Thoss

Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

Kan niet gebeld worden in het buitenland

iPhone steeds uitgezet en weer aan aan. Dan gaat het een paar keer goed, daarna weer een probleem voor anderen die mij willen bellen, zij krijgen te horen dat ik niet bereikbaar ben. Dit gaat al weken zo blijkt. Ook terug geschakeld van 4 G naar 3 G. Helpt niet. Ik ben verbonden met Vodafone portugal, in portugal uiteraard.
ook alle instellingen bekeken in iPhone 6 staan goed kortom raadsel????
14 Reacties 14
Anonymous
Niet van toepassing
Heb je al eens geprobeerd om handmatig een ander netwerk te selecteren via instellingen en dan aanbieders
Bij de iPhone moet EU internet uit staan en als je de live apn gebruikt probeer dan eens office.vodafone.nl
Werkt het dan nog niet dan raad ik je aan om contact op te nemen met de klantenservice. Zij kunnen zien hoe het simkaartje aanmeldt op het netwerk in het buitenland. Tevens kunnen zij dit laten onderzoeken.
Thoss
topicstarter
Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Geachte heer Steven, uw oplossingen gedaan , eu stond uit, office. Ingevoerd ipv live. Ook simkaart eruit gehaald en gepoetst etc. Andere provider in Portugal gaat niet alleen Vodafone Portugal. Daarna op andere telefoon mijzelf weer gebeld, ging 10 keer goed, poosje gewacht en weer mijzelf gebeld en helaas werkt niet meer, krijg te horen, " dit nummer is niet bereikbaar". Dank voor moeite, ik zal Vodafone bellen wat loos is. Vr Gr Thoss
Anonymous
Niet van toepassing
Het kan zijn dat er in Portugal een storing is. Het geen wat u kunt proberen is 5* achter elkaar een ander netwerk selecteren. Er staat waarschijnlijk een voorkeursnetwerk in. Ik hoop voor u dat het snel is opgelost.
Marc
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
 • 7269Posts
 • 231Oplossingen
 • 344Likes
Thoss, heeft het advies van Steven nog geholpen? Of is het al gelukt via de klantenservice? Ik ben benieuwd.
Thoss
topicstarter
Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Ola Marc, helaas niets heeft geholpen, heel af en toe als ik de Iphone 6 reset werkt het een keer of niet als ik mijzelf bel met andere telefoon. Ik hoor dan "is niet bereikbaar" een enkele keer hoor ik " heeft geen netwerk bereik". De zendmast staat 100 mtr van mij vandaan. Volop streepjes of puntjes van Vodafone PT. Niets gehoord van klantenservice- techneuten status is in behandeling. Is misschien Iphone kapot? Ter info ik heb een nieuw abo Red duo kaart (verlenging) sinds begin dit jaar. Wachten maar op oplossing. Vreemd is nog dat ik nog een ander vodafone NL nummer heb , die bel ik dan ook met een Portugees nummer- toestel (Meo- provider) en dat NL nummer Werkt wel. Zit dus ook op Vodafone Portugal, dank voor aandacht, gr Thoss
Thoss
topicstarter
Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Case nr is 4674736 gr Thoss
Thoss
topicstarter
Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Geachte Heren, Steven en Marc, probleem zelf opgelost.
oplossing als volgt,
Zoals gezegd, ik heb een duo simkaart en daar ligt,lag het probleem.
Een kaart in IPhone en een in IPad. De simkaart in Ipad stond en staat UIT.
gisteren kreeg ik een standaard bericht van Vodafone over tarieven in buitenland op IPad , dat zette
mij weer aan het denken. Waarom niet op IPhone ?
als volgt gehandeld, ik heb de simkaart uit de IPad gehaald, en opnieuw opgestart, reset, zonder ( kaart.)
ik heb de 2e simkaart uit IPhone gehaald en de simkaart die in de IPad heeft gezeten in de IPhone gedaan en opnieuw opgestart, reset.
Dus geen kaart meer in de IPad gedaan.
Toen gaan bellen met andere telefoons , 1 met ander Vodafone nummer van mij en een met Portugees nummer, naar mijn meest gebruikte nummer in de Iphone waar alles om draaide.
, (waar ik dus de simkaart ( duo) uit de IPad in heb gedaan), en zowaar na ongeveer 15x keren bellen, GEEN probleem meer gemerkt, de telefoon ging gewoon over.
Ik ben dus weer bereikbaar op mijn normale meest bekende nummer.
Van de klantenservice, techneuten, inzake case nummer nog niets gehoord.
Ik denk nu, by the way, dat het probleem al veel langer heeft bestaan en misschien ook niets met buitenland heeft te maken maar alles met Duo-kaart. Dank voor uw werk, vr Gr Thoss.
Jackie
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
 • 686Posts
 • 21Oplossingen
 • 63Likes
, fijn om te lezen dat het opgelost is! Bedankt voor je zeer complete terugkoppeling. We laten het topic nog even staan, wellicht hebben andere gebruikers hier ook nog wat aan 🙂
Anonymous
Niet van toepassing
Top om te horen
bas001

Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes
ik heb een nokia 3310 en een huwai. ben in frankrijk.. kan wel bellen maar niet gebeld worden. groot raadsel voor vodafone klantenservice. simkaarten zijn beide gekocht juli 2017.
Sietske
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
 • 1394Posts
 • 51Oplossingen
 • 59Likes
Hi bas001,

Dat is vreemd! Is het probleem al opgelost of kan je nog steeds niet gebeld worden?
Heb je ook gewoon data? En heb je er overal in Frankrijk last van of alleen op bepaalde plaatsen.

Je zou eens kunnen checken of beide simkaarten wel naar behoren werken in een ander toestel.
Zo niet, dan weten we in ieder geval al dat het aan jouw simkaarten ligt en niet aan de telefoons zelf.
bas001

Ontdekker
 • 5Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes
Ik ben helemaal klaar met Vodafone!! Op 31 juli 2017 gaan mijn beide telefoonnummer over naar T-mobile prepaid.
Ik heb op 25, 26 en 27 juli 2017 bij elkaar meer dan 10 volledige beluren, tijd, energie gestoken om met de klantenservice te bellen. Elke keer krijg je iemand anders aan de telefoon die het hele verhaal moet bestuderen (aantekeningen in de computer) dus moet je weer lang wachten en vervolgens moet je elke keer uitleggen wat wel en niet gedaan is. Vervolgens hebben ze allemaal hun eigen oplossing en word je gewoon aan het lijntje gehouden.
Het aan het lijntje houden; zitten allemaal te bedenken aan de telefoon en sluiten af met de tekst 'nu moet ie werken hoor en als het niet werkt bel nog maar eens, vervolgens weet je dat je weer opnieuw moet bellen'.
Door het niet bereikbaar zijn heb ik Frankrijk moeten verlaten en een overnachting moeten nemen in België om donderdag 27 juli 2017 naar de vodafone winkel te gaan in Breda. Daar heb ik van een jonge dame twee nieuwe simkaarten meegekregen en weer naar de grens (België) gereden. Twee netwerken getest op twee verschillende toestellen, nog steeds niet bereikaar. Kom ik weer bij de Vodafone winkel in Breda, zegt men doodleuk, u moet wel in het buitenland zitten willen wij een roamingonderzoek uitvoeren. Je moet je inhouden want je staat inmiddels op ontploffen ze sturen je weer terug naar het buitenland.... ik zat lang genoeg in het buitenland, dan had men toen die onderzoek kunnen uitvoeren. Ik kan niet anders zeggen dat 'onproffesioneel gedrag' wat daar zit bij de klantenservice. Dat komt nou als je elke keer iemand anders aan de telefoon krijgt.

Vodafone had zelf contact moeten onderhouden met de klant (men had mijn prive nummer waar ik bereikbaar op was), nee hoor, de klant moet 20.000x zelf bellen. Als vodafone boven op het probleem had gezeten, wellicht was het binnen 2 dagen opgelost. Dat werkt heel simpel, een vaste medewerker die de zaak op zich neemt.

Zelfs de Vodafonewinkel kon niet verder komen dan 1 lijn te bellen. De jongeman van deze winkel keek er van op in het systeem hoeveel aantekeningen er waren gemaakt en acties die waren ondernomen. Hij kon goed begrijpen dat ik ondertussen witheet was, op een gegeven moment ben je het geklungel van het bedrijf zat, want zolang ik niet Vodafone blijf bellen, is het probleem niet opgelost (nogmaals Vodafone had mij moeten bellen, en als de klant een keer niet bereikbaar zou zijn dan probeert je het nog maar 10x om de klant te bereiken, dus niet). Belachelijk dat een klant zich moet opdringen bij Vodafone om klant te blijven. Klachten online indienen helpt niet op de Vodafone website. Ze bellen niet terug en komen na aantal dagen pas met een antwoord waar je niets aan hebt, je kan wel terug reageren per email, kan je weer dagen wachten. Van een telecom bedrijf hoor je te verwachten wat comminiceren inhoud. Communiceren met dit bedrijf en binnen dit bedrijf is ver te zoeken.

U moet maar naar het buitenland gaan en dan belt u ons maar was het antwoord. Denken jullie bij Vodafone dat ik een gaatje in mijn hoofd heb?! Over twee weken zit ik in Spanje, dan moet ik de klantenservice maar bellen. Wat denk je nou zelf Vodafone? Bekijk het maar met jullie netwerk en die twee nieuwe abbonementen neem ik ergens anders wel. Ben geen proefkonijn voor jullie waardeloze bedrijf. Klantenservice gaat niet verder dan de straatstenen zal je bedoelen.

Als je bij de vooringang bij Tele2 er niet uit komt (nummer klantenservice), bel je het hoofdkantoor (ander nummer) en dan krijg je het escalatieteam aan de telefoon (telefoniste Tele2 verbindt je door, terwijl de telefoniste bij Vodafone doodleuk zegt, ik heb geen nummers, ik kan u alleen doorverbinden naar de klantenservice) en bij Tele2 heb je wel een fatsoenlijke communicatie (gevoel dat je serieus word genomen en dat men niet met onzin verhaaltjes aan komt, teminste personeel dat dieper in de systemen kan kijken dan bij de vooringang waar je als klant blijft hangen en het mee moet doen) en Tele2 onderneemt direct actie om zaken op te lossen en men belt je net zo lang terug tot het probleem is opgelost (dat is heerlijk als klant zijnde, tele2 neemt het probleem opzich, bij Vodafone neemt de klant het probleem op zich). Bij Vodafone weten ze niet wat ze met je probleem aan moeten en moet je een medewerker nog corrigeren ook. Als je een medewerker bij Vodafone aan de lijn krijgt, kan je aan de houding al voorspellen of je er met die medewerker uit gaat komen. Waardeloos. En als de verbinding word verbroken dan belt Vodafone je niet eens terug, terwijl men weet dat ze een nummer hebben waar je wel op te bereiken bent.
En als je een beetje laat doorschemeren of merken dat je boos bent bij de klantenservice dan is men snel op z'n teentjes getrapt bij Vodafone. Ze leven zich NIET in dat jij als klant uren aan het bellen bent en je prive leven met je gezin en werk gaat in het buitenland ook door. Dan krijg je een antwoord, op deze manier ga ik u niet te woord staan en verbreken ze de verbinding. Vervolgens moet je opnieuw bellen en de volgende medewerker (ze zittten daar voor Vodafone en niet voor zich zelf) een uitbrander geven over de houding van hun collega er voor. Je zit dan letterlijk op het kookpunt. Een GOEDE medewerker laat de klant zijn verhaal doen, met boze woorden, en haakt dan even in dat men begrijpt dat de klant zo boos is en dat men verder gaat kijken naar wat wel gedaan kan worden. Een medewerker die op deze manier weet in te spelen op de klant en zich dus kan inleven, is goud waard en daar wil je als bedrijf zeker nog 100 medewerkers van hebben. Deze medewerkers halen de klanten binnen en weten klanten te houden als klant. Pas op de allerlaatste moment kwam ik (weer via 06-54...) in contact met 'Ramona' van Corporate & Channel support, geweldige jonge dame. Heel fijn contact en iemand die wil er alles aan doet om een klant, klant te laten voelen en wilde het probleem oppakken. Toch moest ik blijkbaar weer in het buitenland zijn om het probleem 'mogelijk' te kunnen verhelpen. Maar ondertussen had ik het wel gehad na al die uren, dagen, speciaal rijden etc. Want die 20 medewerkers daarvoor hebben mijn verblijf in Frankrijk verziekt, verpest dus. Heb het helemaal gehad met dit bedrijf.

Als simkaart 1 en 2 niet werken met gebeld worden en simkaart 3 kan ik wel op gebeld worden, hou als bedrijf dan op over instellingen in mijn telefoon. Jullie moeten je doodschamen bij Vodafone en laat de directie zijn spullen maar pakken en bij Albert Heijn vakken gaan vullen. Zo ga je niet met je klanten om, men is zeer onproffesioneel. Het is overduidelijk dat we weer met een bedrijf te maken hebben die naast de manier van werken en communiceren, ook de grote getale klanten die er zijn niet goed in de hand weet te houden.
Als men mijn probleem BETER had aangepakt door op twee dagen mijn steeds terug te bellen, dan hoeft een klant niet 20.000 x te bellen. Want op deze knullige manier van werken hou je onnodig lijnen bezet bij de klantenservice met soms lange wachttijden. Ik twijfel er geen moment aan dat ik niet de enigste zal zijn die van het kastje naar de muur gestuurd werd. Het is duidelijk dat dit een specifiek probleem is, dan zet je een klant toch direct door? Elke keer een afwachtende houding bij de klant veroorzaken daar wek je wantrouwen mee.

Vodafone gooit zijn eigen ramen in dat klanten. Door geen goede communicatie en interactie, is het simpel om als klant te vertrekken en naar een andere provider te gaan. Ik heb 20.000x 06-54 nummer gebeld en een paar keer 043 van het hoofdkantoor. Het domme van dit bedrijf is dat men MIJ gaat vertellen wat ik wel of niet moet ondernemen naar Vodafone toe om het probleem op te lossen. Nee, afdelingen moeten het onderling uitzoeken en de klanten niet belasten met het probleem van Vodafone. Doordat afdelingen onderling niet goed communiceren en de vooringang (klantenservice) niet direct met de collega's van andere afdelingen kan bellen, schuiven ze alles op de klanten af. U moet maar afdeling 'x' bellen of afdeling 'y'. Ja hallo Vodafone, ik ben het bedrijf niet, zoek het intern lekker uit.. ow, u kunt verder niets bij de klantenservice? Dan ga ik toch naar een ander telecombedrijf.
Er word ook gezegd, we kunnen een ''case" aanmaken en word u met 'x' dagen terug gebeld. Ik ben klant en wens binnen 48 uur het probleem opgelost te hebben en niet wachten tot ik ooit met enkele dagen (hopelijk) terug gebeld kan worden terwijl ik in het buitenland zit. Ze laten je in onzekerheid achter.

Nog een leuke grap, een medewerkster zei, ik heb 10 euro op uw prepaid kaart gezet en dan kunt u het nogmaals proberen over 15 minuten. Ik zou dan 15 euro moeten hebben. Toen ik na die tijd keek stond er gewoon 5 euro op en nog steeds niet gebeld kunnen worden. Achteraf had ze zonder te melden die 10 euro er weer stiekum afgehaald. Ik vond het wel netjes op 10 euro er bij te krijgen met die ellende.. maar nee hoor, gierig bedrijf. Ik heb een hoop bezine kosten moeten maken vanuit Frankrijk met een overnachting in Antwerpen om de volgende dag naar Breda te gaan, want een simkaart overzetten kon alleen in Nederland .. werd aan de telefoon gezegd.

Het blijft tenslotte zo dat het niet het probleem van de klant is dat er iets fout zit in het netwerk en je hoort als bedrijf de klant zo min mogelijk te belasten met het oplossen van het probleem. Hoevaak men het systeem gereset heeft en ik mijn telefoon opnieuw aan moest zetten.... Gaat tijd worden dat men de werkwijze bij Vodafone intern gaat resetten en beter gaat presteren.
Het is om te huilen met Vodafone. Dit mag ik wel schrijven omdat ik zeer gefrusteerd ben geraakt naar 10 volle uren bellen en om vervolgens naar het buitenland gestuurd te worden.

Ik ben weg met mijn nummers 31 juli 2017 !!! Adios vodafone.

P.s. Weet je wat zo fijn was? Ik was bij elkaar 'maar' 30 minuten kwijt in Breda om de overzetting te regelen naar T-mobile. Eerst wat gedronken en gegeten bij de Hema (zeer relaxt), heb 2 minuten moeten wachten bij T-mobile winkel in Breda. Een medewerker heeft mijn nummers overgezet naar Tmobile prepaid en maandag zit ik op een ander netwerk. Eigenlijk ben je in 10 minuten van een ellendig bedrijf af. Want het registeren van mijn nummers en twee simkaartjes betalen was in 10 minuten gedaan. Voor geen goud dat ik er 15 volledige beluren van ging maken bij Vodafone!

Ik hoop met dit verhaal dat toekomstige klanten van Vodafone eerst nadenken met wat voor bedrijf men in zee gaat. Vodafone heeft het er niet zo mee om een probleem 'snel' op te lossen. Als je in het buitenland zit en je hoort dat je mogelijk binnen een paar dagen terug gebeld kan worden om het probleem op te lossen, stop er dan mee als telecom bedrijf. Mensen willen bereikbaar zijn en voor mij net zo van belang dat ik zelf niet voor mijn werk niet meer bereikbaar was, dat ik smsjes kreeg 'je bent onbereikbaar'.
Sietske
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
 • 1394Posts
 • 51Oplossingen
 • 59Likes
bas001,

Ik zie dat je dit verhaal ook in een ander topic hebt geplaatst. We zullen daar op je reageren.
Louis
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
 • 11416Posts
 • 1741Oplossingen
 • 2192Likes
Topic gesloten.
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic