Stevie
Expert
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes

Leveringen iPhone 5 - iPhone D-DayiPhone D-Day!

In Amsterdam is hij al uitverkocht, maar voor ons is het zover! De Iphone is er en leverbaar bij Vodafone! De winkels zijn er klaar voor, online is er klaar voor, telesales is er klaar voor, laat maar komen!

Natuurlijk zijn we sinds woensdag al aan het pre-orderen, maar vandaag is het officieel; de verkoop van de iPhone 5 bij Vodafone!

Heb jij al een order geplaatst en een orderbevestiging gekregen? Dan is het nog even afwachten tot jouw toestel komt.... wie weet vandaag al :S! De eerste klanten krijgen vandaag, of anders uiterlijk maandag hun toestel.
Of heb jij niet gepre-ordered, maar ben jij één van de die hards die in de rij staat bij één van onze winkels? Maak dan wat foto's van de drukte en stuur deze door!!

Ik wens jullie allemaal veel plezier met je nieuwe iPhone, of het verkrijgen ervan en als jullie vragen hebben dat zijn jullie van harte welkom op het forum!

PS: We zullen via het forum ook status updates blijven geven over leveringen, voorraden etc. To be continued....Update:

Om vooraan het topic ook alle updates te tonen pas ik deze post aan en zal hieronder ook alle updates plaatsen.


 • Vraag 1: Meerdere mensen die 26/09 hebben besteld, hebben nog geen idee van levering van het toestel. Orderbevestiging is wel goed gegaan bij jullie toch? Mensen die later hebben besteld, hebben vaak het toestel wel al, is er iets met deze groep?
 • Antwoord 1: Deze issue is intern doorgezet en nagekeken. We hebben toen aangegeven dat er door handmatige doorvoering e.d. de orders op afgesloten stonden terwijl de toestellen nog niet verzonden waren. Hierdoor kregen jullie geen updates per mail of sms. Vervolgens zijn de uitleveringen begonnen, op dit moment krijgen geloof ik alle 26/9 bestellers hun toestel druppelsgewijs binnen. Zo zal het vanaf nu ook doorgevoerd worden met 27/09 orders, 28/09 etc. etc.


 • Vraag 2: Orderbevestigingen komen over het algemeen wel binnen? Of hebben hier nog steeds meer mensen problemen mee?
 • Antwoord 2: Iedere ochtend zal een batch orderbevestigingen uit worden gestuurd naar diegene die een nieuwe bestellingen hebben geplaatst de dag ervoor, dus bijv. op donderdag besteld, op vrijdag orderbevestiging. Let op: bij een foutief e-mailadres zullen wij geen orderbevestiging kunnen sturen, controleer dus goed op spelfouten e.d. bij telefonische aanvraag, spel je mailadres o.i.d. zodat je zeker weet dat het goed wordt genoteerd. Soms kan het iets langer duren dan 24 uur door verwerkingen van orders in het systeem.


 • Vraag 3: Hoe kan het dat toestellen die tegelijkertijd zijn besteld en hetzelfde toestel zijn apart worden geleverd? OF Hoe kan het dat iemand die een dag later heeft besteld het toestel eerder heeft (hangt samen met punt 1)?
 • Antwoord 3: Verschillende kanalen (online, telefonisch), verschillende aanvragen (nieuw of verlenging), verschillende toestellen, aangeleverde voorraad vanuit Apple, besteldatum en tijdstip, handmatige verwerking of via het automatische systeem, dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levering. Daardoor lijkt het alsof het niet FIFO is, maar wordt wel zoveel mogelijk gedaan met de beschikbare voorraad. Echter doet ieder kanaal dit apart. Dus daardoor kunnen er verschillen ontstaan tussen bestellingen die online of telefonisch worden geplaatst. Dit is even apart van de groep die we in vraag 1 hebben beschreven.


 • Vraag 4: Ik heb geen ordernummer ontvangen OF ik heb een ordernummer maar kan mijn status niet tracken?
 • Antwoord 4: Normaal krijg je een ordernummer op basis van jouw individuele persoonlijke bestelling. Momenteel worden er duizenden orders tegelijkertijd door het systeem gehaald waardoor we niet in staat zijn momenteel om gepersonaliseerde ordernummers mee te sturen, dit geldt voor klanten die een verlenging hebben aangevraagd online of telefonisch of telefonische nieuwe aanvragen. Nieuwe aansluitingen die via internet zijn aangevraagd zullen wel een ordernummer ontvangen (I know, raar, maar dat is een anders systeem), deze kunnen via de status ordertool (https://www.vodafone.nl/shop/order/orderLookup.jsp) opgezocht worden. Ik geef echter eerlijk toe dat deze tool niet altijd adequaat werkt en updates vaak niet tijdig worden verwerkt, waardoor je niet altijd op de hoogte zult worden gehouden van je order zoals gewenst.


Update

Voorraad

Op dit moment is de voorraad beperkt, zoals deze bij Apple ook beperkt is. Uitleveren zal (helaas) minimaal 4 weken duren met de huidige voorraad en het aantal backorders dat we hebben en die er continu bijkomen. Nog altijd is dit wel afhankelijk van het toestel dat je hebt gekozen. Zoals je ook op het forum kon lezen, gaat het bijvoorbeeld hard met de zwarte iPhone 5 16GB, witte toestellen, toestellen met meer geheugen zullen beter leverbaar zijn. Echter is de voorraad in het algemeen beperkt.


Tijdelijke stop

Om het aantal orders die in de wacht staan te beperken en de levertijd niet te ver laten oplopen hebben we ervoor gekozen om een tijdelijke verkoopstop in te lassen. Zodra de voorraad weer wordt aangevuld zullen we verder gaan met de verkoop.


26/09 groep

We hebben de status gecheckt van een aantal mensen uit de lijst die ik gisteren heb gegenereerd van mensen die op 26/09 hebben besteld maar nog geen iPhone hebben. Steekproefgewijs hebben we een aantal nummers gecheckt. Deze stonden allemaal klaar voor uitlevering, wat betekent dat er een toestel klaar ligt bij GLS en deze enkel nog jullie kant op hoeft te komen. Ik zie op het forum inderdaad ook een aantal mensen die aangeven dat ze het toestel hebben ontvangen n.a.v. een bestelling op 26/09.

Aan de hand van de voorraad die we ontvangen worden orders uitgeleverd die in backorder staan. Dit zien we nu ook gebeuren (gelukkig!), zo zal de tendens verder gaan naar de bestellers van de volgende dag, en dan de dag erna, dag daarna etc. etc.

Hou mij op de hoogte of jullie je toestel ontvangen!


Nummerbehoud

Goedkeuring van nummerbehoud wordt gecommuniceerd per sms.Update (10/10/2012):


 • Op dit moment hebben we geen voorraad, er komt wel weer nieuwe voorraad binnen, maar dan moet je je bedenken dat het om 100 toestellen gaat voor bijvoorbeeld een aantal dagen. Deze worden volledig toegeschreven aan backorders, er komen momenteel geen nieuwe bestellingen binnen, hier hebben we via de Online shop en Telesales een tijdelijke stop op gezet.


 • De gemiddelde levertijd bedraagt nog altijd 4 weken, gelijk aan bestellen bij Apple zelf via de online shop. Zo heeft Apple ook hun online reserveringen pagina dichtgegooid; er kunnen geen reserveringen worden gemaakt vanwege zeer beperkte voorraad. Als de leverancier zelf al dergelijke maatregelen moet nemen, kunnen jullie je voorstellen dat er echt een tekort is.
 • Levertijd is nog altijd afhankelijk van het type toestel, we krijgen niet overal even veel nieuwe voorraad van, de ene keer is het voornamelijk 16GB, dit keer 32GB bijvoorbeeld.

 • Nieuwe klanten krijgen GEEN voorrang op bestaande klanten, alles is gelijk getrokken. Echter kan het omdat nieuwe klanten worden afgehandeld en uitgeleverd via Dynafix en niet intern via Vodafone, dat zij eerder een toestel krijgen omdat Dynafix sneller levert. Dit zijn echter speculaties en kan geen garantie aan worden verleend.


 • Nummerbehoud wordt direct in behandeling genomen zodra dit wordt aangevraagd. Hoe lang dit duurt is mede afhankelijk van de oude provider. Op het moment dat het is goedgekeurd ontvang je een sms en zal je order volledig worden verwerkt waarna je order aan een toestel word gekoppeld en het word uitgeleverd.
Verder zijn er niet veel nieuwtjes. Ik weet dat het niet veel is, maar het is moeilijk om veel te vertellen over toestellen die niet leverbaar zijn 🙂 en waarvan je niet concreet weet wanneer ze komen. Hopelijk hebben jullie er iets aan...Update (17/10/2012):


We zijn aan het wachten op een nieuwe levering van Apple. Er staat een levering gepland met een (relatief) aanzienlijk aantal toestellen. Echter zijn wij nog steeds in afwachting wanneer de levering komt en hoeveel stuks het daadwerkelijk zijn. Zodra ik een bevestiging heb van deze levering zal ik dit doorgeven aan jullie. Vervolgens worden de aantallen verdeeld over de kanalen, dit zal gebeuren n.a.v. het aantal orders per kanaal. (Dit betekent niet dat de Vodafone winkels het meeste krijgen zoals sommige beweren, online en telesales hebben ook een groot aandeel in het aantal geplaatste orders.) Vervolgens zullen de toestellen worden uitgeleverd en wordt zoveel mogelijk en zo goed mogelijk de volgorde van besteldatum aangehouden.

Wanneer de uitlevering naar jullie, onze klanten precies gaat plaatsvinden durf ik nu nog niet te zeggen, daar zal ik weer meer informatie over ontvangen op het moment dat wij zelf voorraad hebben en de orders verwerkt gaan worden.

Sorry dat ik momenteel geen beter nieuws heb of niet meer, maar het komt eraan!


Update (18/10/2012):

Voor degene die nog geen sms hebben ontvangen, geen zorgen.
We sturen vandaag 2 bulken berichten uit naar klanten met openstaande orders.

De eerste bulk hebben we zojuist gestuurd, dit was een test groep met ongeveer 250 klanten erin.
De volgende groep zal later vandaag volgen.

Dan even over de voorraad:

Vandaag hebben we de levering ontvangen.
Deze voorraad zal worden verdeeld naar kanaal (zoals e-nova heel mooi heeft uitgelegd op de vorige pagina) en dan beetje bij beetje worden uitgeleverd. Dit kan echter even duren, omdat de toestellen nog moeten worden verdeeld, verwerkt, orders koppelen, weer verwerken, naar GLS, die moeten ze weer verwerken en uiteindelijk uitleveren.

Daarnaast is het zo dat er tijdens het weekend een wereldwijde technische update plaatsvind binnen één van de systemen van ons ordersysteem. Dit ter verbetering van het systeem. Dit kan evt. ook invloed hebben op uitleveringen van bestellingen, verwacht echter geen mega impact op het iPhone 5 gedeelte, maar vond het wel zo netjes het te melden.


Update (18/10/2012):

Ik krijg wat vragen van mensen die een mail hebben gekregen zojuist. Omdat we vandaag weer voorraad hebben gekregen is weer het één en ander in gang gezet in onze systemen. Hierdoor kan het dat je een mail krijgt o.i.d. Dit betekent dat je order door het systeem aan het lopen is.

Momenteel zijn wij orders dus aan het verwerken, als jouw order door het systeem heen gaat dan krijg je hier bevestigingsmails van. Morgen kan ik zien hoeveel orders zijn verwerkt en of dan alle orders uit september bijvoorbeeld zijn verwerkt. We zijn daar nu dus mee bezig, maar omdat ik niets wil communiceren voordat ik zeker weet dat alles goed in het systeem staat wacht ik even tot morgen voordat ik jullie een bevestiging geef van "ja, er is een iPhone beschikbaar voor deze orders", hopelijk begrijpelijk.

Er zijn drie batches smsjes uitgegaan vandaag, deze staan echter niet in relatie tot levertijd of allocatie van toestellen, deze zijn enkel ter informatie over de beperkte voorraad en onze excuses hiervoor.


Update 23/10/2012:

Eén van onze forum gebruikers Igor heeft een zeer goed initiatief gestart.
Hij heeft een gedeeld document opgezet waarin iedereen zijn gegevens kan plaatsen omtrent zijn of haar iPhone 5 order om zo een overzicht te krijgen van de leveringen van Vodafone: welke datum is grotendeels uitgeleverd, welke toestellen etc.

Vul dit formulier in om jouw gegevens ook in het gedeelde document te zetten.
Voor de resultaten hiervan kun je hier kijken.

Hopelijk helpt het!

Update 26/10/2012:

Hi allemaal,

Ik mag jullie goed nieuws brengen: Vodafone heeft een nieuwe voorraad iPhone 5 ontvangen en begint zo spoedig mogelijk met uitlevering van de toestellen! De groep klanten waar een iPhone 5 voor klaarligt zal een sms of e-mail ontvangen met daarin een bevestiging.
Let op: klanten die nieuw zijn bij Vodafone en hun contract hebben afgesloten via telesales ontvangen geen mail of sms. Deze klanten krijgen wel een telefoontje van de koerier voor het maken van een afleverafspraak.

Op het moment dat er een iPhone 5 aan jouw order is toegewezen en je een sms of mail hebt ontvangen dan verwachten wij binnen een week het toestel te kunnen uitleveren.

We kunnen niet aangeven om hoeveel toestellen het exact gaat of hoe de verdeling van toestellen ligt (hoeveel 16GB, 32GB, 64GB, zwart of wit), dus wacht even af of je een sms of mail krijg dat jouw toestel geleverd zal worden. Net zoals in vorige rondes zullen de smsjes in fases worden uitgestuurd, dus niet schrikken als je niet bij de eerste ronde zit.
Heb jij aan het einde van de dag echter geen sms of e-mail van ons ontvangen, dan zit jouw toestel helaas niet bij deze levering.

Update 30/10/2012:

Orders waarbij de klant vrijdag een sms heeft ontvangen over zijn/haar levering:
Ik zie een aantal mensen die vragen hebben over hun order n.a.v. een sms die ze vrijdag hebben ontvangen dat hun iPhone 5 bij de laatste levering zat. Als je deze sms hebt ontvangen is er sowieso een toestel voor jou beschikbaar! Ik heb dit zojuist nogmaals gecheckt. Jullie behoren tot een geselecteerde groep orders waar een toestel aan is gekoppeld, of waar dit momenteel gebeurd in het verwerkingsproces. We verwachten dat deze toestellen binnen een week kunnen worden uitgeleverd. Er zit wat vertraging in de verwerking eventueel door de storing in onze systemen die afgelopen weekend heeft plaatsgevonden, maar nogmaals, heb je een sms ontvangen, dan is er een toestel voor jou!

Witte iPhone 5:
We hebben een beperkte voorraad witte iPhone 5 mogen ontvangen. Deze toestellen zullen worden verwerkt, gekoppeld aan orders en vervolgens uitgeleverd. Hier geldt hetzelfde als voor de andere toestellen: ze worden gealloceerd over de verschillende kanalen en dan vanuit die kanalen uitgeleverd, zoveel mogelijk vasthoudend aan besteldatum. Het kan echter dat iemand uit een ander kanaal met een latere besteldatum het toestel eerder ontvangt, wederom, dit ligt aan het bestelkanaal.

Met vragen, jullie weten me te vinden!
3.305 Reacties 3.305
Kris21

Gedreven Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes
Goedemorgen!
 
Heb de 25e mijn abbonement telefonisch verlengd met de iphone 5, inderdaad ook de toezegging gehad deze vrijdag of zaterdag te ontvangen. Gister avond de bevestigings mail over de order/abbonement en levering ontvangen. Abbonement is al omgezet in een iPhone altijd 65 abbonement. Nou heb ik dus eveneens deze onduidelijke mail gehad over de levering;
 
Beste klant,
Wat fijn dat je weer voor ons hebt gekozen! We hebben de contractverlenging goed ontvangen en in behandeling genomen. Nog even geduld en dan ben je in het bezit van de nieuwste iPhone.
De iPhone 5 is nieuw in ons assortiment en wij ontvangen slechts een beperkte voorraad van Apple. Zodra de voorraad binnen is, beginnen we met uitleveren. Via sms houden we je regelmatig op de hoogte van de status van je bestelling.
Kijk voor actuele status updates ook op het Vodafone Forum.
 
Nou kan ik hier natuurlijk weinig uithalen maar zou dit alles wel kunnen zeggen dat ik bij die 1e lichting zit? Ik doe normaal echt niet moeilijk over levertijden en had ook niet verwacht de telefoon vandaag of morgen al in me handen te hebben maar als er iets wordt toegezegd dan ga ik daar wel van uit. En van al die emails en wijzigingen wordt ik ook niet veel wijzer.
 
Groeten,
 
Kris
MyronV

Ontdekker
 • 2Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Ik heb precies het zelfde Kris, denk dat dat tegen iedereen is gezegd en allemaal gister bevestiging gehad
Champie

Ontdekker
 • 2Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes
Hallo,

Ik heb ook dezelfde orderbevestiging ontvangen. Ik denk dat dit niks zegt over een levering vandaag of morgen. Er staat in 1 mail dat er via de sms status berichten verstuurd zou worden met updates over de bestelling. We wachten het dus af. Wel raar dat Vodafone niet kan aangeven welke preorders bij de eerste lichting zitten.
Kris21

Gedreven Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes
Ja inderdaad heb het gelezen. Maar goed dacht even goed snel te zijn aangezien ik al op de 25e gebeld was. Ook nog geen SMS ontvangen omtrent de levering.

Snap dat ze het moeilijk hebben en druk etc. Maar om dan dingen te beloven die ze niet na kunnen komen bij een groot aantal klanten... Leerde we van kinds af aan al als het goed is; maak geen beloftes die je niet na kunt komen.
schuimpie

Gedreven Meedenker
 • 19Posts
 • 0Oplossingen
 • 3Likes
Is het gewoon wachten tot er aangebeld word, of wordt je gebeld door een koerier, of krijg je een sms hierover?
 
 
SUPERNOVA

Gedreven Ontdekker
 • 9Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Ben ik ook wel nieuwsgierig naar, wanneer laten ze het weten of hij onderweg is. Denk dat iedereen z'n email heeft gehad.
Volgens mij gewoon een standaard mailtje, watg dus niets zegt.
gerdeh

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
Al kijkend naar dit forum gaat de bel en staat GLS voor mijn deur met de iPhone 5 32GB. Het is vrijdag 28/9/2012 om 11.10 en nu genieten maar. Het is een volkomen verrassing aangezien de bestelstatus bij Vodafone mij totaal geen uitsluitsel geeft, maar ik heb hem in ieder geval.
Danny-Almelo

Gedreven Ontdekker
 • 6Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
En wanneer heb jij je bestelling gedaan Gerdeh?
SUPERNOVA

Gedreven Ontdekker
 • 9Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
En ik ben aan het werk...
Stevie
Expert topicstarter
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes
Update:

Hi allemaal!

Ik zie de eerste post verschijnen dat iemand zijn iPhone heeft ontvangen!!!
Geweldig om te horen, dat is enigzins een bevestiging dat de informatie die ik zojuist doorkrijg klopt 😄

Dus hierbij weer een update van mijn kant over de Iphone 5 en de leveringen.

Vandaag zullen een aantal gelukkigen hun iPhone al ontvangen. Zowel mensen die een verlenging hebben gedaan als mensen die een nieuw abonnement met een iPhone 5 hebben aangevraagd, hebben kans dat vandaag hun toestel word geleverd. Wie dit precies zijn kan ik helaas niet zeggen, dus toch nog even afwachten of jij erbij zit....

Mensen die hun bestaande abonnement bij Vodafone hebben verlengd zullen of vandaag of direct na het weekend hun nieuwe toestel ontvangen.

Een deel van de mensen die een nieuw abonnement hebben afgesloten met een iPhone 5 zullen ook vandaag het toestel thuis geleverd krijgen. Verdere leveringen zullen direct na het weekend plaatsvinden, net zoals bij de klanten die verlengd hebben.

Waar hangt het vanaf wanneer je je toestel krijgt?


 • Wanneer heb je besteld? Oftewel, je besteldatum....
 • Heb je nummerbehoud aangevraagd? Mensen die nummerbehoud hebben aangevraagd zullen het toestel wat later ontvangen omdat hier nog het één en ander verwerkt moet worden met de andere provider, overzetten van nummer, goedkeuring hiervan etc.
Komende week zal ik ook dagelijks status updates geven over de leveringen en voorraad, dus blijf het forum volgen!

gerdeh

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
26/9
gerdeh

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
Stevie, dank voor je update. Ik ben dus één van de gelukkigen, die hem zojuist heeft ontvangen. De nano sim card zit erbij, dus ik neem aan dat ik hem gewoon kan gebruiken. Ik heb mijn abonnement verlengd en bij de aanvraag is niet gevraagd om nummerbehoud. Ik ga er dus van uit dat één en ander gewoon werkt. Ben benieuwd naar nieuwe gelukkigen en hun ervanringen. Veel succes ermee.
Liseschreuder

Gedreven Meedenker
 • 16Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Hoe zit het.. Ik ben nu op mijn werk en ben vanmiddag wel vrij maar heb een afspraak staan waardoor ik niet thuis ben. Stel dat de bezorger dan net bij mij aan de deur staat om de iphone 5 af te leveren.. Word die dan op afhaal of krijg ik hem op een andere dag weer aangeboden?
SUPERNOVA

Gedreven Ontdekker
 • 9Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Moet je er voor tekenen... Anders moet ik het weer afwachten wanneer ze voor de 2de keer langs komen.
gerdeh

Gedreven Meedenker
 • 18Posts
 • 0Oplossingen
 • 6Likes
Ja je moet er absoluut voor tekenen, lijkt mij logisch voor een toestel van tussen de €700 en € 800
Stevie
Expert topicstarter
Expert
 • 2236Posts
 • 490Oplossingen
 • 130Likes
gerdeh schreef:
Stevie, dank voor je update. Ik ben dus één van de gelukkigen, die hem zojuist heeft ontvangen. De nano sim card zit erbij, dus ik neem aan dat ik hem gewoon kan gebruiken. Ik heb mijn abonnement verlengd en bij de aanvraag is niet gevraagd om nummerbehoud. Ik ga er dus van uit dat één en ander gewoon werkt. Ben benieuwd naar nieuwe gelukkigen en hun ervanringen. Veel succes ermee.
Hij zou inderdaad moeten werken :).
Maak anders even een unboxing video kan de rest alvast meegenieten 😄
Liseschreuder

Gedreven Meedenker
 • 16Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Ja dat wel maar het is dan toch belagelijk dat ze geen bericht sturen wanneer ze ongeveer langs komen.. Ik bedoel ik heb een baan van 40 uur in de week dus ik hoor graag van te voren wanneer ze aan mijn deur staan!
pinda

Gedreven Meedenker
 • 24Posts
 • 1Oplossingen
 • 4Likes
Gister ochtend mijn abbonoment verlengd en heb nog steeds geen orderbevestiging binnen ? hoe zit dat ?
SUPERNOVA

Gedreven Ontdekker
 • 9Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Die bevestiging duurt 24 uur... Dus nog even wachten dan. 
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic