Desiree-

Raadgever
  • 397Posts
  • 12Oplossingen
  • 53Likes

EC keurt fusie Vodafone Nederland en Ziggo voorwaardelijk goed

http://voda.fo/ne/gmzogNoot voor de redactie

DIT IS EEN NIET OFFICIELE NEDERLANDSE VERTALING VAN HET OFFICIELE EN FORMELE PERSBERICHT UITGEBRACHT DOOR VODAFONE GROUP EN LIBERTY GLOBAL OP 3 AUGUSTUS 2016

Vodafone Group en Liberty Global verwelkomen goedkeuring Europese Commissie voor de voorgestelde fusie van hun Nederlandse ondernemingsactiviteiten

Vodafone Group Plc (LSE: VOD) en Liberty Global plc (NASDAQ: LBTYA, LBTYB and LBTYK) zijn verheugd over de voorwaardelijke goedkeuring die de Europese Commissie heeft verleend aan de voorgestelde fusie van Vodafone Nederland en Ziggo.

Na het afgeronde Fase I onderzoek concludeert de Europese Commissie dat de transactie, met inachtneming van de aangeboden toezeggingen, niet tot mededingingsbezwaren leidt.

De toezeggingen betreffen de verkoop van het bedrijfsonderdeel ‘Consumer Fixed business’ (Vodafone Thuis) van Vodafone Nederland, voorafgaand aan de afronding van de fusie van Vodafone Nederland en Ziggo. Dit betreft een structurele maatregel die partijen hebben voorgesteld om bezwaren betreffende een overlap tussen de vaste telefonie en TV activiteiten van Vodafone en Ziggo te adresseren. Nadat zich al diverse geïnteresseerden hebben gemeld, zullen partijen nu starten met het verkoopproces.

Vodafone Thuis heeft een klantenbestand van ruim 120.000 klanten met een hoge ‘triple play’ penetratiegraad. Mogelijk is MVNO toegang onderdeel van de verkoop, mits hier commercieel overeenstemming over wordt bereikt.

Update 4 nov: Vodafone Nederland bereikt overeenstemming over de verkoop van Vodafone Thuis. Meer hierover kun je lezen via het persbericht dat je kunt vinden via de volgende link: Verkoop Vodafone Thuis.
Kijk voor meer info of vragen in dit topic: Verkoop Vodafone Thuis
0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic