plurex100

Ontdekker
  • 2Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Red Together data verdelen lukt niet

Ik wil graag, nu na bijna 2 uur bellen, en vele keren doorverbonden te worden, in de hold gezet te worden, graag een oplossing willen hoe ik de 80Gb kan verdelen. De mensen aan de telefoon van Vodafone weten het ook niet op te lossen. Vandaag weer 1uur aan de telefoon gehangen zonder oplossing, en weer wachten en wachten. Graag een oplossing !!

ps, ook iets doen aan al die vragen die ik continue moet beantwoorden, verificatie codes, om te laten zien wie ik ben ..
Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
eouwehand

Meedenker
  • 23Posts
  • 1Oplossingen
  • 6Likes
plurex100 Volgens mij kun je de data niet verdelen, je kunt alleen een notificatiemeldingen toewijzen van max 10 gb, maar zelfs dan kunnen andere gebruikers nog gewoon data blijven verbruiken (als er nog data in de gezamenlijke bundel zit. Ze krijgen alleen een sms als ze die data hebben verbruikt die jij hebt toegewezen als notificatiemelding,
Wel kun je ze op pauze zetten, maar pas op want ik kreeg het er ook niet meer vanaf.

Ter aanvulling, nieuwe toegevoegde gebruikers moet je wel toestemming geven om data te gaan verbruiken, anders hebben ze nadat ze zijn overgezet helemaal geen data!

Bekijk in context

22 Reacties 22
Energieboy
Expert
Expert
  • 11781Posts
  • 3469Oplossingen
  • 3093Likes
Hoi plurex100 ,
Welkom op de klanten helpt klanten Community van Vodafone.

Op deze community helpen klanten elkaar waar mogelijk is. Dit zijn vragen waar alleen Vodafone je mee kan helpen en ik snap dat je dan denkt, maar als die het al niet weten, wie dan wel. Er zijn specialisten op het nummer 0800 - 22 66 789 te bereiken (gratis). (Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00 uur. Zaterdag van 08:00 - 20:00 uur. Via Twitter of Facebook kunnen we dit helaas niet regelen.)

Misschien zou je die weg eens kunnen proberen. Succes!
plurex100
topicstarter
Ontdekker
  • 2Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes
thx, ga ik doen
eouwehand

Meedenker
  • 23Posts
  • 1Oplossingen
  • 6Likes
plurex100 Volgens mij kun je de data niet verdelen, je kunt alleen een notificatiemeldingen toewijzen van max 10 gb, maar zelfs dan kunnen andere gebruikers nog gewoon data blijven verbruiken (als er nog data in de gezamenlijke bundel zit. Ze krijgen alleen een sms als ze die data hebben verbruikt die jij hebt toegewezen als notificatiemelding,
Wel kun je ze op pauze zetten, maar pas op want ik kreeg het er ook niet meer vanaf.

Ter aanvulling, nieuwe toegevoegde gebruikers moet je wel toestemming geven om data te gaan verbruiken, anders hebben ze nadat ze zijn overgezet helemaal geen data!
eouwehand

Meedenker
  • 23Posts
  • 1Oplossingen
  • 6Likes
Wat een puinhoop rondom dit abonnement. Het is mij na het bestoken van Vodafone via allerlei kanalen eindelijk gelukt om de abonnementen op 1 klantnummer te krijgen (anders was Red Together sowieso niet mogelijk). Dat ze allemaal al op mijn naam stond deed niet ter zake, het moest omgezet worden naar 1 klantnummer. Dit liep al sinds vorige week maandagochtend vroeg, maar vandaag heb ik uiteindelijk Red Together met 3 abonnementen kunnen activeren. Tot die tijd bent ik tegen een muur van Vodafone medewerkers aangelopen die ik al heb omschreven in eerdere posts. En elke weer andere antwoorden op dezelfde vragen. Dan weet je het op een gegeven moment echt niet meer. 'Wie moet ik nou geloven?'

Toezeggingen die niet worden nagekomen, niet terug gebeld worden, geen bevestigingen per email krijgen.... Ik kan ze allemaal afvinken.

Gek genoeg is het gisteren via Twitter gelukt om iets voor elkaar te krijgen, nadat ik verwees naar dit topic (waarin stond beschreven wat voor ellende ik allemaal tegen kwam om tot een omzetting te komen). Uit frustratie heb ik dat maar gedaan, omdat ik vlak daarvoor via een chat nogmaals vrolijk de mededeling kreeg dat het nog wel 5 werkdagen kon gaan duren..

Gisteravond is er eerst eentje omgezet en in de loop van vanochtend is de andere naar dat klantnummer omgezet door ene Vera (achternamen doen we niet meer aan in het kader van de privacy). Dat is trouwens ook lekker handig, bedenk daar dan wat op. Geef die mensen een personeelsnummer, ik kan niemand aanspreken op zijn eerder uitspraken of toezeggingen. Met wie heb ik gesproken? Ook dat heeft geen zin meer.


Maar eenmaal overgezet, de ellende is nog niet voorbij, want Red Together met meerdere gebruikers activeren en beheren werkt niet helemaal niet goed! Een pauzeknop die er niet meer vanaf gaat, de My Vodafone accounts die ik niet goed geactiveerd krijg (voor de Red Extra gebruikers), screenshots die door Vodafone online werden getoond van de gebruikersapps (bij de introductie) die ik helemaal niet kan vinden. En het erge is, de meeste medewerkers weten vaak minder dan ik zelf inmiddels weet. En ik heb er heel wat gesproken de afgelopen week. Als ik 1 tip mag geven, activeer voorlopig alleen de (Red Extra) gebruikers die zijn toegevoegd, geef ze toestemming tot de databundel en blijf er verder maar vanaf. Voordat je het weet hang je weer aan de telefoon en krijg je weer van het kastje naar de muur m.b.t. de techniek. Daar zit ik nu zo'n beetje...

Echt kwalijk vind ik verder dat je niemand krijgt te spreken als het gaat om die contractoverdracht (omzetting naar 1 klantnummer). In eerste instantie werd mij verteld dat deze afdeling telefonisch niet bereikbaar is, maar vanochtend vertelde een medewerker mij een heel ander verhaal. Namelijk dat dit administratieve gedeelte uitbesteed zou zijn.. Geen idee of dat echt klopt, maar het is duidelijk dat er nog heel veel verbeterd moet worden, want ook daar ging het fout zonder dat dit gecommuniceerd werd (terwijl dit intern wel zichtbaar was, info verkregen via de telefoon).

Maar telefonisch niet bereikbaar - denk daar nog maar eens over na - ze werken met mensen die telefonisch dus niet bereikbaar zijn. We hebben het over Vodafone, een telefoonprovider!

Test dit product dan eerst bij een paar trouwe klanten die zich hier voor aanmelden, met een gratis periode of zo, dan loop je allemaal tegen dit soort dingen aan en administratieve handelingen die tot 10 werkdagen kunnen oplopen, daar kun je toch niet mee aankomen in 2018? Zeker niet op het moment dat er alleen maar sprake is van abonnementen onder 1 klantnummer wegschrijven (die allemaal al op mijn naam stonden). Klantnummers die Vodafone overigens zelf heeft aangemaakt, daar sta ik toch helemaal buiten? Val mij daar dan ook niet mee lastig en bedenk een efficientere manier om dit om te zetten (ook al doe je tijdelijk iets in de vorm van de aan te sluiten gebruikers even in hun bestaande account bijvoorbeeld 20 GB data te geven).
Energieboy
Expert
Expert
  • 11781Posts
  • 3469Oplossingen
  • 3093Likes
Wat goed dat je je verhaal hier met ons wil delen. Moet eerlijk zijn dat ik ook via de klantenservice mijn abonnement heb afgesloten met nummerbehoud en er totaal niet doorheen kwam van de fouten. Toen iemand mij zei dat ik beter Webcare (via Twitter of Facebook) kon contacten ging het allemaal veel beter.

Ik hoop dat het allemaal goed komt en iedereen die over wil stappen heeft zeker wel iets aan je verhaal ??. Bedankt!
Louis
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 11416Posts
  • 1741Oplossingen
  • 2192Likes
Hoi eouwehand

Jeetje wat een ervaring! Ik kan me voorstellen dat je gefrustreerd hierover bent, Dit is absoluut niet de bedoeling dat het op deze manier verloopt en bepaalde uitspraken gedaan zijn. Namens Vodafone bied ik je dan ook mijn excuses aan.

Ik wil je bedanken voor je feedback en eerlijkheid hierover. Ik ga dit ook intern doorgeven zodat hier in de toekomst beter rekening mee gehouden wordt.

Vodafone stelt privacy van haar klanten en haar medewerkers hoog in het vaandel. Dit is ook de reden waarom collega's alleen hun voornaam geven. Zij hebben hier zelf de keuze in om ook hun achternaam te geven.

Ik vind het ontzettend jammer om te lezen dat je nu niet verder komt en deze ervaring hiermee hebt. Het omzetten van klantnummers is echter wel van belang. Dit kan inderdaad een aantal dagen duren. Helaas werkt het namelijk niet als het op verschillende klantnummers staat. Zodra het omgezet is, kan het gekoppeld worden via my Vodafone. Ook de feedback hierover zal ik intern aankaarten.

Ik hoop dat het alsnog snel wordt opgelost! Zo niet, horen we het graag van je.
eouwehand

Meedenker
  • 23Posts
  • 1Oplossingen
  • 6Likes
Steven Bedankt voor je reactie, alleen is een geschreven excuses hier voor mij inmiddels echt onvoldoende. Zeker omdat ik gisteravond weer ellende kreeg (buiten mijn schuld om) toen de data van de Red Extra abonnementen ineens uit werd geschakeld nadat er iets gewijzigd was in My Vodafone. Door kinderziektes ging het wederom mis, kon ik weer gaan bellen en mocht ik weer aan twee keer mijn verhaal doen, want na de eerste uitleg over mijn probleem vertikte de eerste medewerker het om het klantvriendelijk op te lossen.

Hoe moeilijk is het om iemand (die zegt dat ie nu echt moet werken) zijn telefoonnummer te noteren en het dan zelf over te dragen aan een collega. ‘Nee, ik ga u nu doorverbinden met die collega en dan moet u nogmaals u verhaal doen, anders kunnen wij u niet helpen’. Bij alles bepaalt Vodafone hoe het gaat en staat men niet open voor een andere aanpak, hoe groot de gecreëerde puinhoop ook is geworden.

Het lijkt wel alsof sommige medewerkers compleet hun inlevingsvermogen overboord hebben gegooid en zich halstarrig vast houden aan ‘hoe het nou eenmaal werkt’ en de procedures.

Uiteindelijk functioneren de dataverbindingen nu weer, maar nog steeds heb ik een pauzeknop die niet meer uit te zetten is in mijn account (zelfs niet door jullie, maar gelukkig krijg ik geen beperkte data) en houd ik mijn hart vast voor wat er nog meer op mijn pad gaat komen.

Maar het lijkt mij inmiddels logisch dat Vodafone mij op één of andere manier gaan compenseren voor alle tijd (echt uren) en ergenis die hier in is gaan zitten.

En ik zeg het nogmaals hier, we weten allemaal hoe het werkt bij de energiebedrijven, telefoonmaatschappijen en andere grote bedrijven... Je bent vaak zo de klos als het mis gaat. iedereen heeft inmiddels wel die ervaring. Waarom leren de Vodafones van deze wereld nou niet van die gevallen?
Louis
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 11416Posts
  • 1741Oplossingen
  • 2192Likes
Hoi eouwehand

Jammer om te lezen dat het niet opgelost is en het mis blijft gaan!

Ik raad je in dit geval om even contact op te nemen met onze collega's via Twitter, Facebook of via de chat, zodat zij direct met je mee kunnen kijken hiervoor en alsnog ervoor kunnen zorgen dat het wel correct gaat lopen zoals het hoort.
Je mag daarbij ook een link van dit topic gebruiken, zodat je niet weer het hele verhaal opnieuw hoeft te doen.

Vanuit hier heb ik helaas niet de mogelijkheid om in de sytemen te gaan. Dit is omdat het forum bedoeld is voor vragen van klanten die beantwoord worden door klanten.
eouwehand

Meedenker
  • 23Posts
  • 1Oplossingen
  • 6Likes
Steven Dit is nu precies wat ik bedoel:


  • 'Vanuit hier heb ik helaas niet de mogelijkheid'
  • 'contact op te nemen met onze collega's via Twitter, Facebook of via de chat'.

Uiteraard onderneem ik natuurlijk steeds actie, maar je doet het exact dat ik hierboven omschrijf! En zo moet ik elke keer weer langs elke afdeling en persoon om mijn verhaal te doen. Ik schrijf het hier bewust in de hoop dat mensen er wat van leren.

Maar jij werkt toch ook bij Vodafone? Jij hebt toch alles gelezen over mijn ervaringen en ellende en tóch neem ook jij geen verdere actie, terwijl je er gewoon werkt. Dit gaat niet over T-Mobile over over KPN... Nee, dit gaat over het bedrijf waar JIJ werkzaam bent.

Ik citeer je nog even 'Jammer om te lezen dat het niet opgelost is en het mis blijft gaan!'

Maar daarna doen we weer de oogkleppen op en sluit je af met 'Vanuit hier heb ik helaas...'

Ergens had ik nog de hoop dat er iemand denkt, 'dat moeten we anders oplossen, deze case moeten we niet blijven doorverwijzen, want ik kan het dan zelf wel niet oplossen, maar hier moet ik wel mijn collega's actie op laten nemen en melding van maken'...

Als er zo langzamerhand eens iemand contact met MIJ zou hebben opgenomen, dan zou dat toch veel prettiger en klantvriendelijker zijn geweest? Eerst even inlezen hier, contact opnemen, kijken wat we nog voor deze klant kunnen doen en nog belangrijker, wat we hiervan kunnen leren. Maar nee hoor, ook jij blijft mij doorverwijzen.

Ik geef het nu echt op deze manier. Echt zonde van mijn tijd 😉
Energieboy
Expert
Expert
  • 11781Posts
  • 3469Oplossingen
  • 3093Likes
Hoi eouwehand ,
Ik kan me heel goed voorstellen dat je deze reactie geeft. Het is ook niet te begrijpen dat je hier een vraag komt stellen en dat iemand van Vodafone je dan niet helpt en je verwijst naar de klantenservice of wel ander kanaal dan ook. Jij wil graag geholpen worden en daarom kom je hier.

Echter, dit is een klanten helpt klanten Community en het is de bedoeling dat klanten elkaar helpen, waar mogelijk is. Administratieve dingen zoals rekeningen, overstappen, kortingen enz enz... wat maar te maken heeft om intern bij je gegevens te kunnen, dat kan hier gewoon niet. Klanten kunnen je daar niet mee helpen maar moderatoren zijn hier alleen om te kijken of alles goed verloopt en eventueel een antwoord meer te verduidelijken maar ook die kunnen niet meer doen dan deze informatie verstekken. Eigenlijk, in mijn ogen, maar als Vodafone het anders ziet, zijn de moderatoren er alleen om te controleren of alles goed gaat en waar mogelijk is een beetje bij te sturen.

Zelf ben ik ook actief op de Community van Ziggo en daar kunnen de moderatoren wel wat meer dan alleen controleren. Dat lijkt mij voor deze Community (van Vodafone) ook niet zo'n slecht idee en ik hoop dat ze hier ook snel iets aan gaan veranderen. De vormgeving is mooier geworden, nu nog het helpen van de klanten.

Wat blijft er dan over, bellen met de klantenservice of via Twitter en/of Facebook. Daar zitten mensen van afdeling webcare die best veel voor je kunnen uitzoeken. Begrijp volkomen wat je schrijft en nogmaals, ik ben ook maar een klant, dus ik begrijp helemaal wat je schrijft en hoe je er over denkt. Maar daar koop je niets voor, op dit moment :sunglasses:

Kom niet voor Steven op of voor Vodafone, zo zit ik niet in elkaar. Maar wilde wel graag mijn gedachten er over kwijt.
eouwehand

Meedenker
  • 23Posts
  • 1Oplossingen
  • 6Likes
Energieboy Ik snap uiteraard dat de zaken, zoals jij ze hierboven omschrijft, niet vanuit hier geregeld kunnen worden. Maar ik schrijf het hier met name op om Vodafone wakker te schudden. Alles wat er speelde heb ik natuurlijk ook via alle beschikbare en de daarvoor bedoelde kanalen gemeld. Er is niets van dit alles wat er mis was (en is) waar ik ze niet op die manier van op de hoogte heb gebracht.

Het gaat mij erom dat ik hier aan de kaak willen stellen dat de manier van werken van Vodafone daarbij aan alle kanten faalt. Dan moet ik toch omschrijven wat mij is overkomen? Maar bij deze, dit was mijn laatste post... Laat ik er maar om lachen. En door!!
wiewerkternogte

Ontdekker
  • 1Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes
Ik kan het hele proces van eouwehand 1 op 1 overnemen. Momenteel ben ik ook nog steeds bezig om 3 Red Extra abonnementen onder het Red abonnement te krijgen. Ik heb al een klacht ingediend bij Vodafone om de gemaakte data kosten gerestitueerd te krijgen.

KLACHT: "Mijn bestelling was om 4 bestaande Red abonnementen (in combinatie met Ziggo) om te zetten naar een Red Together abonnement. Dus 1 Red Together met 3 Red Together extra abonnementen. Tijdens het verwerken van die aanvraag via de telefoon werd de verbinding verbroken. Daarna teruggebeld maar kreeg natuurlijk iemand anders aan de lijn die wat heeft nagekeken en zag dat de wijziging wel in werking was gezet.
Toen bleek dat ik weliswaar al 80 GB datategoed had gekregen, maar de andere drie nummers hadden helemaal geen datategoed meer. Daardoor maakten zij opeens kosten omdat alle data buiten de bundel viel. Weer teruggebeld en toen bleek ineens dat er ook 3 contractoverdracht formulieren ingevuld moesten worden. Daar was eerder nog met geen woord over gerept. Dat schijnt vervolgens alleen maar via email te kunnen en neemt 5 werkdagen in beslag.
Graag zou ik de data kosten die worden gemaakt totdat de wijziging volledig is doorgevoerd dan ook vergoed willen hebben. Tot op dit moment is dat een bedrag van 12 euro.
De databundel die op dit moment wordt weergegeven (zie bijlage) is door een medewerker toegekend voor een korte overbruggingsperiode omdat hij dacht dat de contractoverdracht snel te regelen was bij een Vodafone winkel. Dat blijkt dan weer niet het geval te zijn.
Dus iedereen verteld iets anders en er komt steeds weer opnieuw een aap uit de mouw.
Graag hoor ik van u hoe ik onterechte onkosten gerestitueerd kan krijgen."

Nu is twee dagen geleden 1 contractoverdracht verwerkt, van de andere 2 zegt Vodafone dat ik de identiteitsbewijzen moet meesturen. Die zaten echter gewoon bij de verstuurd emails. Nu heb ik die emails, na een chat met Vodafone, opnieuw gestuurd. Wordt waarschijnlijk weer 5 werkdagen wachten, zonder zekerheid dat het dan wel goed gaat. Ondertussen ben ik op vakantie.
Op mijn hoofdnummer heb ik 160GB maar ik kan nog geen bundel kan toekennen aan het ene nummer dat wel is overgezet,

Om moe van te worden. Vodafone voldoet totaal niet aan de verwachtingen die worden geschapen bij deze campagne. Jammer genoeg hebben ze een 'machtspositie' omdat het bij het wijzigen van aanbieder ook een grote rompslomp is. Partner Ziggo moet hier ook niet blij mee zijn. Alhoewel die er zelf ook wat van kunnen.
Louis
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 11416Posts
  • 1741Oplossingen
  • 2192Likes
Hoi wiewerkternogtegenwoordig

Dankjewel voor het delen van jouw ervaring! Jammer om te lezen dat het mis gaat! Ik kan me je frustratie dan ook goed voorstellen.
Heb je via de website (my Vodafone) wel al gekeken of de optie betreft data delen op mogelijk staat bij het nummer wat is overgezet? Mijn collega's van de chat kunnen dit ook controleren voor je.

Vanuit hier kan ik vanwege privacyredenen niet in de systemen. Hierdoor kan ik geen gegevens opvragen, inzien of aanpassen. Mijn collega's van de chat, Twitter of Facebook kunnen met je mee kijken hoe het met de overdracht staat en of er aan de kosten betreft data en dit issue iets gedaan kan worden.

Ik hoop voor je dat het dan ook snel is omgezet en werkt.
Marilyn77

Ontdekker
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes
Amen! Wij zitten in hetzelfde schuitje als eouwehand.
Inmiddels bijna 2 maanden bezig, vele aangemaakte cases, mails, telefoontjes, winkelbezoeken en nog geen steek verder. Vanmorgen telefonisch te horen gekregen dat we sinds 3 dagen 160gb internet hebben, wat niet te zien is in de app, vanmiddag een SMS dat de 160 gb nu echt op is.....we kunnen veel, maar 160gb opmaken in 3 dagen is ook voor ons onmogelijk. Ik hoop dat het is opgelost voor eouwehand, dan is er voor ons ook nog hoop. En als er geen hoop is dan is er wel KPN
Louis
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 11416Posts
  • 1741Oplossingen
  • 2192Likes
Je kunt alleen de nummers pauzeren zodat er geen data verbruikt wordt door dat desbetreffende nummer Marilyn77
Daarnaast kun je instellen wanneer je notificaties wilt ontvangen.
Louis
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 11416Posts
  • 1741Oplossingen
  • 2192Likes
Betreft het verbruik kun je controleren in de toestellen. Via de website kun je de sessies opvragen.
Het kan wel zijn dat als het midden in de maand is aangesloten, het per rato is berekend.
Marilyn77

Ontdekker
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes
Dat snap ik Steven, maar als er nog steeds niks in de datapot zitten hoef ik ook geen notificaties in te stellen want kan er toch geen gebruik van maken.
De pauze knop was de eerste van de problemen, die stond erop, niemand had het gedaan, maar niemand kreeg het er ook af. Dus mochten we ooit data krijgen dan blijven wij wel van de pauze knop af.

Ons grote probleem is dus dat er niks in onze datapot zit en er dus ook niks valt in te stellen. We doen het nu met de 8 gb die we ter compensatie hebben gekregen, maar krijgen wel de rekening voor 160gb....snap je mijn frustratie na 2 maanden? Ik wil het graag opgelost zien door Vodafone.
Louis
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 11416Posts
  • 1741Oplossingen
  • 2192Likes
Dat kan ik mij zeker goed voorstellen Marilyn77 en zeker dat alles correct staat in my Vodafone!
Ieke10

Gedreven Meedenker
  • 29Posts
  • 0Oplossingen
  • 7Likes
Hier is het niet anders hoor. Ik ben al vanaf 7 juni bezig om ieder een eigen Vodafone account te geven, wat ze voor red together al hadden. Maar ook dat gaat steeds fout en is steeds weer opgelost, zonder dat er iets is opgelost. De over stap naar red together ging hier verder goed omdat al de nummers al onder één klant nummer vielen, maar daar is dus alles mee gezegd. De eerste rekening was €30,00 te hoog omdat de extra abonnementen in eens €25,00 per abonnement waren ipv €15,00. Ook ik heb heel wat uurtjes aan de telefoon gehangen en nog is het niet opgelost en ik verwacht nog maals heel wat uurtjes te moeten bellen. Iedereen beweerd wat anders totdat je ze wijst op wat er op internet staan. Ik vraag steeds om een deskundige maar dat zijn ze allemaal. Maar problemen oplossen Ho, maar, dat is niet voor ons weggelegd. Heel deskundig. Wanneer kunnen we trouwens echt een keer de data verdelen ipv notificaties instellen. Want ook dat werd beloofd aan het begin! Er wordt hier veel om gevraagd dus ik denk Vodafone doe er iets mee! Of wordt het forum niet gelezen? Dat gevoel krijg ik. Of te wel ik ben inmiddels ook behoorlijk gefrustreerd en teleurgesteld in de werknemers van Vodafone rondom red together!
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic