weMaron

Ontdekker
  • 4Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Laat je smartPhone langer leven op een batterij!

U kent het wel.... U koopt een prachtige nieuwe smartPhone... Hélemaal bling bling en gaat meteen aan het spelen. Joepie! :D...... totdat een paar uur later je telefoon begint te zeuren om stroom. Bah... dat is wel erg snel leeg zeg! 😞 Je oude baksteen ging wel een week mee op een laadbeurt.
Hoe komt dit en wat kunnen we hieraan doen? Hieronder een aantal tips waarmee je dagenlang verder kan op één laadbeurt als het moet. Het begint met het besef dat je een volwaardige computer in de hand hebt: zoals elke computer gebruikt je telefoon of ePad stroom voor elke taak die hij uitvoert. Het is dus zaak om het aantal taken te beperken tot dat wat jij wil. Daarnaast is het van belang dat je de batterij in "topconditie" brengt en houdt. Tegenwoordig bevatten de toestellen Lithium Ion Batterijen. Die moet je heel anders gebruiken dan de batterijen van je oude toestel!!!!!
Tips voor het laden van je batterij:

  • Als je de batterij de eerste keer laadt, laat hem dan nog een nachtje laden ook al geeft de batterij aan dat ie vol is.
  • Als je batterij een keer (bijna) of helemaal leeg is geweest dan ook even eennachtje laten laden.
  • Het is beter voor de batterij om hem zo vol mogelijk te houden i.p.v. iedere keer leeg te laten lopen. Als je bijvoorbeeld elke dag in je auto zit, schaf dan een autolader aan en laad hem elke keer als je in de auto stapt. Let wel op: veel usb laders voor auto`s of de USB poort van je PC kunnen je mobieltje niet (goed) laden omdat ze te weinig vermogen leveren. Klik hier als je een goede autolader zoekt.
  • Laat je telefoon ook niet de hele dag aan de lader hangen. Uiteindelijk gaat je batterij hier weer sneller stuk van.
  • Het makkelijkst is een planning: bijvoorbeeld `s avonds als je thuis komt aan de lader en tijdens de lunch of rit van / naar het werk.
Tips om het verbruik van je batterij te beperken:

  • Schakel alle hardware die je niet gebruikt uit: Bluetooth, Wifi, GPS,... Er is een handige "Power" balk die je als widget op je thuisscherm kunt zetten.Daarmee kun je snel alle belangrijke stroomverbruikers aan en uit schakelen. Die plaats je door op het thuisscherm je vinger op een lege plek te houden totdat de keuzelijst komt. Hier kies je widget en vervolgens power.
  • Schakel achtergrond gegevens (background data) uit als u uw batterij wat langer nodig heeft: er komen dan geen automatische updates binnen en je contactgegevens worden dan niet direct gesynchroniseerd... maar het scheelt soms een hele dag stand-by tijd!
  • Sluit taken en programma`s die je niet gebruikt. Op marketplace zijn er een berg APPS die dit voor je doen. Wat ook helpt is je telefoon af en toe eens uit en weer aan te zetten.
  • Verwijder zinloze apps die je batterij leeg zuigen. Wist je trouwens dat apps die je de-installeert direct weer opnieuw geïnstalleerd kunnen worden? De game die je zoon in het weekend speelt hoeft dus niet de hele week je stroom op te zuigen.
  • Vervang APPS eens door een alternatief als ze veel stroom verbruiken. Zo ben ik van buienradar naar buienalarm overgeschakeld: 10 keer sneller en 10 keer lichter dan buienradar.
Heb je hier iets aan of wil je er zelf iets aan toevoegen? Reageer en ik kom er op terug!


MOD EDIT: het is niet toegestaan reclame te maken op ons forum.
Link verwijderd.
0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Polls
Wat vind jij het mooiste aan de iPhone 16 serie?

Uitgelicht topic