Tiny1956

Gedreven Meedenker
  • 19Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

signaalsterkte postcode 4711JH

Signaalsterkte op mijn adres varieert van -99dBm 7asu naar -109dBm 2asu van HSPA+.dan op 3G en vervolgens naar het oude GPRS netwerk .dit alles in 3 minuten. Meestal het GPRS netwerk beschikbaar. Heb vorig jaar ook al een melding gedaan van hetzelfde probleem.Telefoon batterij gaat Halve dag mee omdat hij steeds blijft zoeken naar het sterkste signaal.is plaatselijk want een paar km veder op geeft geen problemen. Alstublieft fodafoon neem mij serieus en los dit op.in september reclame over overal 4 G heb liever minder maar met constante goede 3G verbinding. Hoop op een snelle reactie en oplossing met vriendelijke groet Tiny. Boosheid lost niks op een goede oplossing of antwoord geeft vertrouwen.
1 Reactie 1
RuudNL

Liefhebber
  • 650Posts
  • 17Oplossingen
  • 125Likes
Hoi Tiny, ligt je telefoon ook stil tijdens die -99 tot -109 of is het op sommige plekken in huis -109 en op andere -99?

Op het moment dat je rond de -109 aankomt zal de telefoon willen omschakelen naar GPRS omdat 3G niet sterk genoeg meer is, dus dat klopt wel ongeveer. En allerlei obstakels in huis zorgen voor slechtere dekking, dus dat kan wel kloppen.

Als je thuis wifi gebruikt ipv de 3G-verbinding dan zal je accutijd al fors vooruit gaan, puur omdat hij de verbinding niet open hoeft te houden (dat kost altijd veel accu op 3G, bij 4G is het al veel beter). Data gebruiken op 3G op een plek waar de dekking minder is, kost veel meer stroom dan data via wifi. Dus da's alvast een tip.

Als het goed is heeft het niet veel invloed op bellen omdat hij altijd op tijd overschakelt naar 2G als het signaal te zwak is.

Zou wifi gebruiken een oplossing kunnen zijn in jouw geval?
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic