G. Ik heb nu thuis al nauwelijks tot geen bereik, dat kan dus nog leuk worden als er geen extra antennes geplaatst worden.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic