Stevie
Expert
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

Leveringen iPhone 5 - iPhone D-DayiPhone D-Day!

In Amsterdam is hij al uitverkocht, maar voor ons is het zover! De Iphone is er en leverbaar bij Vodafone! De winkels zijn er klaar voor, online is er klaar voor, telesales is er klaar voor, laat maar komen!

Natuurlijk zijn we sinds woensdag al aan het pre-orderen, maar vandaag is het officieel; de verkoop van de iPhone 5 bij Vodafone!

Heb jij al een order geplaatst en een orderbevestiging gekregen? Dan is het nog even afwachten tot jouw toestel komt.... wie weet vandaag al :S! De eerste klanten krijgen vandaag, of anders uiterlijk maandag hun toestel.
Of heb jij niet gepre-ordered, maar ben jij één van de die hards die in de rij staat bij één van onze winkels? Maak dan wat foto's van de drukte en stuur deze door!!

Ik wens jullie allemaal veel plezier met je nieuwe iPhone, of het verkrijgen ervan en als jullie vragen hebben dat zijn jullie van harte welkom op het forum!

PS: We zullen via het forum ook status updates blijven geven over leveringen, voorraden etc. To be continued....Update:

Om vooraan het topic ook alle updates te tonen pas ik deze post aan en zal hieronder ook alle updates plaatsen.


 • Vraag 1: Meerdere mensen die 26/09 hebben besteld, hebben nog geen idee van levering van het toestel. Orderbevestiging is wel goed gegaan bij jullie toch? Mensen die later hebben besteld, hebben vaak het toestel wel al, is er iets met deze groep?
 • Antwoord 1: Deze issue is intern doorgezet en nagekeken. We hebben toen aangegeven dat er door handmatige doorvoering e.d. de orders op afgesloten stonden terwijl de toestellen nog niet verzonden waren. Hierdoor kregen jullie geen updates per mail of sms. Vervolgens zijn de uitleveringen begonnen, op dit moment krijgen geloof ik alle 26/9 bestellers hun toestel druppelsgewijs binnen. Zo zal het vanaf nu ook doorgevoerd worden met 27/09 orders, 28/09 etc. etc.


 • Vraag 2: Orderbevestigingen komen over het algemeen wel binnen? Of hebben hier nog steeds meer mensen problemen mee?
 • Antwoord 2: Iedere ochtend zal een batch orderbevestigingen uit worden gestuurd naar diegene die een nieuwe bestellingen hebben geplaatst de dag ervoor, dus bijv. op donderdag besteld, op vrijdag orderbevestiging. Let op: bij een foutief e-mailadres zullen wij geen orderbevestiging kunnen sturen, controleer dus goed op spelfouten e.d. bij telefonische aanvraag, spel je mailadres o.i.d. zodat je zeker weet dat het goed wordt genoteerd. Soms kan het iets langer duren dan 24 uur door verwerkingen van orders in het systeem.


 • Vraag 3: Hoe kan het dat toestellen die tegelijkertijd zijn besteld en hetzelfde toestel zijn apart worden geleverd? OF Hoe kan het dat iemand die een dag later heeft besteld het toestel eerder heeft (hangt samen met punt 1)?
 • Antwoord 3: Verschillende kanalen (online, telefonisch), verschillende aanvragen (nieuw of verlenging), verschillende toestellen, aangeleverde voorraad vanuit Apple, besteldatum en tijdstip, handmatige verwerking of via het automatische systeem, dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levering. Daardoor lijkt het alsof het niet FIFO is, maar wordt wel zoveel mogelijk gedaan met de beschikbare voorraad. Echter doet ieder kanaal dit apart. Dus daardoor kunnen er verschillen ontstaan tussen bestellingen die online of telefonisch worden geplaatst. Dit is even apart van de groep die we in vraag 1 hebben beschreven.


 • Vraag 4: Ik heb geen ordernummer ontvangen OF ik heb een ordernummer maar kan mijn status niet tracken?
 • Antwoord 4: Normaal krijg je een ordernummer op basis van jouw individuele persoonlijke bestelling. Momenteel worden er duizenden orders tegelijkertijd door het systeem gehaald waardoor we niet in staat zijn momenteel om gepersonaliseerde ordernummers mee te sturen, dit geldt voor klanten die een verlenging hebben aangevraagd online of telefonisch of telefonische nieuwe aanvragen. Nieuwe aansluitingen die via internet zijn aangevraagd zullen wel een ordernummer ontvangen (I know, raar, maar dat is een anders systeem), deze kunnen via de status ordertool (https://www.vodafone.nl/shop/order/orderLookup.jsp) opgezocht worden. Ik geef echter eerlijk toe dat deze tool niet altijd adequaat werkt en updates vaak niet tijdig worden verwerkt, waardoor je niet altijd op de hoogte zult worden gehouden van je order zoals gewenst.


Update

Voorraad

Op dit moment is de voorraad beperkt, zoals deze bij Apple ook beperkt is. Uitleveren zal (helaas) minimaal 4 weken duren met de huidige voorraad en het aantal backorders dat we hebben en die er continu bijkomen. Nog altijd is dit wel afhankelijk van het toestel dat je hebt gekozen. Zoals je ook op het forum kon lezen, gaat het bijvoorbeeld hard met de zwarte iPhone 5 16GB, witte toestellen, toestellen met meer geheugen zullen beter leverbaar zijn. Echter is de voorraad in het algemeen beperkt.


Tijdelijke stop

Om het aantal orders die in de wacht staan te beperken en de levertijd niet te ver laten oplopen hebben we ervoor gekozen om een tijdelijke verkoopstop in te lassen. Zodra de voorraad weer wordt aangevuld zullen we verder gaan met de verkoop.


26/09 groep

We hebben de status gecheckt van een aantal mensen uit de lijst die ik gisteren heb gegenereerd van mensen die op 26/09 hebben besteld maar nog geen iPhone hebben. Steekproefgewijs hebben we een aantal nummers gecheckt. Deze stonden allemaal klaar voor uitlevering, wat betekent dat er een toestel klaar ligt bij GLS en deze enkel nog jullie kant op hoeft te komen. Ik zie op het forum inderdaad ook een aantal mensen die aangeven dat ze het toestel hebben ontvangen n.a.v. een bestelling op 26/09.

Aan de hand van de voorraad die we ontvangen worden orders uitgeleverd die in backorder staan. Dit zien we nu ook gebeuren (gelukkig!), zo zal de tendens verder gaan naar de bestellers van de volgende dag, en dan de dag erna, dag daarna etc. etc.

Hou mij op de hoogte of jullie je toestel ontvangen!


Nummerbehoud

Goedkeuring van nummerbehoud wordt gecommuniceerd per sms.Update (10/10/2012):


 • Op dit moment hebben we geen voorraad, er komt wel weer nieuwe voorraad binnen, maar dan moet je je bedenken dat het om 100 toestellen gaat voor bijvoorbeeld een aantal dagen. Deze worden volledig toegeschreven aan backorders, er komen momenteel geen nieuwe bestellingen binnen, hier hebben we via de Online shop en Telesales een tijdelijke stop op gezet.


 • De gemiddelde levertijd bedraagt nog altijd 4 weken, gelijk aan bestellen bij Apple zelf via de online shop. Zo heeft Apple ook hun online reserveringen pagina dichtgegooid; er kunnen geen reserveringen worden gemaakt vanwege zeer beperkte voorraad. Als de leverancier zelf al dergelijke maatregelen moet nemen, kunnen jullie je voorstellen dat er echt een tekort is.
 • Levertijd is nog altijd afhankelijk van het type toestel, we krijgen niet overal even veel nieuwe voorraad van, de ene keer is het voornamelijk 16GB, dit keer 32GB bijvoorbeeld.

 • Nieuwe klanten krijgen GEEN voorrang op bestaande klanten, alles is gelijk getrokken. Echter kan het omdat nieuwe klanten worden afgehandeld en uitgeleverd via Dynafix en niet intern via Vodafone, dat zij eerder een toestel krijgen omdat Dynafix sneller levert. Dit zijn echter speculaties en kan geen garantie aan worden verleend.


 • Nummerbehoud wordt direct in behandeling genomen zodra dit wordt aangevraagd. Hoe lang dit duurt is mede afhankelijk van de oude provider. Op het moment dat het is goedgekeurd ontvang je een sms en zal je order volledig worden verwerkt waarna je order aan een toestel word gekoppeld en het word uitgeleverd.
Verder zijn er niet veel nieuwtjes. Ik weet dat het niet veel is, maar het is moeilijk om veel te vertellen over toestellen die niet leverbaar zijn 🙂 en waarvan je niet concreet weet wanneer ze komen. Hopelijk hebben jullie er iets aan...Update (17/10/2012):


We zijn aan het wachten op een nieuwe levering van Apple. Er staat een levering gepland met een (relatief) aanzienlijk aantal toestellen. Echter zijn wij nog steeds in afwachting wanneer de levering komt en hoeveel stuks het daadwerkelijk zijn. Zodra ik een bevestiging heb van deze levering zal ik dit doorgeven aan jullie. Vervolgens worden de aantallen verdeeld over de kanalen, dit zal gebeuren n.a.v. het aantal orders per kanaal. (Dit betekent niet dat de Vodafone winkels het meeste krijgen zoals sommige beweren, online en telesales hebben ook een groot aandeel in het aantal geplaatste orders.) Vervolgens zullen de toestellen worden uitgeleverd en wordt zoveel mogelijk en zo goed mogelijk de volgorde van besteldatum aangehouden.

Wanneer de uitlevering naar jullie, onze klanten precies gaat plaatsvinden durf ik nu nog niet te zeggen, daar zal ik weer meer informatie over ontvangen op het moment dat wij zelf voorraad hebben en de orders verwerkt gaan worden.

Sorry dat ik momenteel geen beter nieuws heb of niet meer, maar het komt eraan!


Update (18/10/2012):

Voor degene die nog geen sms hebben ontvangen, geen zorgen.
We sturen vandaag 2 bulken berichten uit naar klanten met openstaande orders.

De eerste bulk hebben we zojuist gestuurd, dit was een test groep met ongeveer 250 klanten erin.
De volgende groep zal later vandaag volgen.

Dan even over de voorraad:

Vandaag hebben we de levering ontvangen.
Deze voorraad zal worden verdeeld naar kanaal (zoals e-nova heel mooi heeft uitgelegd op de vorige pagina) en dan beetje bij beetje worden uitgeleverd. Dit kan echter even duren, omdat de toestellen nog moeten worden verdeeld, verwerkt, orders koppelen, weer verwerken, naar GLS, die moeten ze weer verwerken en uiteindelijk uitleveren.

Daarnaast is het zo dat er tijdens het weekend een wereldwijde technische update plaatsvind binnen één van de systemen van ons ordersysteem. Dit ter verbetering van het systeem. Dit kan evt. ook invloed hebben op uitleveringen van bestellingen, verwacht echter geen mega impact op het iPhone 5 gedeelte, maar vond het wel zo netjes het te melden.


Update (18/10/2012):

Ik krijg wat vragen van mensen die een mail hebben gekregen zojuist. Omdat we vandaag weer voorraad hebben gekregen is weer het één en ander in gang gezet in onze systemen. Hierdoor kan het dat je een mail krijgt o.i.d. Dit betekent dat je order door het systeem aan het lopen is.

Momenteel zijn wij orders dus aan het verwerken, als jouw order door het systeem heen gaat dan krijg je hier bevestigingsmails van. Morgen kan ik zien hoeveel orders zijn verwerkt en of dan alle orders uit september bijvoorbeeld zijn verwerkt. We zijn daar nu dus mee bezig, maar omdat ik niets wil communiceren voordat ik zeker weet dat alles goed in het systeem staat wacht ik even tot morgen voordat ik jullie een bevestiging geef van "ja, er is een iPhone beschikbaar voor deze orders", hopelijk begrijpelijk.

Er zijn drie batches smsjes uitgegaan vandaag, deze staan echter niet in relatie tot levertijd of allocatie van toestellen, deze zijn enkel ter informatie over de beperkte voorraad en onze excuses hiervoor.


Update 23/10/2012:

Eén van onze forum gebruikers Igor heeft een zeer goed initiatief gestart.
Hij heeft een gedeeld document opgezet waarin iedereen zijn gegevens kan plaatsen omtrent zijn of haar iPhone 5 order om zo een overzicht te krijgen van de leveringen van Vodafone: welke datum is grotendeels uitgeleverd, welke toestellen etc.

Vul dit formulier in om jouw gegevens ook in het gedeelde document te zetten.
Voor de resultaten hiervan kun je hier kijken.

Hopelijk helpt het!

Update 26/10/2012:

Hi allemaal,

Ik mag jullie goed nieuws brengen: Vodafone heeft een nieuwe voorraad iPhone 5 ontvangen en begint zo spoedig mogelijk met uitlevering van de toestellen! De groep klanten waar een iPhone 5 voor klaarligt zal een sms of e-mail ontvangen met daarin een bevestiging.
Let op: klanten die nieuw zijn bij Vodafone en hun contract hebben afgesloten via telesales ontvangen geen mail of sms. Deze klanten krijgen wel een telefoontje van de koerier voor het maken van een afleverafspraak.

Op het moment dat er een iPhone 5 aan jouw order is toegewezen en je een sms of mail hebt ontvangen dan verwachten wij binnen een week het toestel te kunnen uitleveren.

We kunnen niet aangeven om hoeveel toestellen het exact gaat of hoe de verdeling van toestellen ligt (hoeveel 16GB, 32GB, 64GB, zwart of wit), dus wacht even af of je een sms of mail krijg dat jouw toestel geleverd zal worden. Net zoals in vorige rondes zullen de smsjes in fases worden uitgestuurd, dus niet schrikken als je niet bij de eerste ronde zit.
Heb jij aan het einde van de dag echter geen sms of e-mail van ons ontvangen, dan zit jouw toestel helaas niet bij deze levering.

Update 30/10/2012:

Orders waarbij de klant vrijdag een sms heeft ontvangen over zijn/haar levering:
Ik zie een aantal mensen die vragen hebben over hun order n.a.v. een sms die ze vrijdag hebben ontvangen dat hun iPhone 5 bij de laatste levering zat. Als je deze sms hebt ontvangen is er sowieso een toestel voor jou beschikbaar! Ik heb dit zojuist nogmaals gecheckt. Jullie behoren tot een geselecteerde groep orders waar een toestel aan is gekoppeld, of waar dit momenteel gebeurd in het verwerkingsproces. We verwachten dat deze toestellen binnen een week kunnen worden uitgeleverd. Er zit wat vertraging in de verwerking eventueel door de storing in onze systemen die afgelopen weekend heeft plaatsgevonden, maar nogmaals, heb je een sms ontvangen, dan is er een toestel voor jou!

Witte iPhone 5:
We hebben een beperkte voorraad witte iPhone 5 mogen ontvangen. Deze toestellen zullen worden verwerkt, gekoppeld aan orders en vervolgens uitgeleverd. Hier geldt hetzelfde als voor de andere toestellen: ze worden gealloceerd over de verschillende kanalen en dan vanuit die kanalen uitgeleverd, zoveel mogelijk vasthoudend aan besteldatum. Het kan echter dat iemand uit een ander kanaal met een latere besteldatum het toestel eerder ontvangt, wederom, dit ligt aan het bestelkanaal.

Met vragen, jullie weten me te vinden!
3.305 Reacties 3.305
Igor

Gedreven Meedenker
 • 30Posts
 • 0Oplossingen
 • 14Likes

Yeaah! Vanmorgen mijn iPhone 5 binnengekregen! Heb maarliefst een uur gewacht met openen omdat er familie over de vloer was.. Nu wilde ik een unboxing video maken, maar ik kreeg mijn camera niet lekker gepositioneerd, verder was ik niet extreem enthousiast haha.

Oke, nu even mijn iPhone 4 backuppen en mijn iPhone 5 gebruiksklaar maken, en even kijken of ik de simkaart knip of dat ik nog helemaal naar de stomme tmobile winkel moet...
Stevie
Expert topicstarter
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

Pvdd schreef:
Stevie,

Goed om te horen dat er weer nieuwe toestellen zijn, een mooie update zo voor het weekend! 😄


 • Maar wat is nou de reden dat je nu niet weet om hoeveel toestellen het gaat, dat moet toch wel intern bekend zijn bij jullie? (vorige keer kon je ook aantallen noemen?)
 • En in hoeveel rondes worden de smsjes deze keer uitgezonden? (Vorige keer wist je ook in hoeveel bulken)
Zou je iets specifieker kunnen zijn, dat mogen we nou toch wel van je verwachten? Man Tong

Gr.
Verwachten mag je alles :).

Concrete aantallen mogen niet gecommuniceerd worden.
Dus die kan ik helaas niet geven, daarnaast vertelt een hard nummer vrij weinig.

De tweede ronde smsjes gaat zo uit, in totaal zullen er 3 rondes smsjes uitgaan.
Net zoals vorige keer, 1x test ronde, en dan 2x grote bulk.
Stevie
Expert topicstarter
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

Igor schreef:
Yeaah! Vanmorgen mijn iPhone 5 binnengekregen! Heb maarliefst een uur gewacht met openen omdat er familie over de vloer was.. Nu wilde ik een unboxing video maken, maar ik kreeg mijn camera niet lekker gepositioneerd, verder was ik niet extreem enthousiast haha.

Oke, nu even mijn iPhone 4 backuppen en mijn iPhone 5 gebruiksklaar maken, en even kijken of ik de simkaart knip of dat ik nog helemaal naar de stomme tmobile winkel moet...
Dus de video is niet gelukt? 😞
Dat zou jammer zijn, je zou de eerste zijn!

Voorzichtig met het knippen van je simkaart he, anders doet ie het dadelijk helemaal niet meer.
Ow en de nanosim is ook dunner, dus voorzichtig dat deze niet klem komt te zitten als je het probeert om je geknipte sim in je iphone 5 wilt duwen.
Stevie
Expert topicstarter
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

*UPDATE*

2de bulk smsjes is eruit!
Hou je telefoon in de gaten!

Dit zijn enkel smsberichten, geen mails meer.
3de bulk is ook enkel sms.
Die zal ik ook weer aankondigen.
RosesAreRed

Gedreven Meedenker
 • 32Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes

Zucht, mijn telefoon blijft angstvallig stil.....
e-nova

Liefhebber
 • 39Posts
 • 0Oplossingen
 • 4Likes

Van het weekend heb ik een klacht naar VF gemaild dat ik compensatie wil, omdat ik al 4 weken voor een veel duurder abonnement betaal, maar er geen gebruik van kan maken omdat ik geen smartphone heb.
 
Uiteindelijk heb ik maandag mij iPhone5 ontvangen en kreeg vandaag onderstaand antwoord op mijn klacht:
 
"Excuses voor de late reactie. Ik zag in ons systeem dat u het toestel inmiddels ontvangen heeft.
Om u enigszins tegemoet te komen in het ongemak voor het lange wachten, heb ik nog 1 maand extra 50% korting gegeven. "
 
Mooi meegenomen, LET WEL OP, dit is een tegemoetkoming omdat ik WEL betaalde, maar geen toestel had.
Later heeft VF de betaling pas laten ingaan bij activering vd simkaart. Bij mij (als een van de eerste bestellers) ging het abonnement meteen in bij verlenging.
MaartenW

Gedreven Meedenker
 • 57Posts
 • 0Oplossingen
 • 4Likes

@Stevie 

Krijgt iedereen een update sms? of alleen klanten waaraan geleverd gaat worden?
 
 
Deze verlengende klant geeft de hoop (bijna) op... voel me zwaar bedonderd door vodafone
RosesAreRed

Gedreven Meedenker
 • 32Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes

MaartenW schreef:
@Stevie 

Krijgt iedereen een update sms? of alleen klanten waaraan geleverd gaat worden?
 
 
Deze verlengende klant geeft de hoop (bijna) op... voel me zwaar bedonderd door vodafone
Ik ben de hoop inmiddels ook kwijt. Ik ben er langzaamaan klaar mee.
RobertvdMeijden

Liefhebber
 • 20Posts
 • 0Oplossingen
 • 3Likes

Ik heb nog helemaal niks geen sms of mail
5 oktober besteld verlening 
Limbo

Stamgast
 • 87Posts
 • 0Oplossingen
 • 46Likes

Ik heb een sms, ik heb een sms, ik heb een sms *rondjes ren*
RobertvdMeijden

Liefhebber
 • 20Posts
 • 0Oplossingen
 • 3Likes

@Stevie 
 
krijgt iedereen zowiezo een sms ?
vrofi

Gedreven Meedenker
 • 41Posts
 • 0Oplossingen
 • 5Likes

RobertvdMeijden schreef:
@Stevie 
 
krijgt iedereen zowiezo een sms ?
Nee, Stevie zei alleen de mensen voor wie er een iPhone beschikbaar is uit deze levering.
Pier076

Stamgast
 • 51Posts
 • 0Oplossingen
 • 20Likes

Zo te zien wordt het voor een hoop mensen een goed weekend!
Hij komt eraan!
Weeskees

Gedreven Ontdekker
 • 8Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes

Jaaaa zou het dan eindelijk zo ver zijn? Net dit smsje gekregen!

Beste klant, goed nieuws! Wij hebben voorraad vanuit Apple ontvangen en jouw iPhone zit hier ook bij. Wij verwachten dat je iPhone 5 binnen een week uitgeleverd kan worden. Je hoeft zelf geen actie te ondernemen. Met vriendelijke groet, Vodafone.

2 oktober rond 13:45 uur besteld via de klantenservice.
16gb zwart. Verlenging 1 jaar.

Dit weekend niet thuis dus hoop m maandag te mogen ontvangen!
Robinwe2

Ontdekker
 • 1Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

Hallo Stevie
 
Het smsje is ontvangen! Mijn iphone 5 zit bij de levering en word binnen een week geleverd!
Heb een verlenging door gevoerd op één Oktober.
 
 
RB007

Meedenker
 • 13Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes

Stevie!!! Bedankt voor mijn verjaardagscadeau. Vodafone is een dag te laat maar vandaag heb ik een mailtje gehad dat mijn iphone wordt uitgeleverd.. Als dat voor dinsdag is is het netjes binnen vier weken. Bedankt voor al je tijd en energie.
SwordFish

Stamgast
 • 39Posts
 • 0Oplossingen
 • 8Likes

Yes, ook een sms gehad. Had verlenging F&F, 32GB, 2 Oktober.
Ga ik dus toch de 4 weken halen????
chromeeh

Liefhebber
 • 24Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Was dat de 3e wave sms'en of iedereen blij van de 2e wave?

En veel belangrijker: Zijn er mensen die een white 16gb besteld hebben met een sms? 🙂
troyin_iPhone5

Gedreven Meedenker
 • 91Posts
 • 0Oplossingen
 • 13Likes

@Iedereen hier
 
Ik heb ook zojuist een smsje ontvangen. Ik ben heel blij.
 
Besteldatum: 2okt
Verlenging
Zakelijke klant
iPhone5 32gb zwart
 
Enfin ik hoop zo dat alle mensen voor 2 okt besteld nu ook een sms hebben ontvangen anders voel ik me wel echt lullig tegen over alle eerdere bestellers ondanks dat ik er niks aan kan doen of veranderen.
 
Laat je horen
Stevie
Expert topicstarter
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

MaartenW schreef:
@Stevie

Krijgt iedereen een update sms? of alleen klanten waaraan geleverd gaat worden?


Deze verlengende klant geeft de hoop (bijna) op... voel me zwaar bedonderd door vodafone
Enkel de mensen waar een toestel voor klaarligt krijgen een sms of mail.
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic