Marc
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 7269Posts
  • 231Oplossingen
  • 344Likes

Geheugen van je telefoon volgelopen? Hierbij een aantal tips

Het komt wel eens voor, je wil een nieuwe leuke App installeren maar je telefoon geeft aan dat het geheugen vol is. Daarnaast kan het gebeuren dat je zonder duidelijke aanleiding de melding krijgt dat het geheugen vol is, maar je weet niet hoe dit komt. Gelukkig kan dit in veel gevallen worden opgelost door het uitvoeren van onderstaande tips!

Check, meten is weten
Controleer eerst waar het geheugen aan wordt verbruikt. Dit kun je niet bij alle type toestellen opzoeken, maar in veel telefoons kun je via de instellingen achterhalen waar het geheugen door wordt verbruikt. Bij Android kun je hiervoor op de meeste telefoons gaan naar Instellingen > Opslagruimte. Bij iOS ga je naar Instellingen > Algemeen > Verbruik. Hieruit kun je opmaken waar je het beste kunt beginnen met opschonen, bijvoorbeeld Apps, foto's, video's, muziek en downloads. Mocht het hiermee niet zijn opgelost, dan is er nog andere optie.

Cachegeheugen
Veel Apps gebruiken geheugen voor het opslaan van gedownloade inhoud. Dit is, anders dan het downloaden van bestanden, een download door de App zelf waar je zelf niets van merkt. Dit noemen we cachegeheugen. Meestal ruimen de Apps het cachegeheugen die ze gebruiken netjes op zodra je de App minimaliseert of afsluit, of ze stellen hier een limiet aan. In sommige gevallen gaat dit echter fout. Het makkelijkste is om een aparte cache cleaner App te installeren, of een cleaner App die ook de cache meeneemt.
0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic