Stevie
Expert
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes

Handleiding - FAQ's iPhone

Hi allemaal,

Je hebt een nieuwe iPhone gekregen en wilt er meteen mee aan de slag! Je zet hem aan, maar krijgt een appeltje in beeld, daarna een stekkertje, wat moet je nou? De bekenden met Apple weten hier wel raad mee, maar niet iedereen is een Apple of iPhone expert. Wij bij Vodafone kunnen je daar natuurlijk mee helpen! Maar omdat er niet altijd meteen een winkel om de hoek ligt met een medewerker die jou het hele toestel instelt hebben wij een aantal YouTube filmpjes ontwikkeld die jou kunnen helpen met het ontdekken, instellen en beheren van jouw nieuwe toestel.

Kijk in het lijstje hieronder naar de verschillende onderwerpen waarin wij jou via YouTube filmpjes hulp in kunnen bieden:

Heb jij een vraag of een probleem en vind je jouw antwoord niet in bovenstaande filmpjes, laat het ons dan weten op het forum!

Heel veel plezier en succes in ieder geval met jouw nieuwe iPhone!
10 Reacties 10
Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je hebt een iPhone gekocht, omdat je nu toch ook wel eens wilde weten wat er zo bijzonder aan was, omdat al je vrienden al jaren roepen hoe fijn die iPhone is, omdat je toe was aan een nieuw toestel en je het nieuwste van het nieuwste wilde of om welke reden dan ook. Jij hebt nu in ieder geval ook een iPhone, voor het eerst..... En nu?

Je zet het toestel aan en dan zie je een stekkertje in beeld. Om je toestel te activeren moet je het aan iTunes koppelen en een iTunes account aanmaken. Hoe moet dit? Bekijk onderstaande filmpje en volg de stappen.




Als je iTunes op bovenstaande manier hebt geïnstalleerd en je iPhone koppelt met de computer zul je deze kunnen activeren.
Zodra je iPhone is geactiveerd, is deze klaar voor gebruik.

Voor meer tips over het instellen van je iPhone kun je een kijkje nemen in de overige topics op het forum.
Bock

Gedreven Meedenker
  • 18Posts
  • 0Oplossingen
  • 5Likes
Ik heb mijn iPhone 5 vanmiddag "geactiveerd" en daarbij zag ik in iTunes dat mijn oude 3GS nog een reservekopie had van ergens 2011. Deze eerst even gedaan, en daarna de 5 aan de iTunes gehangen. Dit wel eerst nagevraagd bij de technische mannen van de KS van Vodafone en die zeiden dat het geen probleem was mits je 3GS op IOS6 draait. Had VF toch aan de lijn om de bijgeleverde nanosim te activeren. Gaat snel, nummer op de kaart (bankpas waar nano in zit) doorgeven en je oude telefoon uitzetten. Tip is dus om alles eerst te updaten en dan alles activeren. Klinkt logisch, maar als hij binnen is wil je het ook in een keer goed doen. Een app als watsapp stond bij mij niet direct op de iPhone, maar na installeren (dus niet voor de tweede keer kopen) kon je simpel verifiëren met een drie cijferige code en dan werkt het weer prima. Je krijgt keurig van Apple mail dat er is ingelogd met een nieuwe phone, hoef je niks mee te doen mits jij het bent natuurlijk! Succes.
Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je hebt een nieuwe Iphone gekocht, je krijgt een nieuwe simkaart, maar hoe gaat dat dan met al je contacten die op je oude toestel staan?

Wees gerust, je hoeft ze niet allemaal over te typen, of één voor één over te zenden. Bij Vodafone hebben we de Vodafone contacten back-up app, met deze app kun je makkelijk een back-up maken van je contacten die op je oude toestel staan en deze vervolgens in je nieuwe toestel laden. Let op: de contacten moeten wel op het toestelgeheugen opgeslagen zijn, niet op de simkaart.

Onderstaand filmpje geeft jou meer informatie over de Contacten back-up app van Vodafone. Ook legt het uit hoe je dankzij deze app kunt zien wie Vodafone klant is in jouw contactenlijst en wie niet. Waarom zou je dit willen weten? Omdat je met de meeste nieuwe abonnementen gratis onderling kunt bellen als Vodafone klanten.

Voor een stap voor stap begeleiding om jouw contacten over te zetten, kijk op www.vodafone.nl/contacten.




Ervaar je problemen met het synchroniseren van je contacten vanuit de app met je Iphone? Check dan even of je de versie 2.5.1.11 hebt. Deze is zondagmorgen live gegaan in de app store en aangepast om te functioneren met de nieuwste Apple software: iOS 6.

Gebruik contacten back-up als jouw enige back-up systeem voor contactgegevens, gebruik nooit meerdere tegelijk. Maak je echter ook nog gebruik van andere contacten back-up diensten, zoals Google Contact, Exchange Contacts of iCloud, dan kan het dat de gegevens verkeerd worden getoond op het nieuwe toestel

Als je nog vragen hebt over het overzetten van contacten dan hoor ik het graag! Je kunt met al je vragen terecht in het volgende topic: http://forum.vodafone.nl/t5/Nieuwe-toestellen-en-software/Contacten-overzetten-naar-Iphone-5/td-p/30...
Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Een nieuw toestel brengt vaak een hoop nieuwe icoontjes en tekentjes met zich mee die je vorige toestel bijvoorbeeld niet had.
Wat betekenen deze iconen? Wat geven ze aan?

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd welke iconen er zij en wat deze betekenen op jouw iPhone.



Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je wilt een app installeren, maar je krijgt de melding dat je moet inloggen met een Apple ID. Hoe moet je deze aanmaken? En hoe kun je een Apple ID aanmaken als je geen creditcard nodig hebt? Want daar vragen ze voor, maar ik wil een gratis app downloaden, dus waarom zou ik mijn betaalgegevens opgeven? Hieronder vind je de antwoorden op jouw vragen, verwerkt in een stap voor stap filmpje dat jou helpt een Apple ID aan te maken.



Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je hebt een iTunes account/Apple ID aangemaakt. Als je dit hebt gedaan volgens het voorgaande YouTube filmpje dan heb je een account opgezet zonder creditcard. Nu wil je echter een app downloaden waar je voor moet betalen. Hoe moet je voor deze app betalen? Moet dat met een creditcard? Of kan dit ook op een andere manier? Kijk naar het onderstaande YouTube filmpje om erachter te komen hoe je kunt betalen voor een app.



Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je hebt je nieuwe iPhone gekregen, je hebt via de andere hulptopics al je toestel geactiveerd, een iTunes/Apple ID gemaakt en nu ben je toegekomen aan het downloaden van apps. In het begin zie je honderden apps die interessant, handig, of gewoon leuk lijken; al snel staat je hele toestel vol met apps, kriskras door elkaar, zonder enig overzicht.

Hoe beheer je deze app? Hoe creëer je weer orde in de chaos? Kijk naar onderstaand filmpje om te leren hoe jij je apps kunt ordenen en beheren.



Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je hebt heel wat apps gedownload, ze staan dankzij bovenstaand filmpje netjes gerangschikt en geordend op je toestel, maar nu is er een app die eigenlijk helemaal niet zo leuk is als dat deze in eerste instantie leek. Je wilt deze app verwijderen, maar hoe moet dit? Het lijkt eigenlijk best veel op het ordenen van je apps, alleen moet je nu één dingetje anders doen. Wat? Kijk maar eens naar onderstaand filmpje, daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij apps kunt verwijderen.


Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je iPhone werkt, je hebt een iTunes account en apps installeren en beheren lukt ook. Nu wil je je e-mail installeren op je iPhone, zodat al jouw e-mailberichten automatisch binnenkomt op je toestel. Hoe die je dit? En hoe kun je verschillende accounts installeren?

Volg onderstaand filmpje en stel makkelijk je e-mail in op jouw nieuwe iPhone.



Stevie
Expert topicstarter
Expert
  • 2236Posts
  • 490Oplossingen
  • 130Likes
Je hebt een iPhone met een bijbehorend internet abonnement. Nu wil je eigenlijk je mobiel internet op je mobiel even uitzetten omdat je het niet nodig hebt, omdat je op vakantie gaat en in het buitenland geen internet wilt gebruiken, of om welke reden dan ook. Hoe zet je op je toestel het mobiel internet uit? Eigenlijk heel makkelijk, kijk maar eens naar onderstaand filmpje.



E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic