Fremunt
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Slecht bereik

Heb laatste maand maar 1 streepje voor g4 internet. Hoe kan dat? Mijn man heeft ook abb. Vodafone en heeft hetzelfde probleem.

2 Reacties 2
Energieboy
Super Expert
Super Expert
  • 9018Reacties
  • 2893Oplossingen
  • 1939Likes

Hoi @Fremunt 
Welkom op de klanten helpen klanten Community van Vodafone. 

Ja, hoe kan dat?! Laat ik zeggen, het is altijd vervelend dat je slecht bereik hebt. Maar 1 streepje wil nog niet zeggen dat je slecht bereik hebt of slecht internet. Je zal dan via je telefoon, met een app, moeten kijken wat je snelheid is en dan kan je pas echt beoordelen of het echt slecht is. Misschien zit je wel binnen in een huis waar je nu minder bereik hebt of er zijn meer mensen thuis gebleven en die zitten nu allemaal op dezelfde zendmast en dan kan het ook drukker zijn. Het zijn allemaal dingen waar het aan kan liggen, dus moeilijk uit te leggen. 

Ik zou zo ie zo een netwerk controle doen op de website van Vodafone, kijken of ze misschien wel bezig zijn met jullie masten, en mocht het nog steeds een probleem zijn, kaart het dan aan bij de betreffende afdeling en die kan het dan uitzoeken. Dit alles kan je vinden op deze pagina: https://www.vodafone.nl/support/internet-en-dekking/dekkingskaart.shtml

Cecilia
Community Moderator
Community Moderator
  • 631Reacties
  • 165Oplossingen
  • 302Likes

Hi @Fremunt

Het is lastig om direct een concreet antwoord te geven, omdat er diverse oorzaken kunnen zijn zoals @Energieboy ook al aangeeft. Ervaren jullie dit met name binnenshuis of ook als jij en jouw man bijvoorbeeld even een wandeling maken? En ervaar je zelf ook dat de verbinding langzamer is of is het echt enkel en alleen het streepje? Als de verbinding langzamer is, dan wil ik je ook aanraden om eens de snelheid te testen en de netwerkcheck op  deze pagina te doorlopen. Er wordt dan uiteindelijk een case aangemaakt en dat gaat de technische afdeling op locatie kijken. Mochten zij er niet uitkomen, dan wordt het overgedragen aan de klachtenafdeling. 
 

Uitgelicht topic

iPhone 13

Apple heeft de iPhone 13 gelanceerd. Net als de 12-serie zijn het weer vier verschillende modellen: de iPhone 13, de iPhone 13 Pro, de iPhone 13 Pro Max en de iPhone 13 Mini. Praat hier mee over de ni...

Geplaatst in Tips van Vodafone