Kyra
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 499Posts
  • 5Oplossingen
  • 49Likes

Nummerbehoud voor prepaid - Alle ins & outs

Deze informatie is verouderd en daarom gearchiveerd.

 

Lees meer

Wil je je nummer niet verliezen, maar toch overstappen naar Vodafone prepaid? Dat kan! Op onze website kun je stap voor stap zien hoe je nummerbehoud aan kunt vragen. In het eerste dropdownmenu kun je je huidige situatie aangeven en in het tweede dropdownmenu de optie die je graag wilt hebben. In dit geval is dit dus de laatste: Vodafone prepaid. Aangezien we merken dat er ondanks de informatie op de website toch nog vragen zijn, geven we je hier wat meer uitleg.

Nummerbehoud van een abonnement (niet Vodafone) of Vodafone abonnement naar Vodafone prepaid

Via onze website, Vodafone winkel of telefonisch kun je een bestelling doen voor prepaid. Je kunt de keuze maken tussen prepaid met een toestel of zonder een toestel. Let erop dat je nummer bij je huidige provider nog niet opgezegd is, dat doen wij namelijk voor je. Zo loopt je nummer mooi over en voorkom je dat je nummer per ongeluk afgesloten is. In dit laatste geval kan Vodafone het nummer niet overnemen.

Als je de bestelling gedaan hebt krijg je de prepaid simkaart zo snel mogelijk toegestuurd. Mocht je de simkaart in de winkel aanschaffen, dan krijg je die uiteraard direct mee. Het is belangrijk dat je het tijdelijke nummer op de simkaart activeert. Dit kun je doen door eenmalig te bellen met de nieuwe simkaart naar een willekeurig Nederlands telefoonnummer. Het tijdelijke nummer wordt uiteindelijk vervangen door jouw eigen telefoonnummer. Hierna kun je het nummerbehoud aanvragen.

Je dient bij de aanvraag rekening te houden met de opzegtermijn. Bij een particulier abonnement heb je een opzegtermijn van één maand en bij een zakelijk abonnement is dit drie maanden. Mocht je abonnement nog niet afgelopen zijn, dan kun je de aanvraag voor het nummerbehoud 120 dagen voor de einddatum bij ons aanvragen. Bij de aanvraag kun je zelf een gewenste datum aangeven. We adviseren hiervoor een werkdag te kiezen. Het is namelijk niet mogelijk om je nummer in het weekend over te zetten. Kies je een datum die valt op een zaterdag of zondag, dan zullen wij de datum aan moeten passen naar een werkdag.

Zodra het nummerbehoud goedgekeurd is krijg je van ons bericht per sms. Hierin staat vermeld op welke dag het nummer over wordt gezet. Het is raadzaam die dag op pad te gaan met beide simkaarten. Zowel van je huidige provider als van Vodafone. Het kan namelijk de hele dag duren voordat het nummer overgezet wordt en zo ben je niet onbereikbaar. Dit gaat geheel automatisch en je hoeft daar dus niets voor te doen. Zodra de simkaart van je huidige provider niet meer werkt, gaat het allemaal heel snel. Plaats de Vodafone simkaart dan in je toestel en je kunt er mee aan de slag!

Nummerbehoud van prepaid (niet Vodafone) naar Vodafone prepaid
Ook als je gebruik maakt van prepaid van een andere provider kun je je nummer meenemen naar Vodafone prepaid. De procedure is bijna hetzelfde als bovenstaand, maar de overstap kan iets sneller. Ook hier dien je eerst een bestelling te plaatsen voor prepaid met of zonder toestel. Daarna activeer je de simkaart door te bellen met een willekeurig Nederlands telefoonnummer. Hierna kun je het nummerbehoud aanvragen.

Aangezien je bij prepaid geen opzegtermijn hebt, hoef je daar geen rekening mee te houden. De aanvraag neemt dan vijf tot tien werkdagen in beslag. Ook hierbij geldt wel dat het nummer niet overgezet kan worden in het weekend.

Verder gaat het hierna hetzelfde in zijn werk als bovenstaand. Zodra het nummerbehoud goedgekeurd is, krijg je van ons een sms met de datum van de dag van de overzetting. Binnen een dag of tien bel je dan met je eigen nummer via Vodafone.

Nummerbehoud wijzigen
Als er bepaalde gegevens niet kloppen in je nummerbehoudverzoek, ontvang je van ons een sms. Hierin vind je een link. Via die link kun je het verzoek dan zelf aanpassen en opnieuw indienen. Zo hoef je niet opnieuw contact met ons op te nemen!

Nummerbehoud annuleren
Als je nummerbehoud bij Vodafone aan hebt gevraagd, maar je toch liever bij je oude provider blijft dan kan dat natuurlijk. Hiervoor dient de aanvraag wel geannuleerd te worden. Heb je de bestelling in een Vodafone winkel gedaan, dien je de bestelling daar binnen 48 uur te annuleren. Heb je de bestelling online of telefonisch gedaan, heb je een zichttermijn van 14 dagen. Als de bestelling nog niet geleverd is, kun je het telefonisch annuleren.

Nummerbehoud voor abonnementen
Alle informatie over nummerbehoud voor abonnementen vind je hier.

Mocht je toch nog vragen hebben of er is een en ander niet duidelijk neem dan eerst een kijkje op onze website. Als je daar je antwoord ook niet kunt vinden kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic