Prepaid

Ontdekker
 • 4Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

SMS'jes van 1 mobiel nummer komen niet aan

Op mijn mobiele telefoon met Vodafone prepaid komen de SMS'jes van 1 mobiel nummer niet aan. SMS'jes die ik verzend komen bij dat mobiele nummer wel aan. Ook bellen naar en bellen van dat mobiele nummer is geen probleem. SMS'jes van andere mobiele nummers ontvang ik wel.

Het andere mobiele nummer waar het over gaat is een Simyo abonnement. Het eerste wat gecontroleerd is, was of die SMS'jes ook echt verzonden werden. Dat leek wel het geval te zijn. Dit is daarna door Simyo met onderstaande bericht bevestigd.
Wij vinden het vervelend dat u per sms het telefoonnummer 06... niet kunt bereiken. Volgens onze gegevens staat uw telefoonnummer goed aangesloten op het netwerk. Wij zien inderdaad dat dat u op 15 mei 2015 drie sms'jes heeft verstuurd naar het telefoonnummer 06.... Deze zijn volgens ons systeem uitgestuurd en wij hebben voor de zekerheid ook gebeld met de KPN netwerkspecialist, ook hier werd aangegeven dat de sms'jes juist zijn verstuurd en aangeboden bij Vodafone. Wanneer u een sms verstuurd, wordt deze via onze berichtencentrale afgeleverd bij de de berichtencentrale van de ontvanger. In dit geval is dat de provider Vodafone. Aangezien het afleveren van de sms'jes die u heeft verstuurd door ons goed zijn aangeboden bij de berichtencentrale van Vodafone, dient de ontvanger met het telefoonnummer 06... contact op te nemen met zijn/haar klantenservice.

Vervolgens is er telefonisch contact opgenomen met Vodafone. Die konden het probleem niet direct oplossen. De vraag werd doorgezet naar de technische dienst. Later ben ik teruggebeld met het bericht dat de technische dienst geen problemen heeft kunnen vinden en dat de zendende partij het probleem moest onderzoeken.

Zoals beschreven had de zendende partij het probleem al onderzocht. Daarmee is dit een "van kastje naar de muur" verhaal geworden. Maar ik zou dit probleem toch heel graag opgelost willen hebben. Wat nu?
7 Reacties 7
Anonymous
Niet van toepassing
Controleer eens in beide telefoons of jullie elkaars nummer geblokkeerd hebt staan en anders raad ik je eens aan om jouw simkaart eens in een andere telefoon te stoppen en dan nog eens een sms te laten versturen naar jouw nummer
Prepaid
topicstarter
Ontdekker
 • 4Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Bedankt voor je reactie!

Ik neem aan dat als een nummer geblokkeerd is, dan geldt dat voor SMS en bellen. En bellen werkt twee kanten op zonder problemen. Ik verwacht daarom dat er geen blokkeringen zijn, maar ik ga het controleren.

En wat ik vergeten ben te vertellen is dat dit al een langlopend probleem is, waar ik nu toch maar eens werk van maak. In de tussentijd hebben beide partijen al een andere mobiele telefoon en een andere mobiele provider. Ik ben daarom bang dat het probleem dieper zit.
Anonymous
Niet van toepassing
Bij welke provider zaten beide partijen als eerste met dit nummer?
Prepaid
topicstarter
Ontdekker
 • 4Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Het nummer dat niet bereikt kan worden zat eerst bij KPN. Het andere nummer zat eerst bij T-Mobile.

Anonymous
Niet van toepassing
Dan zou je eigenlijk eens bij deze providers moeten checken of daar alles goed staat ook met de uitportering naar Vodafone. Als het daar namelijk al mis gaat dan gaat het daar waarschijnlijk fout.
Wat je zou kunnen doen is morgen contact opnemen met de klantenservice van ons. Situatie duidelijk uitleggen dat dit eigenlijka al speelt voordat de nummers zijn omgezet naar Vodafone. De klantenservice dient hiervoor een case in te zetten voor de technische dienst. Zij nemen dan contact op met de andere providers.
Dit is namelijk niet iets wat zo opgelost kan worden.
Prepaid
topicstarter
Ontdekker
 • 4Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Bedankt voor de info, ik ga nog een keer bellen. 😄
Anonymous
Niet van toepassing
Hou me op de hoogte hierover en of het wordt opgelost!
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic