Stevie
Expert
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

Vodafone Red: de nieuwe abonnementen van Vodafone

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien al gelezen hebben in het persbericht afgelopen vrijdag, Vodafone heeft nieuwe abonnementen: Onbeperkt bellen + onbeperkt sms’en + 1 GB + smartphone + méér = Vodafone RED. Op www.vodafone.nl/red vind je alle informatie over de nieuwe abonnementen: wat gaat het kosten, hoe zit het met toestellen, en welke extra's krijg je wanneer je een duurder abonnement pakt.


Hieronder nogmaals het persbericht dat afgelopen vrijdag de deur uit is gegaan waarin Vodafone Red wordt aangekondigd:

Onbeperkt bellen + onbeperkt sms’en + 1 GB + smartphone + méér = Vodafone RED

Sneller 3G én uitrol 4G voor optimale ervaring

Amsterdam, 28 februari 2013All you need is RED. Vanaf 4 maart 2013 profiteren consumenten én zakelijke klanten van al het goede van Vodafone: onbeperkt bellen en sms’en, 1 GB data per maand, een smartphone en een vervangend toestel bij reparatie. Het onbeperkt bellen en sms’en geldt voor alle vaste en mobiele nummers binnen Nederland. Bovendien krijgen klanten standaard een aantal extra diensten, waaronder 5 GB opslag in de cloud. Voor een optimale ervaring van Vodafone RED maakt de telecomaanbieder het gehele netwerk sneller, zodat álle smartphones profiteren van de hogere snelheden. Enerzijds verbetert Vodafone het 3G-netwerk, anderzijds rolt het zijn nieuwe 4G-netwerk uit. Vodafoneklanten kunnen overstappen naar Vodafone RED vanuit hun bestaande abonnement.

MultiSim + 4G = Vodafone RED Super
Voor mensen die altijd, overal en op ieder apparaat de hoogste snelheid willen, is er Vodafone RED Super. Dit is het enige abonnement op de Nederlandse markt waarbij klanten gratis de nieuwe MultiSim krijgen. Dankzij een extra simkaart kunnen zij hun 4 GB-databundel op zowel hun smartphone als hun tablet gebruiken. Klanten die voor RED Super kiezen, krijgen bovendien altijd de hoogst mogelijke maximumsnelheid. Zodra 4G beschikbaar komt, zullen zij hier gratis op worden overgezet. Op 3G krijgen zij nu al de maximale downloadsnelheid, tot aan 42 Mbps. Omdat op dit moment slechts een beperkt deel van de smartphones werkt op 4G, investeert Vodafone ook in het sneller maken van het 3G-netwerk. Zo profiteren álle klanten van de hogere snelheden.

Vodafone RED = beperkt aantal abonnementen + overzichtelijke keuzemenu
Om te voorkomen dat klanten door de bomen het bos niet meer zien, biedt Vodafone een beperkt aantal abonnementen. Naast RED zijn er RED Essential en RED Super.Om ervoor te zorgen dat klanten gemakkelijk een smartphone bij het abonnement kunnen kiezen, is er een overzichtelijk keuzemenu gemaakt waarbij de klant in twee stappen bij de mobiel is die het beste bij hem of haar past.Voor mensen die niet zoveel willen bellen of internetten, houdt Vodafone twee Bel+Sms+Web-abonnementen in de markt.

Vodafone RED = flexibele financiering smartphone
Standaard krijgen klanten bij Vodafone met het Vodafone RED-abonnement een smartphone in de prijscategorie van de iPhone 4. Klanten mogen zelf bepalen of ze liever een andere of geen smartphone nemen bij het abonnement. Bovendien kan de klant voor het eerst zelf bepalen hoe hij zijn toestel financiert. In het geval van een duurdere smartphone heeft de klant de keuze uit een eenmalige bijbetaling of een maandelijkse betaling en hij is direct eigenaar van het toestel. Op die manier is het wel zo duidelijk waar hij voor betaalt. Omdat Vodafone de investeringen in het netwerk synchroon laat lopen met de mogelijkheden van de smartphones in de markt, kunnen klanten vanaf het moment dat 4G beschikbaar is bij Vodafone RED extra Blox kopen voor meer snelheid mits hun smartphone dat aankan.

Vodafone RED = opslag + back-up + bescherming
Extra diensten die klanten van Vodafone RED bij het abonnement krijgen, zijn 5 GB opslag in de cloud, back-up van hun contacten, vervangende toestelservice en een aantal apps: de Mobile Protect-app, Vouchercloud en de MyVodafone-app. Bij 75 procent van het gebruik van de bundel krijgt de klant een waarschuwing per sms. Klanten kunnen overstappen naar Vodafone RED vanuit hun bestaande abonnement, mits ze voor minimaal dezelfde maandprijs een abonnement kiezen. Met de optionele datablox kunnen klanten per maand voor € 2 per 50 MB buiten hun bundel internetten.

Binnenland = buitenland voor zakelijke klanten
Zakelijke klanten kunnen met Vodafone RED Business niet alleen in Nederland, maar ook in de Voordeellanden onbeperkt bellen, sms’en en 1 GB data gebruiken per maand. Bovendien delen zij hun datategoed met hun collega’s binnen hetzelfde abonnement. Zakelijke klanten krijgen bij RED Business en RED Business Super standaard VSDM (Vodafone Secure Device Manager) Basic. Dit is een online tool waarmee zij toestellen van zichzelf en van hun medewerkers op afstand kunnen instellen, beheren, beveiligen en zelfs wissen indien nodig.

Voorwaarden

 • Consumenten: onbeperkt bellen en sms’en geldt niet voor bellen en sms’en in of naar het buitenland, voor betaalnummers en voor premium sms-diensten. Kijk op: www.vodafone.nl/red of op www.vodafone.nl/zakelijk/red..
 • Zakelijk: onbeperkt bellen en sms’en kan binnen Nederland, van Voordeellanden naar Nederland en van Voordeelland naar Voordeelland en geldt niet voor bellen en sms’en naar betaalnummers en premium sms-diensten in binnen- en buitenland. Kijk op: www.vodafone.nl/zakelijk/red.
 • Consumenten en zakelijk: de praktische internetsnelheid is afhankelijk van het abonnement, het toestel en het moment. Kijk voor meer informatie op www.vodafone.nl/dekking.
Wat vinden jullie van de nieuwe abonnementen?
En de opzet met het kiezen van je toestel? Dat je maandelijks meer betaalt als je een duurder toestel wilt.

Laat het ons weten, we zijn erg benieuwd wat jullie van de nieuwe abonnementen vinden en welke vragen jullie nog hebben!


*Update*

Statement Vodafone Red Plus
Vodafone bevestigt de geruchten die zijn verschenen op verschillende nieuwswebsites. Vodafone lanceert 15 april Vodafone Red Plus voor consumenten. Dit abonnement is een aanvulling op bestaande Vodafone Red abonnementen en is geschikt voor consumenten die vaak in het buitenland zijn. Vodafone Red Plus biedt naast onbeperkt bellen en sms’en in binnen- en buitenland ook 1GB data. Vodafone Red Plus kost € 82,-- per maand en is vanaf 15 april in de Vodafone en BelCompany winkels verkrijgbaar.
36 Reacties 36
timn

Meedenker
 • 13Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes
Ik heb in september een iPhone 5 gekocht i.c.m. de coulanceregeling van 10GB data. De abonnementen die vanaf vandaag verkrijgbaar zijn, zijn dusdanig onaantrekkelijk dat ik voorlopig lekker bij dit abonnement blijf. 
 
Waar ik naar zou overstappen, is een abonnement tussen de €40 en €50 dat het volgende aanbiedt:
- Minimaal 4GB data op hoge snelheid (>14,4)
- Gunstiger aanbod qua roaming: een x aantal dagen het abonnement in het buitenland gebruiken
- Onbeperkt SMS en onbeperkt bellen naar Vodafone klanten
- Méér dan 90 minuten naar overige nummers per jaar. 
- Eventueel LTE 
 
Daarnaast vind ik het raar dat er in combinatie met LTE slechts een bundel van 4GB beschikbaar is. Met de hogere snelheden en videostreaming schieten de MB's je juist voorbij. Daardoor zou tussen de 6 en 10GB redelijk zijn in mijn optiek. 
meself

Meedenker
 • 15Posts
 • 0Oplossingen
 • 9Likes
Ik ben het eens met Timn. Dit zou een mooi pakket zijn.
 
 
Smid

Gedreven Ontdekker
 • 25Posts
 • 0Oplossingen
 • 25Likes
Ik lees het volgende: Vodafone Klanten kunnen overstappen naar Vodafone RED vanuit hun bestaande abonnement.
Hoe wordt dat bedoeld? Vanuit een lopend abonnement of als je contract verloopt?
PeterValentijn

Stamgast
 • 43Posts
 • 2Oplossingen
 • 2Likes
Vanuit een lopend abbo gr peter
Smid

Gedreven Ontdekker
 • 25Posts
 • 0Oplossingen
 • 25Likes
Ah, duidelijk. Bedankt
RSoul

Ontdekker
 • 1Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes
Hallo Vodafone
 
Denk nog eens goed na of dit wel een verbetering is. Ik heb een ipPhone 35 zakelijk abbonnement en moet binnenkort verlengen. Ik heb deze abbonnementsvorm omdat in het zakelijk abbonnement roaming uit niet paspoort landen verrekend werd met het overgebleven deel van de bundel. Ik ga nog wel eens een hele maand of langer naar het buitenland en dan zou de normale bundel volledig ongebruikt blijven. Nu heb ik daar dus nog wat aan.
Verder maak ik gebruik van een iPhone dus is aan goede databundel nodig. 1 GB kwam mij prima uit, voor het bijhouden van al mijn mails en surfen op plaatsen waar ik geen wifi verbinding heb.
Welke keuze moet ik nu gaan maken. Mijn bel en internet gedrag is niet of nauwelijk aan verandering onderhevig, dus wil ik een abbnnementsvorm die hier gewoon heel dicht bij ligt en me niet nog meer gaat kosten. Wat stelt Vodafone voor:
- Business Basic 275 ligt er qua kosten het dichst bij, waarbij ik van 180 minuten naar 275 minuten ga (heb ik niet nodig) en data van 1GB naar 200MB gaat. Aan dat laatste kom ik tekort alleen al als ik mijn e-mail een hele maand wil bijhouden. Dus ik krijg iets wat ik niet nodig heb en waar ik al bijna aan tekort kom wordt nog minder.
- Red Business Essential, waarbij ik onbeperkt kan bellen (heb ik niet nodig omdat ik binnen mijn huidige bundel prima uitkom) en 1GB data hou, maar waarvoor ik 14 Euro ex btw meer voor moet gaan betalen.
- Red Business: nog meer obeperkt bellen, oa in de voordeellanden. Heb ik niet echt nodig en in die landen golden de voordelige tarieven al. Data tot 1GB in NL en nog meer in de voordeellanden. De meerkosten: 30 Euro, waarvoor ik dus alleen de telefoontjes gratis krijg in de voordeellanden. Al sik naar mijn rekeningen van de afgelopen 2 jaar kijk zijn die nog nooit biven de 65 ex btw uitgekomen bij riezen naar de voordeellanden. Volkomen nutteloos om zo'n duur abbonnement te nemen.
 
Een nog groter nadeel is dat Vodafone van het bundel concept afstapt, wat betekent dat alle overige kosten, met name roaming bovenop het abbonnement komt ongeacht of je datgene wat binnen je abbonnement valt gebruikt of niet. Verder moet ik constateren dat de prijzen voor de telefoons die je kunt kiezen bij een abbonnements verlenging met bijbetaling fors duurder zijn geworden.
 
Vodafone, ik ben hier niet blij mee en vind dit een aanzienlijke verslechtering van jullie abbonnements vormen. Ik krijg de indruk dat jullie een voordeeltje willen geven aan julie klanten die al een duur abbonnement hebben, maar degene die wat meer op de kosten letten, willen dwingen om een duurder abbonnement te nemen wat totaal niet aansluit op de wensen en/of voordelen in de huidige abbonnementen. Heel jammer. Als hier niet heel snel wat aantrekkelijkere aanbiedingen bij komen, ga ik nog serieuzer kijken bij de concurentie voordat ik besluit waar ik mijn verlenging afsluit.
jlmww

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Hmmm heb nu bel sms en web, 100 min bellen (ok soms wat te weinig...), onbeperkt sms (doe ik zoiezo al niet veel omdat ik meer whatsapp....) en 1 gb data (meestal ruim vodoende, soms echter net ietsje te weinig...) . Daarbij 60 dagen per jaar in de voordeellanden tegen dezelfde condities bellen sms en internet als thuis.... Maak ik dus 2 x per jaar totaal ca 54 dagen gebruik van, geweldig!

Wat zou ik met Red opschieten?!
Ok bellen onbeperkt is prima, sms ia al onbeperkt en 1 gb heb ik nu ook, dan zou t dus 4 gb worden... Wat dan natuurlijk ook meteen een stuk duurder is....
Die 60 dagen in de voordeellanden ben ik dan ook blijkbaar kwijt, of is dat met Red ook mogelijk (zonder zakelijk abonnement natuurlijk, anders moet ik eerst een bedrijfje opzetten!)
Ik weet het nog niet zo net of ik er wat mee zou opschieten als ik overstap.... Het enige grote voordeel wat ik er nu in zie is het onbeperkt bellen, maar als ik dat weer afweg tegen die 60 dagen in de voordeelllanden nu....
Komt tijd, komt raad...
jlmww

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Smid,

Ja je mag dus overstappen als je huidige abonnement minimaal een half jaar oud is, maar je mag daar dan wel ff 50€ voor neertellen voor zgn migratiekosten ofwel overstapkosten, ook al stap je dan over naar een duurder abonnement...... Daar lees je dus op de site niets over!
jlmww

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Wil ik toch overstappen naar red, bel ik met de klantenservice, krijg ik te horen dat ik inderdaad kan overstappen, maar dan wel eventjes 50€ migratiekosten moet betalen...... Sorry vodafone, waar zijn jullie nu toch mee bezig?!
Ben al jarenlang klant, nog met libertel.... Tussendoor een paar een overstap gemaakt, maar kwam toch steeds weer terug bij vodafone.
Was steeds erg tevreden over de service, maar nu.....
Ik zou dan overstappen naar een duurder abonnement met ook 5€ extra p mnd voor (multisim) internet op mijn tablet erbij.... En dan toch 50€ aan overstap/migratiekosten durven vragen.....
Sorry, maar dan laat ik mijn abonnement maar even voor wat het is en kijk volgend jaar wel wat de andere providers dan voor leuke abonnementen hebben, of jullie moeten nu toch die 50€ laten zitten of verlagen naar bv 10 €, dan is er toch nog een kans dat ik overstap vanuit mijn huidige abb bsw.

By the way... Is het mogelijk als particulier naar een zakelijk abb over te stappen, ook als je geen eigen bedrijf hebt? ( hoewel een huishouden is toch ook wel een flink bedrijf...)
Maartje
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
 • 2859Posts
 • 180Oplossingen
 • 208Likes
Hi allemaal,

Morgen tussen 13:00 en 14:00 zitten twee van onze Vodafone RED specialisten live klaar op Twitter om jullie vragen te beantwoorden. Zij weten namelijk alles over de nieuwe RED abonnementen. Ze kunnen jullie informatie geven over de prijzen, regels, de belofte die we maken, de snelheid en alle andere zaken waar jullie vragen over hebben. Mochten jullie vragen hebben dan zou ik jullie vooral willen aanraden om deze vragen te stellen! Via ons Twitteraccount:@vodafoneNL_pr en de hashtag #VodafoneRed kun je mee twitteren!
belphegor

Gedreven Liefhebber
 • 69Posts
 • 1Oplossingen
 • 16Likes
zijn die prijzen inclusief BTW?
belphegor

Gedreven Liefhebber
 • 69Posts
 • 1Oplossingen
 • 16Likes
Mij is iets raars opgevallen.
 
Als ik mijn abbo wil verlengen via myvodafone.
Dan kan ik kiezen uit verschillende abbo's.
 
Bij Vodafone RED.
Daar zijn dan meerdere optie's beschikbaar.
 
Zo heb je bijvoorbeeld een RED abbo van 44 en 49 euro per maand.
met telefoon kosten van 220 en 95 euro. (heb die ene cent er voor het gemak bij opgeteld)
Dat verschil in prijs snap ik wel.
Echter als je gaat kijken bij de RED super abbo's.
prijzen van 55 en 60 euro.
met telefoon kosten van 220 en 95 euro.
Dat snap ik nou even niet.
je hebt al een duurder abbo en moet dan alsnog betalen voor de telefoon.
 
Bij het laatste abbo is er ook nog 1 van 65 euro waarbij de telefoon dan gratis is.
 
Moeten de telefoon bij de RED Super abbo's vanaf 66 euro ook niet gratis zijn?
KevinMLos

Stamgast
 • 69Posts
 • 3Oplossingen
 • 16Likes
Hey Belphegor,

Je kunt er van uit gaan dat Persoonlijk altijd inclusief BTW is weergegeven en Zakelijk altijd exclusief.
Stevie
Expert topicstarter
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes
*Update*

Statement Vodafone Red Plus
Vodafone bevestigt de geruchten die zijn verschenen op verschillende nieuwswebsites. Vodafone lanceert 15 april Vodafone Red Plus voor consumenten. Dit abonnement is een aanvulling op bestaande Vodafone Red abonnementen en is geschikt voor consumenten die vaak in het buitenland zijn. Vodafone Red Plus biedt naast onbeperkt bellen en sms’en in binnen- en buitenland ook 1GB data. Vodafone Red Plus kost € 82,-- per maand en is vanaf 15 april in de Vodafone en BelCompany winkels verkrijgbaar.
SenorSjon

Gedreven Meedenker
 • 98Posts
 • 0Oplossingen
 • 55Likes
Het mag niet meer (alhoewel, misschien straks weer noodzaak), maar 180 gulden per maand voor een mobiel abonnement... ouch.
mfpryan

Ontdekker
 • 1Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Vodafone had vroega de "Smart" abo's maar die waren vast een beetje te aantrekkelijk... Ik had gelukkig op de een na laatste dag overgestapt! 😄 Ik betaal 49.32 pm (was voorheen 48.50) en heb 150 minuten, 1.2gb & onbeperkt sms en zowel de minuten als databundel kunnen in de voordeellanden gebruikt worden en tot 500 smsjes in de maand en dat tot 60 dagen per jaar roaming wat vrij ruim is. Dus 33 euro extra pm vind ik nogal duur vooral als je niet veel belt maar als je veel belt is het een bargain natuurlijk... Ik blijf voorlopig met met mijn Smart 150 abo dus... 😄
erik345

Ontdekker
 • 2Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
iPhone 4 RED B 2jr: € 49 pm, gratis telefoon.

iPhone 4 RED A 2jr: € 44 pm, telefoon € 49,95.

SIM ONLY RED 2jr: € 39 pm.

--
Zie ik deze prijsopbouw goed?

Red A tov Red B = 24 x € 5 = € 120 goedkoper in gedurende de looptijd, waarvoor je nu € 49,95 moet betalen. Besparing € 70.

Red A tov Sim Only = 24 x € 5 = € 120 + € 49,95 = € 169,95 duurder dan Sim Only, maar voor die € 169,95 heb je dan een complete telefoon afbetaald en in eigendom.

Klopt dit? Dan is Red A altijd veel interessanter Red B of Sim Only.. oogt als een wat vreemde prijsopbouw.
CWC

Gedreven Ontdekker
 • 8Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Beste Moderators,

Kunnen jullie me meer vertellen over de laatste leuke actie van vodafone voor de red abonnees, het verdubbelen van de data van 1 gig naar 2 gig. Is het blijvend of tot wanneer is het geldig. En verder vroeg ik het me af wat betekend onbeperkt bellen en SMSen, ik neem aan dat er ergens een grens wordt getrokken, het is niet zo dat ik zelf erg veel bel, maar het is wel handig om te weten waar de grens wordt getrokken om onnodige waarschuwingen en/of afsluiting te voorkomen.

Met vriendelijke groet,
CWC
Serkan B
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
 • 4256Posts
 • 241Oplossingen
 • 733Likes
Hallo CWC, ja hoor! We hebben onlangs besloten onze bestaande en nieuwe Red abonnementen te voorzien van 2 GB internet. Dit was voorheen 1 GB. Daarnaast is onbeperkt bellen en smsen naar nationale nummers ook echt onbeperkt. Echter zal er bij misbruik worden opgetreden. Dan moet je denken aan 24 uur aan 1 stuk bellen of duizenden smsjes per dag versturen. Dat is voor ons wel een teken dat de aansluiting voor andere doeleinden wordt gebruikt. Maar ik neem aan dat jij hier geen last van zult hebben ;-). Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag!
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic