phyver

Ontdekker
 • 1Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

FM radio voor Samsung Galaxy S7

Sinds afgelopen week bnen ik overgestapt van een Galaxy S3 naar een S7.
Nu lees ik op diverse forums dat vanaf de S4 geen FM radio ondersteuning meer is, maar volgens dit artikel is die voor de Galaxy S7 weer wel : https://www.telefoonabonnement.nl/nieuws/samsung-galaxy-s7-en-s7-edge-krijgen-fm-radio.
Alleen dit artikel is niet duidelijk over welke update we hebben (zal waarschijnlijk de laatste Andriod versie zijn).
In ieder geval probeer ik b.v. NEXT RADIO te installeren, alleen daar krijg ik de melding dat de app niet compatable is.
Het is een beetje onduidelijk of het nu wel of niet ondersteund.
Internet Radio heeft mij geen zin, want daar zit een vertraging op t.o.v. de ether uitzending.
Ik heb de FM ondersteuning juist nodig om live met de lokale radio te kunnen communiceren (zeg maar de receive signaal), en dat heeft geen zin als er 15-20 minuten vertraging op zit.Wie weet hoe en wat ?

3 Reacties 3
SamsungExpert
Super Expert
Super Expert
 • 4686Posts
 • 439Oplossingen
 • 899Likes
Hi ,

Samsung schaft al langer de FM radio uit de toestellen. Zo blijf het toestel licht, dun en is er plek voor eventuele extra opties.
Als alternatief zou je TuneIn kunnen proberen maar dat verbruikt nou wel eenmaal data.

Heb ook hier even de proef genomen met NextRadio, deze is niet te vinden in de Google Play Store. Wanneer je via een online Google Play Store link klikt op NextRadio zie je inderdaad de melding ''niet compatble''. Voor deze vraag kun je dan toch het beste even contact opnemen met NextRadio zelf.
Muize

Ontdekker
 • 1Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
False. Alle telefoons hebben een FM chip (FM capability is baked into the Qualcomm LTE modem inside nearly every cellphone, including iPhones) en je uitleg waarom ("Zo blijf het toestel licht, dun en is er plek voor eventuele extra opties") trekt je status als Super Specialist wel enigzins in twijfel, meneer de SamsungExpert. Zo'n chipje is echt ontzettend klein.

T-Mobile in Amerika heeft de FM functionaliteit in de S7 op 3 mei via een update geactiveerd. Andere providers waren al zo ver. Als het goed is krijgen we het in Nederland ook: https://www.telefoonabonnement.nl/nieuws/samsung-galaxy-s7-en-s7-edge-krijgen-fm-radio/

Dus hup Vodafone, opschieten! 🙂
Zie ook http://www.wired.com/2016/07/phones-fm-chips-radio-smartphone/
keestramper

Ontdekker
 • 6Posts
 • 0Oplossingen
 • 0Likes
Ik las dat de update er in april al was voor diverse providers.

Samsung had de chip op de fabriek opzettelijk uitgezet. Reden: niemand weet het. Het toestel word er echt niet lichter door als de chip uitstaat. Ik denk dat het met de batterij te maken heeft. Als je de chip activeert is je batterij snel leeg.

Bij de update in Februarie hebben ze de chip weer aangezet. Echter wanneer stuurt Vodafode de update van Samsung door. Hij moet echt van de fabriek komen de update. Ik heb al een keer een grote update gehad van ruim 160 gb maar weet niet of dit hem is. En komt er dan een app bij om de chip aan te sturen? Lijkt me wel
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic