Nadia
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 730Posts
  • 20Oplossingen
  • 70Likes

Nieuwe roamingtarieven voor abonnementen vanaf 30 april 2016

http://voda.fo/ne/karbkVanaf 30 april 2016 gelden er nieuwe roamingtarieven in een aantal Europese landen. Wat is roaming ook alweer? Roaming wil zeggen dat je gebruik maakt van je telefoon op een buitenlands netwerk. Op onze website vind je een overzicht van de nieuwe tarieven en de betreffende landen.

Ondanks de aangepaste roamingtarieven blijft onze voordeelbundel Alles-in-1 op Reis (XL) in de meeste gevallen de goedkoopste optie. We hebben de bundel speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid. Hieronder leggen we precies uit hoe de nieuwe tarieven berekend worden en wat er verandert aan Alles-in-1 op Reis (XL).

Wat verandert er precies aan de roamingtarieven?
Vanaf 30 april gelden er nieuwe roamingtarieven die zijn vastgesteld door de EU. Bellen, sms'en en internetten in de betrokken Europese landen wordt straks goedkoper. Als je je mobiele telefoon gebruikt in Europa betaal je nog maar een kleine, door de EU vastgestelde toeslag. Je Nederlandse bundel wordt niet aangesproken.De toeslag voor je telefoongebruik in Europa vind je terug op je maandelijkse rekening. In de tabel hieronder zie je welke toeslag dit is:


Tarief tot en met 29 april 2016*
Tarief vanaf 30 april 2016*

Bellen (per minuut)
€ 0,23
€ 0,06

Gebeld worden (per minuut)
€ 0,06
€ 0,01

Sms (per sms)
€ 0,07
€ 0,02

Internet (per MB)
€ 0,24
€ 0,06

MMS (per MMS)
€ 0,24
€ 0,06

* Dit geldt alleen in de onderstaande landen:Wat verandert er aan de Alles-in-1 op reis (XL) bundel?
Met de Alles-in-1 op Reis Dagbundel krijg je vanaf 1 mei voor €2 per dag 50 belminuten, 50 sms’jes en 50 MB per dag in de Voordeellanden. Ook de Alles-in-1 op Reis XL wordt vergroot. Daarmee krijg je vanaf 1 mei 125 belminuten, 125 sms’jes en 125 MB voor €4 per dag.

Q&A
Volgens de nieuwe EU-regels gaat dit tegoed uit je nationale bundel. Doen jullie dit ook?
Nee, wij hebben ervoor gekozen om het verbruik vooralsnog niet als tegoed van je nationale bundel af te halen. We brengen alleen de toeslag (gedeeltelijk) in rekening, er gaat geen tegoed van je nationale bundel af.

Hebben deze roamingtarieven ook invloed op de tarieven buiten de betrokken landen?
Nee, buiten de EU zijn de tarieven niet gereguleerd. Een aantal van onze 43 Voordeellanden zijn landen die niet onder Europa/EU vallen (bijv. Japan, Australië, Turkije), dus ook daar is Alles-in-1 op Reis te gebruiken. In alle landen buiten de Voordeellanden bieden we de Internet op Reis Wereld Dagbundel.

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic