1
Vraag
2
Reacties
Nikes007

Stamgast
 • 55Posts
 • 0Oplossingen
 • 163Likes

eSIM Apple watch ondersteuning 2021

 

Ik vermoed dat het niet eerder wordt dan sept/okt 2021, voordat de apple watch esim misschien ondersteund wordt in Nederland omdat dan ook de AW7 wordt geïntroduceerd. Vodafone ondersteund dit al in de omringende landen. Misschien dat een Nederlandse provider hier in mee gaat..? Ik hoop het…. En de apple watch met 4G mogelijkheid beschikt  over mooiere toegepaste materialen dan de AW zonder....

 

Uitgelicht
Rikst
Community Moderator
Community Moderator
 • 90Reacties
 • 10Oplossingen
 • 17Likes

Hi allemaal, 

Hierbij een update, met goed nieuws! Het is vanaf nu namelijk weer mogelijk om OneNumber te bestellen. 

Cecilia
Community Moderator
Community Moderator
 • 3374Reacties
 • 1001Oplossingen
 • 1108Likes

Hi allen, 

Even een nieuwe update vanuit ons waarin we de laatste informatie en tips en tricks delen wat betreft sommige foutmeldingen die we hier voorbij hebben zien komen bij het activeren van OneNumber.

Foutmelding: 06-nummer niet gevonden
Uit de voorbeelden die zijn onderzocht is gebleken dat het grotendeels ligt aan de My Vodafone (gebruiker/rechten) instellingen. In deze voorbeelden werd gebruik gemaakt van een My Vodafone account dat niet de rechten heeft om bij het specifieke nummer OneNumber te bestellen. Het is dus van belang dat het My Vodafone account de rechten heeft om dit specifieke 06-nummer te beheren. Je kunt dit zelf controleren via My Vodafone > Profiel > Ga naar gebruikers. Deze foutmelding kan met name voorkomen indien er meerdere gebruikers zijn toegevoegd bij een klantnummer.

Neem ook een kijkje in dit topic waarin een tip wordt gedeeld, net zoals in dit topic. 

Foutmelding: Configureer je mobiele netwerk is greyed-out
Foutmelding: "Je vf nl-account komt niet in aanmerking voor mobiele voorzieningen op je Apple Watch. Neem voor meer informatie contact op met vf nl."

Bij bovenstaande 2 foutmeldingen is het van belang dat je controleert of jouw toestel beschikt over iOs 17.1 en WatchOs 10.1. Herstart vervolgens zowel jouw toestel als Watch. Ook is het van belang dat je Apple Watch binnen de EU is gekocht. Is de Apple Watch buiten de Europese Unie gekocht? Deze werkt mogelijk niet omdat deze een andere frequentie gebruikt.

Uit diverse ontvangen voorbeelden is gebleken dat er gebruik wordt gemaakt van iOS 17.2 als software op de iPhone. Dit is een beta-versie welke niet wordt ondersteund. Ditzelfde geldt voor WatchOS 10.2. Je dient de software bijgewerkt te hebben naar iOs 17.1  en watchOS 10.1. 

 

Controleer in ieder geval bovenstaande. We zijn er van op de hoogte dat deze foutmelding ook in een aantal onterechte gevallen naar voren komt. Hier wordt in één van de komende dagen een fix voor live gezet. Zodra deze fix live is gezet, dan zal ik dat hier uiteraard delen. Het resultaat hiervan is dat de foutmelding niet meer in onterechte gevallen mag worden getoond. Om die reden blijft het dus van belang om bovengenoemde zaken te controleren.

 

Update 09-11-2023
Bovengenoemde fix is inmiddels live gezet. Het resultaat hiervan is dat de foutmelding niet meer in onterechte gevallen mag worden getoond


Foutmelding: Required field ‘MSISDN’ is missing or empty
Ook bij deze foutmelding is het opnieuw van belang dat er gebruik wordt gemaakt van iOs 17.1 en WatchOS 10.1, de Apple Watch binnen de EU is gekocht en zowel het toestel als de Apple Watch zijn herstart. 

Speelt het probleem dan nog? Dan kun je deze foutmelding oplossen  door via My Vodafone een nieuwe e-SIM aan te maken (duurt enkele minuten) en vervolgens opnieuw de stappen te doorlopen om OneNumber te activeren/bestellen. In dit topic wordt handig uitgelegd hoe je dit kunt doen. Neem daar vooral een kijkje als je tegen deze foutmelding aanloopt! 

Kom je er niet uit of biedt bovenstaande bij jou niet de oplossing? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Er kan dan een case aangemaakt worden naar onze technische dienst.

 

Foutmelding: 'OneNumber is unfortunately not bookable'
De oorzaak van deze foutmelding is bekend en ook hier is op 09-11-2023 een fix voor live gezet. Deze foutmelding mag dan ook niet meer voorkomen. Herstart voor de zekerheid jouw toestel en Apple Watch voorafgaand aan het opnieuw aanvragen van OneNumber.

OneNumber geactiveerd – connectiviteit issues oplossen
Mocht je problemen ervaren met de connectiviteit van de Watch dan willen we je vragen om onderstaand stappenplan uit te voeren. 

Ook hierbij is het van belang dat; 
1. Beschikken je apparaten over de juiste software versie (iPhone iOS 17.1 en Watch OS 10.1)
2. Gebruik je de EU-variant van de Apple Watch?

 

Stappenplan:
- Schakel je iPhone helemaal uit, of schakel Bluetooth volledig uit via de hoofdinstellingen, niet via snelle instellingen bovenin je iPhone

- Schakel de WiFi uit op de Watch, komt er nu wel 4G/cellular verbinding tot stand vanuit de watch? Kun je gesprekken ontvangen en opzetten?
- Blijft het probleem alsnog spelen, deel dan in een privebericht de volgende gegevens: klantnummer, 06nummer, datum en tijd mislukt gesprek, iOS en watch OS versie. 

 

OneNumber toont ander nummer aan ontvanger
Wanneer je met jouw Smartwatch belt, die niet via Bluetooth gekoppeld is aan de iPhone, ziet de ontvanger het secundaire (verborgen) mobiele nummer in plaats van het primaire mobiele nummer. Hierdoor is het voor de ontvanger niet duidelijk wie er belt. De oorzaak van dit probleem is nog in onderzoek! Een oplostijd is om die reden nog niet bekend.

 Update 05-02: Bovenstaand probleem is opgelost middels een update in ons datacentrum. 

 

Verder ook nog wat algemene informatie en vragen die regelmatig terugkeren

DuoSim
DuoSim wordt niet ondersteund i.c.m OneNumber. Dit is ook opgenomen in onze voorwaarden. Deze vind je hier terug (Voorwaarden OneNumber).

Maak je op dit moment gebruik van DuoSim en wil je dit beëindigen om gebruik te kunnen maken van OneNumber? Dit kan middels het omruilen van je simkaart. De snelste optie hiervoor is om via My Vodafone een eSIM aan te vragen.
 

Komen de Apple Watch SE en Apple Watch 9 ook in andere kleuren beschikbaar?
We leveren in eerste instantie 3 smartwatches:

 • Apple Watch SE (40 mm en 44 mm)
 • Apple Watch Series 9 (41 mm en 45mm)
 • Apple Watch Ultra 2 (49 mm) met keuze uit 7 kleuren bandjes)

Op onze website is vanaf de start een overzicht beschikbaar van de smartwatches die we verkopen. Het aanbod zal in de toekomst regelmatig vernieuwd worden. 
 

Komt dit ook voor zakelijke klanten beschikbaar?
Klanten met een Vodafone abonnement kunnen OneNumber bestellen. Ook klanten met een zakelijk abonnement. Toch zijn er uitzonderingen als het gaat om het bestellen van OneNumber. OneNumber is namelijk niet te bestellen door o.a.:

 • Klanten van hollandsnieuwe;
 • Grootzakelijke klanten;
 • Prepaid klanten;

iOs 17.2 en WatchOS 10.2
Het is al een aantal keren benoemd, maar voor de volledigheid nogmaals. Deze software betreffen beide een beta-versie welke niet worden ondersteund. We kunnen de werking dan niet garanderen en service verlenen. Ervaar je problemen? Werk de software dan bij naar iOs 17.1 en WatchOS 10.1

905 Reacties 905
Pert

Meedenker
 • 14Posts
 • 0Oplossingen
 • 33Likes

Helemaal eens. Ik heb AW Ultra, super ding ook met sporten, en wil daar ook een SIM in hebben.

Jasper2

Gedreven Ontdekker
 • 7Posts
 • 0Oplossingen
 • 27Likes

Ik denk dat we inmiddels wel mogen zeggen dat Vodafone zich mag gaan schamen om de communicatie (jarenlang hetzelfde statement en daarna een 'vaag' statement om een wortel voor te houden). Maar ook vanwege het tijdspad. Hoelang moet het duren voordat je EINDELIJK eens inspringt op een consumentenvraag en op een hele duidelijke trend in de markt. Als je concurrenten je al enige tijd voor zijn en het zelfs dan nog een tijd duurt voordat je ermee bezig zegt te zijn...  tjonge zeg.

 

Ik kan niet zeggen dat ik écht iets beters had verwacht maar het blijft jammer.

 

Vodafone; lees je mee? Communiceer gewoon wat duidelijker. Zoals jullie zelf ook kunnen lezen, er zijn mensen die hun geld ergens anders uitgeven óf zelfs nog niet uitgeven tot er duidelijkheid is. 

 

Ik denk dat menig gebruiker het eens is met mijn volgende statement: Liever een tijdspad noemen voor de uitrol wat nog eens uitgesteld kan of moet worden met duidelijke communicatie dan zo'n vage zoethouder.

 

EDIT: Oh ja, en natuurlijk niet alleen de AW gaan voorzien van ondersteuning, maar ook Wear OS toestellen.

Energieboy
Expert
Expert
 • 12086Posts
 • 3528Oplossingen
 • 3147Likes

Ik heb goed nieuws voor iedereen die een smartwatch wil aanschaffen. Vodafone zet weer een stapje dichterbij. Er is nu een pagina op de website van Vodafone geopend met de vraag of je op de hoogte gehouden wilt worden. 

Binnenkort bij Vodafone! eSIM ondersteuning voor smartwatches. Hiermee ben je altijd bereikbaar met je
cellular smartwatch. Bellen en gebeld worden, gewoon op je eigen 06-nummer. Ook zonder je telefoon op zak. 


Wil je op de hoogte houden blijven van het laatste nieuws rondom smartwatches bij Vodafone?
Laat dan hier je gegevens achter!

Jrnholt

Gedreven Liefhebber
 • 47Posts
 • 0Oplossingen
 • 116Likes

Dit is super! Ik heb gisteravond nog zitten googelen of ik ergens iets kon vinden op de site van Vodafone. Toen nog niet, maar nu wel dus! Ik neem aan dat het dan nu echt niet meer lang kan duren!

George010

Gedreven Ontdekker
 • 6Posts
 • 0Oplossingen
 • 10Likes

Super blij! En net op tijd 14:00 nieuwe iPhone bestellen. Ga ik nu bij Vodafone doen. Had Odido al gebeld. 

Niek

Stamgast
 • 93Posts
 • 0Oplossingen
 • 60Likes

Thx @Energieboy  om dit te plaatsen, zelf nog niet gezien. Ik zelf ga uit van half oktober definitieve bekendmaking en begin november live. Zo ging het vorig jaar bij KPN ook volgens mij, met het uitbrengen van IOS 16.1.

Jrnholt

Gedreven Liefhebber
 • 47Posts
 • 0Oplossingen
 • 116Likes

Nu zit ik te denken.… gelet op het bericht van vandaag durf ik het in principe wel aan om een Apple Watch 4G aan te schaffen, want de ondersteuning zal nu niet meer lang op zich laten wachten. Maar wat ik me afvraag: zou Vodafone de Apple Watch ook zelf gaan verkopen? Eventueel met korting in combinatie met een abonnement? Iemand enig idee? Ik heb nog niet nagezocht wat KPN en Odido (jaja) op dit vlak doen…

Energieboy
Expert
Expert
 • 12086Posts
 • 3528Oplossingen
 • 3147Likes

Ga er maar vanuit dat Vodafone deze zelf gaat verkopen. Dat doen de andere providers ook. Maar wat en hoe, geen idee. Het moet nog wel een beetje spannend blijven 🤪

GerdeMan

Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 21Likes

Wordt het in verband met het lange wachten voor een ieder een gratis Apple Watch actie?

1Ronald

Meedenker
 • 10Posts
 • 0Oplossingen
 • 22Likes

In elk geval voor iedereen die in dit forum heeft gereageerd een Ultra 2. Lijkt me logisch…

Jrnholt

Gedreven Liefhebber
 • 47Posts
 • 0Oplossingen
 • 116Likes

Inmiddels vond ik via Google onderstaande resultaten… daaruit lijkt te volgen dat Vodafone inderdaad ook zelf smartwatches gaat verkopen, en ook dat het nu echt niet meer lang gaat duren. Overigens: als je vanuit Google doorklikt naar de gevonden pagina’s, dan komt het woord “smartwatch” daar nog niet op voor. Het is alleen in de zoektesultaten zichtbaar op dit moment…IMG_1912.png

Evert Franken

Gedreven Ontdekker
 • 6Posts
 • 0Oplossingen
 • 13Likes

Ik ben er inmiddels ook wel helemaal klaar mee. En vooral de wijze waarop de communicatie verloopt. Nu weer we werken er aan. Geef gewoon aan wanneer je deze dienst gaat aanbieden. Dan heb ik een reden om niet over te stappen op een andere provider die deze dienst wel aanbiedt.

Corrado1984

Stamgast
 • 32Posts
 • 0Oplossingen
 • 49Likes

Dank Jrnholt en Energyboy, voor het delen van die screenshot met Google resultaten en die nieuwe optie op de Vodafone-site om je aan te melden voor nieuws over het ondersteunen van smartwatches! Goed voor een optimistische glimlach. 

tompijls

Ontdekker
 • 4Posts
 • 0Oplossingen
 • 9Likes

Ik zou geen al te hoge verwachtingen hebben. Vorige jaar eindelijk de beslissing genomen om naar T-Mobile (Odido) over te stappen wegens smart watch. Ik moet hernieuwen dus vandaag nog eens naar vodafone gebeld, want ik heb ook Ziggo en loop hierdoor bundel voordelen mis. Na 10 minuten zoeken, kon de persoon aan de lijn op de website van apple eindelijk zien dat de esim nog niet ondersteund wordt door Vodafone... intern is er dus duidelijk ook nog niet over gecommuniceerd. Glasvezel van Odido is intussen ook in mijn regio aangekomen, dus denk dat ik nu maar de volledige switch ga maken. Jammer dat er geen goede manier is om dit naar vodafone toe te communiceren. Succes voor de wachters

Corrado1984

Stamgast
 • 32Posts
 • 0Oplossingen
 • 49Likes

Hey Energyboy, heb me net gelijk aangemeld via die link uit je bericht. Ging goed, hoor, alleen toen ik daarna - los van jouw link - op de Vodafone-site naar de aanmeldpagina ging zoeken, vond ik ‘em niet. Het zou deze moeten zijn: https://www.vodafone.nl/smartwatch/seintje. Maar ook als ik op ‘smartwatch’ of ‘seintje’ zoek, lijkt die pagina al niet meer te bestaan. Raar. Maar ja, ‘t is Vodafone, zullen we maar zeggen. 😎

Rdeheld

Gedreven Ontdekker
 • 9Posts
 • 0Oplossingen
 • 14Likes

Dat zal wel een komen door een cookie voor hetvwachten

Rvandego

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 44Likes

Ik heb me afgelopen vrijdag meteen aangemeld, maar krijgen we geen bevestiging van aanmelden? Het blijft angstvallig stil.

Energieboy
Expert
Expert
 • 12086Posts
 • 3528Oplossingen
 • 3147Likes

Het zal je koekjes wel zijn want ik kan er gewoon komen. Zelf geen problemen en het klopt dat wanneer je zoekt op de site naar de url, dat ze hem niet kunnen vinden. Het is eigenlijk ook geen url die Vodafone zelf nog naar buiten brengt. In ieder geval, wel in de winkels maar niet hier. 

Het blijft Vodafone! Je blijft je verbazen hoe het allemaal gaat bij Vodafone. Kan nog wel een flink boeken openen met dingen die er niet beter op zijn geworden de laatste tijd. Maar goed, we blijven lachen 🤪🫣😊🤣

Energieboy
Expert
Expert
 • 12086Posts
 • 3528Oplossingen
 • 3147Likes

Nee @Rvandego 
Het blijft SPANNEND stil 🤫😂🤪

Rvandego

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 44Likes

🤣🤣🤣

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic